Kinek hány éves korátol engeded meg hogy gépen játszon a gyermek?
Idén lesz 10, és kb. tavaly kezdtük megengedni, hogy "gépezzen". Természetesen felügyelet mellett, mert elég két kattintás, hogy olyan oldalra kerüljön, ami nem neki való, szűrő programok ide vagy oda.
Max. fél óra játék engedélyezett, nyáron max. kétszer.
A kisebb még csak 5 éves, és szerencsére nem is érdeklődik iránta.
Amíg nem tud olvasni, addig szerintem amúgy is felesleges megismertetni a számítógéppel. Aztán viszont nem árt, különben infó órákon nagyon nagy hátrányból fog indulni.
Sógornőmék kisfia kb 3 éves kora óta játszik a számítógépen, viszonylag rendszeresen, hetente többször.
Ha a gyerek látja hogy a szülők a számítógép előtt ülnek, akkor ő is azt akarja majd csinálni.
Olyan 8-10 éves kortól már szerintem meglehet engedni,de nézz rá 10-20 percenként,hogy mit csinál,és nem árt beállítgatni a gépen,hogy bizonyos oldalakra ne mehessen,illetve a szűrőprogramok is hasznosak lehetnek. :)
Jah,és az előzményekben mindig nézd át,hogy mit csinált,nehogy pl elkezdjen olyan emberekkel chat-elni,akikkel nem kellene.
férjem hétvégén játszik, autó versenyzős szimulációs játékot.
a fiunk kéri, ő megengedi, egyszer végig mehet ő is a pályán. egyébként ügyes, hibátlanul végigmegy és nem is olyan lassan.
én hétközben nem engedem, hogy játsszon a gépen, de a heti 1x5 perctől nem hiszem, hogy baja lesz :)
3,5 éves
4 és fél éves a legkisebb, egyáltalán nem játszik gépen, telefonon, szerencsére nem érdekli.
A nagyok 10, ill. 13 évesek, ők naponta 1, max. 2 órát ülnek itt a gép mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!