3-4 éves gyerekednek használsz tusfürdőt tusoláshoz?
Az esti tusolásokra gondolok, nem a napközbeni hűsítő zuhanyra. Este ha nem fürdeted, csak tusol, akkor használsz valamilyen tusfürdőt neki, vagy csak sima vízzel mosod át a testét?
Köszönöm.
Kedves Kérdező,
a kisfiam nemsokára 3 éves.
Az esti fürdésnél mindig használok valamit, általában Gabi tusfürdőt (a krémesebb, levendulásabb illatú estit) vagy a DM saját márkás nagyobb kiszerelésű kék babylove fürdetőjét. Akkor is, ha kádbvan ülve fürdik, akkor is, ha tusolunk. általában fürdünk, mert nagyon szeret játszani a kádban.
Száraz a bőre, így ha nincs ilyen extrém meleg, mint most, akkor még testápolót is (valamilyen babásat, alverde bio vagy nivea vagy problémásabb helyzetekben a gyógyszertári receptes kikevert A-vitaminos zsírozós).
Hetente 1-2 alkalommal úgy fürdetem, hogy a kádban állva lezuhanyozunk (tusfürdővel rendesen) és aztán engedem meg a kádat vízzel, amiben tud pancsolni- és akkor ilyenkor teszek bele hidratáló fürdőolajat (alverde bio, weleda vagy a gyógyszertárban kapható U betűs- nem jut eszembe a neve)
A sima víz ilyen korban szerintem már nem elég: kint vannak, homokoznak, bicikliznek, elesnek, mászkálnak a fűben, saraznak a kerti csapnál stb.- ez így jó és természetes, de az én kisfiam néha tényleg kicsit piszkos lesz estefelé. Ilyen nyári hőségben pedig ugyanúgy megizzad (főleg a feje, nyaka).
Szép napot:
Szia,
Fürdéshez és zuhanyozáshoz is használok tusfürdőt a gyereknek, azóta, hogy a fürdetőkrémet elhagytuk.
Szerintem attól még nem lesz tiszta, ha habfürdős vízbe beleülteted egy fürdésnél.. Próbáld ki magadon, hogy fürdesz és nem kened le magad szappannal vagy tusfürdővel. Zuhanyozáshoz sem elég a sima víz.
szerintem.
Mi nem használunk, mert a lányomnak ekcémára hajlamos a bőre, így még mindig a fürdetőkrémmel fürdik.
de ha nem ez lenne, akkor biztos hogy használnék neki, vmi Libero, vagy egyéb természetes anyagú fürdetőt.
Felnőttnek valót nem kennék rá akkor sem, ha nem lenne semmi baja a bőrének.
Kék Babylove, és amiket az első írt, nagyon jó, de a Gabit felejtsétek el-tele van parabénekkel(összetevőknél írja is)a Nívea is hasonló.A Babylove-nak,Alverde-nek sokkal kíméletesebb az összetétele vagy olyan gyógyszertári amihez glicerint adnak-bár van aki szerint a gyógyszertári is tartalmaz kőolajszármazékot-nem tudom, nekünk szokott lenni.
Kérdésre válaszolva:használunk fürdetőszereket,de szivacsra nyomva, felhabosítva és nem direktbe félmarék cuccal kenem át a testét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!