Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek hogy ment a munkába...

Kinek hogy ment a munkába való visszaállás? Hogyan éltétek meg?

Figyelt kérdés

20 hónapos a kislányom, a napokban hívott a főnökasszonyom, hogy szeretné ha visszamennék dolgozni. Nem lenne gond a kiscsaj ellátásával, elhelyezésével, mert nagyi is velünk lakik, Apa 24/48-ban dolgozik, így ez megoldott. De igazából hosszabb ideig sosem volt nélkülem a lányzó. Nem tudom hogyan viselné ha reggel 5-kor elmennék, s este 7 körül érnék haza....

Nektek hogy sikerült ezt átvészelni? Nehéz volt?

2013. júl. 11. 14:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

nagyon szerencsés vagy, hogy még bölcsit sem kell igénybe venned, mert családon belül meg tudod oldani a kislányod ellátást.

Én is rögtön főállásba, 8 órás munkába mentem vissza (nagyságrendekkel több lett volna a napi 2-4 órás munkaidőcsökkentés miatti jövedelemvesztésem, így meg sem igényeltem a részmunkaidőben doglozó nőknek is járó GYES-t).

Az első hónapban bevallom nap közben többször telefonáltam, hogy rendben van-e minden- sokat gondoltam a picire, még sztorizgattam is bent a munkahelyem- ami így visszagondolva nem is lehetett olyan nagy élmény a kollegáimnak :))

Az én kisfiam már óvodás lassan, de máig nap közben eszembe szokott jutni, hogy vajon mit csinál, aludt-e rendesen stb.- de ez már visszament egy normális szintre.

Így visszatekintve nekem valószínűleg nagyobb gondot okozott az elválás, mint neki, ő könnyen vette az akadályokat.

Az is fontos, hogy amikor viszont hazaérsz, igyekezz ne pl. a házimunkának nekiesni, hanem adj magatoknak egy kis időt alvás előtt önfeledten játszani, babusgatni, olvasni- mikor mit szeretne.

A hétvége is ott van, az együtt töltött időnek talán hangsúlyosabb a minősége, mint a mennyisége.

Nehéz volt persze, hiszen egy új élethelyzetet eredményezett ez mindkettőnknek- de annyi ilyen lesz még az életben. Amikor kicsit jobban hiányzott az elején és elszomorodtam magamban, akkor inkább arra gondoltam, hogy

1. a leválás valahol az ő fejlődésének, egészséges gyermekké, majd felnőtté válásának a része

2. a megsokszorozódott jövedelem is végső soron érte, neki van, a közös életünket könnyíti meg, az ő megtakarításait tudom vele gyarapítani.

3. nem szabad rossz anyának érezned magad, mert egy közel 2 éves kislány mellett dolgozol. Mivel nem születtünk milliárdosnak, ez az életünk része :)

4. ha bent volt az elején is 5 perc szabadidőm az irodában, máris azt tervezgettem, hogy mit játszunk, hogyan töltjük a hétvégét, minek örülne stb.- ezzel is könnyebb volt.

Szép napot

2013. júl. 11. 16:30
 2/2 Disi ***** válasza:
Èn 31.-én kezdek, de csak 4 órában. Nem is tudnak többe visszavenni, de nem bánom. Lesz mindkettőnknek időnk megszokni az új helyzetet. Anyagilag persze nem a legjobb, de letelt az autóhitelünk, ennyivel könnyebben leszünk. Jövőre kapok plusz órát, de nálunk a 8 órások 10-et vannak benn, az annyira nem hiányzik. A részmunkaidősöket még jobban elengedik időben.
2013. júl. 11. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!