Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Felrobbanok? 4éves tököcském...

Felrobbanok? 4éves tököcském most dőlt csak ki, pedig negyed2 óta rimánkodok, hogy aludjon.

Figyelt kérdés

a kislányom most ébredezik 2,5éves, lassan felkel. Mennünk kéne boltba, kicsit a levegőre, én is pihentem volna, ha hagy a nagyobbik, nem csak hisztizik az ágyában.

Sikítani tudnék. Ti mit csináltok ilyenkor, hogy ne robbanjatok fel.

2013. júl. 9. 15:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ha odamegyek hozzá, hogy altassam akkor az csak az olaj arra a bizonyos tűzre. Vagy magától alszik el, vagy sehogy, ő ilyen. ha a gépnél ülök, akkor lát-látom, nem jön utánam, de képes a kertbe kijönni utánam, ha kimegyek olyan apróságokat megbeszélni, hogy ugye most kimentem e a kertbe.

Csak tudnám erre a reakcióra miért is magyarázkodok...

2013. júl. 9. 16:22
 12/15 anonim ***** válasza:

az alvást pedig ne erőltesd tovább.

attól még nem lesz idegrendszeri károsodása, mint ahogy írták:)

az én 4 és fél évesem csak az oviban alszik délben, itthon már nem.

2013. júl. 9. 16:37
 13/15 anonim ***** válasza:
Én amikor a lányomat már többedszerre nehezen tudtam csak délután elaltatni, akkor igyekeztem mihamarabb átállni arra, hogy akkor már nem is alszik. Eleinte nehéz volt, mert kb. 5 körül már tiszta nyűg volt, de hamar megszokta és azóta nem is alszik délután, csak az oviban (akkor meg kínlódunk, hogy este fél 10-kor el tudjuk vinni aludni). Én ilyen tájban már nem altatnám, ha sűrűn előfordul mostanában (mert egy 4 évesnél már simán), akkor átállnék arra, hogy innentől nem alszik. 5 éves kislány anyukája.
2013. júl. 9. 18:09
 14/15 anonim ***** válasza:
54%

egyik válaszoló írta, hogy milyen káros ha délután nem alszik, lemarad az agyi érése.

ne haragudj, de ekkora butaságot ne írjál már :D

egyrészt az idegrendszer fejlődik alvás közben, nem pedig az agy érik és agykárosodott lesz a gyerek, másrészt a napi alvásnak kell meglennie ebben a korban, éjszaka pont úgy feldolgozza az eseményeket az agyuk mint nappal, lényeg, hogy kipihent legyen...

enyém se alszik 2 éves kora óta, jártunk pszichiáterhez egyéb ok miatt és azt mondta teljesen normális, ne erőltessem, csak pihenjen kicsit.

oviban se alszik egyébként és okos kisgyerek, szóval erről ennyit :)

2013. júl. 9. 19:14
 15/15 anonim ***** válasza:

na Lanfear!

ma lesz alvás?

2013. júl. 10. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!