Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok valami tanácsot? Mit...

Adnátok valami tanácsot? Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
2és fél éves a lányom. Egyszerűen kezelhetetlennek tűnik sokszor. Állandó, szinte egész napos hiszti, a boltban sem tud elnyugodni, kiabál, hisztis, durva. Nem fogad egyáltalán szót, sőt, egy agresszív gyerek lett belőle. Próbáltam, hogy nem engedem, hogy megüssön. Régebben ütött, fejelt, most már nem bánt, ( vagy nagyon ritkán), de már kész vagyok. Ma pl. az volt a gond, hogy nem oda tettem játék közben a legót, ahova ő gondolta, máris ökölben a keze, szinte remeg az idegtől, gondoltam, mindjárt nekem jön. Ha valami nem úgy van, azonnal őrjöng. Már olyanokat mondok neki mérgemben, amit gondolni sem szabadna, nem a képébe vágni... Engedetlen, harcias, szófogadatlan, telhetetlen, türelmetlen, stb...Minden nap állandóan veszekedni, kiabálnom kell vele, akkor sem vesz semmibe. Volt, mikor mondtam neki, hogy nem szabad, erre rákérdezett: Befejezted? :( Párommal is rengeteget romlott a kapcsolatunk, mióta gondok vannak, kimerültem, fáradt vagyok, nem bírom.. Lesz ez jobb? :( Egyszerűen, ha valamin nevetek egy jót, ( pl. gyk-n olvasok valamit), azonnal mondja, hogy ne nevessek, inkább legyek szomorú. Már vidám sem lehetek, mert abból is " baj" van. Néha vittem sétálni, de arról is leszoktunk, mert állandóan cipelni kellett :( Elmentünk apával buszozni. Leült mögénk egy idősebb néni, rámosolygott, beszélt hozzá, ő meg kapásból kidugta rá a nyelvét. Néha ott tartunk, hogy apa odacsap neki. Mert nem bírja, pedig ő türelmesebb... Én nem akarom megütni, de úgy látom, ez talán használ. De nem akarom verni!! Normális, jó viszonyt szeretnék kialakítani, hogy őszintén tudjunk majd beszélgetni.. Ráadásul rájött, hogy nagyon ki tud könyörögni szinte mindent... Emellett viszont van egy nagyon okos, édes énje is, aki .pl. még a kacsácska is azt mondja, hogy kacsácska, légyszi, gyere ide... Nagyon szépen tud kérni, megköszönni ( ha akarja). Nem hajlandó köszönni, bilizni, enni, szóval szinte semmi.. Nagyon el vagyok keseredve :(
2013. júl. 3. 15:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Azért félreértés ne egyen. Nem dühből, felindultságból verjük rendszeresen.. Nagy ritkán, talán 1-2 havonta csapunk oda a fenekére egy picit... Azért itt nagy különbség van szerintem. Egyikünknek sem az az elve, hogy verni kell... Szépen el van minden magyarázva, de vannak olyan időszakok, amik nehezek vele. Ez most egy ilyen.. Remélem, hamarosan elmúlik, visszakapom az én okos kislányomat. Egyébként nagyon az, szerencsére már lehet neki olvasni, ő is kéri a könyveket, próbál segíteni öltözni, még saját magát tisztába tenni is :D Hát, az egy külön boldogság :D Amúgy, ha olyanja van, kedves, kér, megköszön, engedélyt kér, stb...
2013. júl. 3. 16:39
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

nem pontosan értem.

a gyereked van minden nap pár órát friss levegőn, hetente többször gyerekek között?

vagy csak a boltba viszed le néha?

hogy fog szocializálódni ha nem viszed emberek közé? közben mindennel elhalmozod ha jól értem.

nagyon jó úton haladtok afelé, hogy elrontsátok azt a gyereket :(

2013. júl. 3. 17:52
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Séta: azért cipelteti magát, mert rájött, hogy az anyukája akkor is felveszi, ha megszakad miatta. Ez itt a gond. Meg kell vele beszélni még indulás előtt, hogy csak akkor mentek a játszira, ha ő maga, a kis lábikóján, vagy futóbiciklivel teszi azt.

Szabályok, szabályok. Az írásodból úgy tűnik, hogy egyáltalán nincs tekintélyetek előtte. Ez nagyon szomorú. Most még olyan pici, formálható. 2-3 év múlva nehezebb lenne. Egyértelműen üzen felétek, hogy ez így nem működhet tovább, lépnetek kell. Hidd el, hogy a szabályok, a korlátok teszik a gyermeket nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá. Az ad nekik biztosságot.

Sajnos meg kell erőltetnek magad, a gyerek és a Te érdekedben is, és vinni kell a csöppöt mindennap sétálni, játszira, közösségbe. Nagyon fontos!

2013. júl. 3. 18:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem futóbicajozik a kislányod? Vagy kismotorozik? Nem szereti?
2013. júl. 3. 20:09
 15/17 A kérdező kommentje:
Eddig egyik sem érdekelte :( Köszönöm, próbálok változtatni, de nagyon nehéz :( Beszélgetek vele, érdekes, mert egyébként egy nagyon kedves, aranyos kislány.. csak, ha rájön a dili, akkor kibírhatatlan... Önfejű, és makacs :)
2013. júl. 3. 20:16
 16/17 anonim ***** válasza:
40%
De vicces aki megirja neked a frankot h elneveltetek a gyereket az mindja le van pontozva
2013. júl. 3. 21:58
 17/17 A kérdező kommentje:
Tényleg vicces :) Ugyanis én nem tudom, hol kell lepontozni :P Vagy nem használom, vagy felpontozok. Hülyeségnek tartom a lepontozást. Már csak azért is, mert mindenkinek van véleménye, mások vagyunk, ez természetes. Egyébként már nem izgat a kérdés. Sokan gondoltok valamit, miközben rengeteg dolgot nem írok le a témával kapcsolatban. Abban van igazság, hogy nem merek határozott lenni, mert félek, hogy el fog távolodni. És ezt el akarom kerülni.
2013. júl. 4. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!