Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok tanácsot? Én már nem...

Adnátok tanácsot? Én már nem bírom.

Figyelt kérdés

A 2,5 éves lányom teljesen kikészít.Nem hallgat rám.Tegnap pl pisilt a bilibe és ráöntötte a szőnyegre a bili tartalmát.Meg hasonlókat csinál.A párom családjának az a nevelési módszere hogy veri a gyereket.Én nem teszem.Ha elmagyarázom neki 100-szor akkor sem hallgat rám.Mindig azt csinálja amit nem szabad.Ha valamit nem kap meg akkor vergődik,meg dobálja a cuccokat.Belefáradtam,elegem van.

Hogy nevelnétek meg?

2013. márc. 1. 09:37
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
A gyerek a határait próbálgatja veled szemben. Ez az első dackorszak és még lesz néhány, erre készülj fel. A verés valóban nem megoldás, de a határozott és következetes szankcionálás neki is megmutatja meddig mehet veled szemben. Tudom, hogy nehéz, főleg első gyermeknél és anyaként, sokszor okoz lelkiismeretfurdalást a határozottság, de hidd el, hogy a gyereknek többet ártasz azzal, ha nem húzod meg a határokat.Persze jó dolog elmagyarázni mit miért nem szabad, de ha nincs más megoldás, akkor marad a szankció ÉS a mgyarázat hogy miért történt a "büntetés". Másrészt a gyerekek nagyon hamar átveszik a szüleik lelki állapotát. Te mikor tudtál magadra időt szánni, hogy feltöltődj? Lehet, hogy már egy csajos délután, vagy egy semmittevéssel töltött nap megoldaná a problémát. kitartás :) ( anya 18,10,és 9 éves gyerekekkel)
2013. márc. 1. 09:46
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
az én lányom is hasonlo. Én mérgesen rászolok és sarokba álitom, annyit elértem hogy mostmár szotfogad nekem is nem csak az apjának. Az a lényeg hogy a hangod határozottabb legyen ha rosszat csinál. Neke ez vált be.
2013. márc. 1. 09:49
 3/12 anonim ***** válasza:
az én lányom is hasonlo. Én mérgesen rászolok és sarokba álitom, annyit elértem hogy mostmár szotfogad nekem is nem csak az apjának. Az a lényeg hogy a hangod határozottabb legyen ha rosszat csinál és 2.5 percre álitsd be a sarokba. Nekem ez vált be.
2013. márc. 1. 09:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A makrancos 2,5 évesek sajnos ilyenek, rengeteg türelem kell hozzájuk, és idővel kinövik. Az én lányom is nagyon akaratos és makrancos volt ennyi idősen. Most 3 éves múlt, de sokkal-sokkal jobb mára helyzet. Én sem vagyok a verés híve, nem bántottam a lányomat a hisztikért. Én türelmes maradtam, és ha 2x-i szépszó után sem reagált, nem változtatott, vagy direkt a rosszat csinálta, akkor sajnos ment a büntibe. Fal mellé kellett ülnie/állnia. Ekkor volt nagy sírás, mondtam neki, hogy ha már megbánta amit csinált és bocsánatot kér, akkor kijöhet. Volt, hogy akár fél órát is sírt a falnál, mikor kérdeztem, hogy bocsánatot kér-e, akkor rávágta mérgesen hogy nem! Ekkor hagytam még egy kicsit, mondtam neki gondolkodjon el a viselkedésén. Általában pár perc, vagy 10 perc után kijött sírva és bocsánatot kért. Ekkor összeölelkeztünk, és játszottunk tovább. Ha viszont ő nem akart kijönni, egy idő után bementem én hozzá, és szépen elmondtam, hogy milyen szomorú vagyok amikor így viselkedik. És hogy láthatja hogy semmit nem ér el a hisztivel, csak azt hogy a sok játékidőt elpocsékolja büntire. Következetesnek kell maradni, és rá fognak jönni, hogy magukkal tolnak ki. Nekünk ez roppant nehéz, de hosszútávon igen gyümölcsöző. Mára már mindent meglehet beszélni a lányommal, a hisztik kb 1-2 percesek szoktak lenni. Bepróbálkozik, aztán mikor mondom neki, hogy ezzel semmit nem ér el nálam, akkor bizony abbahagyja, és vigyorog egyet. Kitartás, és ne hagyd magad, ennyit tudok neked tanácsolni.
2013. márc. 1. 09:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Sarokba állítás, és kiabálok, vagyis felemelem a hangom!
2013. márc. 1. 09:54
 6/12 anonim válasza:
100%
a földhözvágós hisztinél én simán megcsináltam, hogy angyalian rámosolyogtam a lányomra és közöltem: rengeteg időm van, én most szépen leülök és megvárom míg abbahagyja. Volt, hogy a járdaszegélyre csücsültem le a nyílt utcán. Kb 1 perc alatt abbahagyta, mert nem tudott provokálni. :) nem mondom, hogy hatalmas erőfeszítés a nyugodság látszatát kelteni, de megéri :)
2013. márc. 1. 10:00
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Hisztináél én is úgy, ahogy az utolsó válaszoló, eddig bejött:). A pisiborítós dolgokban pedig nagyon komolyan elmondom, hogy mérges vagyok, most lehet takarítani(nem magyarázom túl), adok az ő kezébe is egy rongyot és szépen együtt feltakarítjuk, amit kiborított, kiöntött, szétszórt... Így már tudja, hogy ha ilyesmi történik, akkor az értékes játékidőből megy az idő, nem érdemes ilyesmire fecsérelni. Egyébként pedig ha bilibe pisil nagy ritkán(nálunk inkább a wc- t használja) akkor ott vagyok addig mellette amíg végez, az a bili még véletlenül is kiborulhat, inkább ott vagyok 3 percig, mint utána takarítsak:). BOcsánat ha te is ott vagy és mégis ki tudja borítani, csak azt nem tudom elképzelni, hogyan:).
2013. márc. 1. 10:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez a hisztikorszak, az én fiam is 2,5 éves :-). A veréssel én sem értek egyet, azzal csak azt tanulja meg, hogy a problémákat erőszakkal kell elintézni. Néha belefér egy popsira paskolás, de nem hisztinél, csak ha szándékosan olyat csinál, amiről tudja, hogy veszélyes. Más esetben én nem tudom elfogadni.

Hisztinél a büntisarok, vagy büntiszék, ami bevált nekem.Ha hisztizik, mehet az ágyra, és beszélünk, ha befejezte. Eddig kétszer lovallta bele magát annyira a hisztibe, hogy öklendezett. Ilyenkor leguggoltam hozzá, és a hideg vizes kezemet az arcára szorítottam, azzal simogattam. Kétszer volt erre szükség, mert már majdnem elájult, utána ez is abbamaradt.

Mást nem tudok tanácsolni, csak türelem, türelem, türelem. Ha 100 elmondod és megcsinálja újra, akkor mond el 101-szer is. A határait feszegeti, kíváncsi meddig mehet el. Szükséges ahhoz, hogy be tudja magát tájolni az életben. Most kell szigorúnak lenni, amit nem szabad, nem szabad akkor sem, ha a feje tetejére áll. Ha hisztizik: hisztizzen nyugodtan, te meg várd meg, míg lehiggad, akkor lehet majd vele beszélni. Kitartás elmúlik ez is, jön pár nyugodtabb év, aztán elkezd kamaszodni.....

2013. márc. 1. 10:52
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat! :)

Mindenkinek ment a zöld kéz.Ki fogom próbálni ezt a büntiszékes dolgot. :) megnézzük hogy alakul majd.

Kedves első :) Hát amióta meg van a kislányom én nem voltam sehol szórakozni kikapcsolódni.Egész nap vele vagyok.Lehet hogy ez a gond,hogy nem járok el sehova kiereszteni a gőzt meg stb..Aki pedig írta hogy én ott állok-e a bilinél amikor ő pisil?!Hát meg mondom őszintén nem mindig.Azért mert nem szól hanem szépen lehúzza a nadrágját,bugyiját és pisil.Akkor abba a pillanatba lehet hogy mosok,főzök,takarítok aztán nem tudok minden percbe rá figyelni.Soha nem csinált még ilyet,ez volt az első alkalom.

2013. márc. 1. 11:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha ez volt az első, lehet, hogy az utolsó is:). Mindenesetre, lehet, hogy én megpróbálnám, hogy ha ilyen munkába kezdek, odateszem a bilit ahol vagyok, hogyha mégegyszer kedve támadna borogatni, ne legyen esélye.

A böüntetőhelyet használóktól kérdezem, és nem kötekedésből, kiváncsiságból, hogy ha elkövet valamit a gyerek, ami után bünitihely van, utána csinálja még? Tényleg van visszatartó ereje? Csak azért kérdem, mert nálunk még nem volt szükség ilyenre, vagyis én nem használok büntiszéket, eddig sikerült e nélkül megoldani a dolgokat, de még csak két és fél éves. Lehet, hogy kell még más módszer is az elterelésen, kivárommíglecsillapodik, büntetés=a bűn egyenes következménye(pl. ha kiborítod fel is törlöd) mellett.

2013. márc. 1. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!