Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Méretproblémám van, adnátok...

Méretproblémám van, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
vettunk téli cipôt a fiamnak, de elég magas a szára, nem tudom a jol bevált modszert alkalmazni, h bedugom az ujjam a sarkához. 2 modszerrel mértem le a fiam talphosszát, 18,4 cm. lemérve a téli 18,5 centi belsô talphosszat mutat, ha a cipôbe bedugom a mérôszalagot és lemérem. de kivéve a talpbetét 19,9 centi. kívulrôl 23 centi, tehát reális a 19,9 belsô. de akkor miért mérek 18,5 centit, ha beledugom a cipôbe a mérôszalagot? ok, gondolom pár milit felvesz a betét, de 1,5 centit majdnem? ha ráállítom a kivett talpbetétre, akkor is megvan a másfél centi kulônbség. a cél az lenne természetesen, h kibírja tavaszig a fiam benne. kicsit fel van kapva az orra, lehet, h amiatt mutat kevesebbet? a fiam azt mondja, h kényelmes a cipô, de ez nála sokszor hangulatingadozo dolog. megprobáltam kitépôzárazni és beletenni az ujjam, nem igazán fért, de ugye a magas szár miatt alig ért le odáig az ujjam. tanácstalan vagyok, h kicseréljuk-e 1 számmal nagyobbra, vagy hogy tudnám még megtudni, h konkrétan mekkora a cipô belsô talphossza? errôl a cipôrôl van szo egyébként, 30-as méretben: [link] a deichmannos mérettáblázat szerint jo a 30-as, de ha rászámolom az 1, 1.5 centi ráhagyást, akkor meg 31-es kell. tanácstalan vagyok.
2012. okt. 30. 10:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem tavasz még messze van, és még kell venned cipőt.

Az sem jó ha túl nagy, mert nem tud benne menni, de ne centizd be nagyon.

Arra is számíts, hogy ha hidegebbek lesznek, vastagabb zoknit adsz rá.

Nem jó, ha gyerek lábujjai össze vannak nyomva a cipőbe.

Ne csak a hosszát nézd, hanem mennyire van lekerekítve az eleje.

Én inkább a 31-est megnézném!

A lényeg, hogy ne nyomja a lábát.

2012. okt. 30. 11:28
 2/2 A kérdező kommentje:
kicseréltuk 31-esre. anyosoméknál vagyunk és innen 20 km a város, ahol vettuk, de erôt vettem magamon és elmentunk, ráprobáltam a nagyobbat és az a méret kell. kôszi :)
2012. okt. 31. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!