Adnátok valami tanácsot? Mit csináljak vele?
Köszönöm, ment egy zöld mancs. :)
Most épp megint hisztizik, mert álmos, de aludni nem akar.. Nekem menni kellene mosogatni, főzni, sütit előkészíteni, de még a wc-re sem jutok ki :S
Ha minden nap dühbe gurulsz és elmondod neki, hogy ő buta, meg engedetlen, szófogadatlan stb. akkor az is lesz. Mond helyette azt, hogy ez butaság amit csinál. Ne rombold az önbizalmát, minek lenne jó kislány ha mindig azt hallja attól akit a világon a legjobban szeret, hogy kevés neked. Nem kell vele veszekedni, próbáltál már 1x is higgadt maradni? Esetleg leguggolni hozzá és úgy mondani neki, hogy anya szomorú lesz ha nem fogadsz szót? Ez is szokott segíteni. A 2,5éves lányodat csak néha viszed sétálni???? Vidd el minden nap, kell neki a mozgás, ha keveset mozog hol vezesse le az energiáit? Futóbiciklizzen, menjetek játszótérre, labdázni. Ütni meg azért üt, mert te is és az apja is odacsap neki. Ezt látja ez a természetes.
Szedjél valami vitamint, nyugtatót és ha neked több a türelmed meglátod meghálálja és nem lesz ilyen vadóc. Kitartást!!
dackorszak...van akinek nehéz,van akinek nem...
Az oké,hogy nem akarod verni,de az se szép,ha csúnyán beszélsz vele...sőt!!!
Szokták mondani, hogy a verés a rövidebb út...ezzel nem feltétlen értek egyet,mert szerintem vannak szituk mikor indokolt ha kap a fenekére(!! és nem a fejére!!!tehát nem pofon!!)De ez egyéni nevelés kérdése...én fiam októberben lesz 3 és bizony kapott már a fenekére,hangsúlyozom indokolt esetben!!!De az nagyon nem jó,ha elpattan a cérna és azért dühből kap vagy csúnyán beszélsz vele!!
Nagyon nehéz,tudom,de következetesnek és türelmesnek,határozottnak kell lenni!!!Én fiam is folyton egyből sírt,hisztizett ha valami nem sikerült és minden egyes alkalommal elmondtam, hogy "nem baj, próbáld meg megint,és ha nem megy ne sírj,kérj segítséget"ezt már szépen megtanulta és tényleg több 100x mondtam el neki!!
Viszont abba nagyon határozott voltam,hogy nem verhet!nem jöhet nekem dühből!!Én kitalálnék a helyedben valami büntit,tényleg jó Joe Frost módszere próbáld ki!!
Sok kitartás kell,az biztos, de nem adhatod meg magad,akármennyire és akármeddig hisztizik!Ha nem,akkor nem és kész!
Próbál erőt meríteni és még ha ő hisztis,durva akkor is kedvesnek lenni,mert amúgy ez egy ördögi kör....ha te folyton ideges,feszült vagy és csak tiltasz és utasítasz,akkor ő is így fog viselkedni veled,mert ezt látja!Ezt én megtapasztaltam,mert mikor 7 hónapja megszületett a tesó,akkor nagyon fezsült,ideges voltam az első pár hónapban és a kisfiam is elkezdte totál azt a viselkedés mintát gyakorolni amit én mutattam!!Na akkor nagyon megijedtem,hogy milyen kis "szörny" lesz a gyerekemből és vettem egy mély levegőt,elhatároztam, hogy kedves,türelmes leszek és hála Istennek megy is,bár sokszor kell 10ig számolom!És nehogy azt hidd,hogy könnyű,mert a pici fiam nagyon nehéz eset,így oltári nehéz a naggyal türelmesnek lenni!!
Nem azt mondom, hogy övé a világ, mert határozott vagyok és a nem az nem, de mivel alapból türelmes próbálok lenni és nem beszélek vele ingerülten, durván,csúnyán így az ő viselkedése is egyre jobb!Egyre jobban meg lehet vele beszélni a dolgokat,hamar lenyugszik és odafigyel!
Tudom nehéz,de azért vagy felnőtt,hogy megmutasd hogy kell az indulataidon uralkodni!És nem nagyképűségből írom ezt most, mert én is csak tanulom és igyekszem alkalmazni ezt,de látom, hogy működik!!!
Köszönöm a válaszokat. Séta: Alapból emberkerülő voltam, nem mentem egyedül sehova. Melléje jött a szülés, plusz amúgy is epilepsziás vagyok, mostanában állandó ájulás érzettel, ( sőt, a 25 fokban már szabályosan rosszul vagyok), szédülök, néha lakásban is gondok vannak. Ennek ellenére elvittem régebben sétálni, nekem is jó volt, és ő is élvezte ( persze annyira nem ,hogy emberek közé, de a város külső részén lakunk, erre el szoktam vinni. Jó volt. Újabban viszont 2 perc után fel kellett venni. Így abból állt, hogy 5 percig sétált, majd vittem. Letettem, mikor nem bírtam már el, de azonnal újra ölbe. Viszont nem tudtam állandóan cipelni, a babakocsiban meg nem ül el. Ezért maradtak abba.. Ja, és a kezét sem lehet megfogni, mert jön az őrjöngés :(
Igen, milliószor próbáltam, hogy szépen, higgadtan elmagyarázom a dolgokat, kérem, stb.... Hiába! Semmi nem használ neki! Mindig tudtam, hogy ilyen anya nem akarok leni, mégis az lettem... Ha valamit jól csinál, azonnal meg van dicsérve, hagyom, hogy segítsen, ha akar, mondom, milyen ügyes, okos, szép lett a foga pl fogmosáskor, tehát a dicséretekből sincs hiány, de már nem megy :(
amit leírtál abból nekem az jön le, hogy nem nevelitek (csak apa fenyíti néha), és csodálkoztok rajta, hogy neveletlen.
márpedig ez ilyen. nem normális szerintem az, ahogy éltek.
szabályokat kell állítani amiket következetesen be kell tartatni. büntetni kell, nem pedig ütni.
ki tud könyörögni mindent? nem is csoda, hogy el van kapatva. először nektek kell változtatnatok a viselkedéseiteken
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!