Költözés, külön szobába szoktatás? Részletek lent!
Sziasztok!
Augusztus elején költözünk át másik lakásba,kicsi lányunk (20hónapos) szobája kész van!
Eddig velem aludt,mert elég rossz alvó,bár mostanában csak egyszer kel fel inni.
Lépésről lépésre szoktassam be? Valakinek van tapasztalata?
Az elején mindenképp a szobájába fogunk aludni matracon,mert nagy szoba még nincs kész!
Annyira örülnék,hogy ha éjszaka tudna ott egyedül aludni majd idővel persze. :-)
Szia
2éves koráig velünk aludt a lányunk. Aztán éreztem már hogy nem jó ez így, mert felébredt arra, hogy mocorogtam alvás közben. Épp akkor kezdtünk felújítani és el kezdtem mondogatni neki, hogy lesz külön szobája, ágya és hogy ott fog aludni, Elalszok majd vele, ha szól átmegyek, de már egyedül alszik. Kb 2hónap múlva beköltözhettünk, ő választott mindent a szobájába, nagyon várta már.
Szóval a szobájában altatom, elalszok vele (néha én is-olyankor hajnalban megyek csak Apához a nagyágyba) ha megébred átmegyek. De így hogy külön alszik, sokkal nyugodtabb is az alvása, mert nem éresztem fel. Szóval így már átalussza az éjszakát. Én így csináltam, fokozatosan, sírás nélkül ment.
Fontos, hogy megbeszéld vele, már megérti :) Most 2.5éves , semmi lelki törés nélkül vált le tőlünk :)
Ez jó,köszönöm szépen!! :-)
Igen,mi is sokat mondogatjuk neki,van,hogy átmegyünk a lakásba,(mert nagypapa lakik ott,csak lakás csere lesz..)Ismerkedik a szobával,eleinte zárkózik,de pár perc és el is "foglalja"!
16 hónapos volt a fiam amikor új házba költöztünk. Azelőtt egy szobában bár nem egy ágyban aludtunk.
Az új helyen saját szobája volt és nem volt gond.Azonnal egyedül aludt ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!