Hallottátok már ezt az összefüggést? Azok a gyerekek kezdenek el későn beszélni, akik nem anyatejesek.
Figyelt kérdés
Apukám mondta ezt, hogy honnan szedte, nem tudom. Mondjuk nálunk éppenséggel be is jön, a lányom sokáig cicizett és nagyon hamar beszélt, a fiam sajnos csak 4 napig, ő lassan két éves, de alig mond pár szót.2013. jún. 28. 14:56
21/25 anonim válasza:
Szerintem nincs összefüggés. Az én fiam 19 hónapos koráig szopizott, és csupán 3 éves kora után kezdett el beszélni. Most 4 éves és rengeteg beszédhibája van. Bár az igaz, a logopédus mindenféle gyakorlatot ajánl az arc, és a száj izmainak erősítésére, a szopizás is biztosan erősíti ezeket az izmokat.
22/25 anonim válasza:
szerintem sokkal nagyobb összefüggés van aközött, hogy felcsípték-e a nyelvfékét születéskor vagy sem.
23/25 anonim válasza:
Szopizásnál jobban edzi az arcizmait lehet benne valami.
24/25 anonim válasza:
Hülyeség. Egy napot sem szoptattam, de a kisfiam már elég korán gügyögött, és most már szépen mondja a szavakat, pedig másfél éves. Szerintem nincs elkésve.
25/25 anonim válasza:
szerintem sincs osszefuggés!!!Fél évig szoptattam, lassan indult meg a fiamnak, 2 éves volt, mire kezdett tobb szavat mondani. Viszont a mozgásfejlodésben nagyon gyors volt .Barátnom majdnem két évig szoptatott, már ovodás a fia, még mindig nem igazán beszél, ugy kezdte az ovit, hogy csak szotagokat mondott. Gyerekfuggo, nem hiszem, hogy mindent az anyatejre kell fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!