Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hallottátok már ezt az összefü...

Hallottátok már ezt az összefüggést? Azok a gyerekek kezdenek el későn beszélni, akik nem anyatejesek.

Figyelt kérdés
Apukám mondta ezt, hogy honnan szedte, nem tudom. Mondjuk nálunk éppenséggel be is jön, a lányom sokáig cicizett és nagyon hamar beszélt, a fiam sajnos csak 4 napig, ő lassan két éves, de alig mond pár szót.
2013. jún. 28. 14:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
2,5 évesem még alváshoz cicizik, 2évesen kezdett beszélni. Kis barinője kezdetektől tápis, 1évesen kezdett beszélni.
2013. jún. 28. 15:11
 12/25 anonim ***** válasza:
Lányomat 9 hónapos koráig szoptattam. Lassan 3 éves, de még nem beszél folyékonyan. Másfél évesen kezdett el egy-két szót mondani, nagyon lassan fejlődik a beszéde. Szerintem kell neki még fél év mire folyékonyan fog beszélni.
2013. jún. 28. 15:14
 13/25 anonim ***** válasza:
Mindegyik gyerekemet 20 hónapig szoptattam, de nagyon eltérő időpontban kezdtek beszélni. (Pedig lány mind)
2013. jún. 28. 15:14
 14/25 anonim ***** válasza:
56%

Akkora baromság mint egy ház!!!

Már kivagyok ettől hogy az anyatejes gyerekek "szebbek,okosabbak,sosem betegek és sosem halnak meg".

A lányom 2,5hónapig cicizett(tovább akartam,de így alakult) de mindent nagyon hamar csinált! 2évesen már tisztán érthető rövid mondatokban beszélt,10hósan ment. Most 3éves és már éjjelre is 100%-ig szobatiszta. Biztos volt valami a tápszerében?.:)))

Engem és a testvéreimet anyám tápszerezett,és én is nagyon hamar elkezdtem beszélni,az öcsém viszont majdnem 4éves volt mikor megszólalt! Akkor ez hogy van???

2013. jún. 28. 15:20
 15/25 anonim ***** válasza:
Jo nagy butasag. Csatlakozom, majdnem 2 eves korig szoptattam a kisfiamat es o is keson kezd beszelni.
2013. jún. 28. 15:24
 16/25 anonim ***** válasza:
Valóban van egy olyan elmélet, hogy a szopizás megerősíti a szájizmokat, ezért az anyatejes babák hamarabb kezdenek beszélni. De a tapasztalat nagyon nem ezt támasztja alá, én pl. 13 hónapig szoptattam a kisfiamat, mégsem szólt még 2 évesen szinte egy szót sem.
2013. jún. 28. 15:26
 17/25 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.

Egy ismerős anyukának van egy 2,5éves fia,és egy 10hónapos lánya. Mind a két gyereket szoptatja,de a kisfiú egy kukkot nem beszél,ha meg is szólal halandzsa nem érteni.

Abban viszont van igazság hogy a fiúk később kezdenek beszélni!

2013. jún. 28. 15:30
 18/25 anonim ***** válasza:
Ez vicces fiam 2 hónapos koráig kapott anyatejet,majd még valamennyi volt 3 hónapos koráig aztán elfogyott.8 hónaposan már mondott szavakat pl Apa,hinta,Mama,nem ide-oda,1,5 éves korában tő mondatokban beszél 21 hónapos korától folyékonyan,összetett mondatokban,most 2 éves el sem hiszik,hogy még ilyen kicsi úgy mondja,be sem áll a szája.....
2013. jún. 28. 15:46
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem, nincs összefüggés. :)

A lányom 18 hónapig volt anyatejes, 10 hónaposan mondta ki az első szót, 2 évesen kezdett mondatokban beszélni.

A fiam 4 hétig kapott anyatejet, azt is csak szondán keresztül, mert koraszülött volt. Nem szoptathattam sajnos.

Igaz, az első szót 13 hónaposan mondta ki, DE 18 hónaposan már 2-3 szavas mondatokban beszélt, 22 hónaposan bővített mondatokban, érthetően, tisztán. A védőnőnek rendszeresen leesett az álla, amikor nálunk volt.

Nemrég voltunk beiratkozni az oviban. 25 hónapos kisfiam gyönyörűen eltársalgott a vezető óvónőveel, aki gratulált, mert ahogy mondta: "Anyuka, az átlagos 3-4 évesek beszélnek így!" :)

2013. jún. 28. 15:49
 20/25 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nem hallottam még. Talán érdekes, de mondjuk engem pont nem billent el egyik irányba sem.
2013. jún. 28. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!