Hallottátok már ezt az összefüggést? Azok a gyerekek kezdenek el későn beszélni, akik nem anyatejesek.
Akkora baromság mint egy ház!!!
Már kivagyok ettől hogy az anyatejes gyerekek "szebbek,okosabbak,sosem betegek és sosem halnak meg".
A lányom 2,5hónapig cicizett(tovább akartam,de így alakult) de mindent nagyon hamar csinált! 2évesen már tisztán érthető rövid mondatokban beszélt,10hósan ment. Most 3éves és már éjjelre is 100%-ig szobatiszta. Biztos volt valami a tápszerében?.:)))
Engem és a testvéreimet anyám tápszerezett,és én is nagyon hamar elkezdtem beszélni,az öcsém viszont majdnem 4éves volt mikor megszólalt! Akkor ez hogy van???
14-es vagyok.
Egy ismerős anyukának van egy 2,5éves fia,és egy 10hónapos lánya. Mind a két gyereket szoptatja,de a kisfiú egy kukkot nem beszél,ha meg is szólal halandzsa nem érteni.
Abban viszont van igazság hogy a fiúk később kezdenek beszélni!
Nem, nincs összefüggés. :)
A lányom 18 hónapig volt anyatejes, 10 hónaposan mondta ki az első szót, 2 évesen kezdett mondatokban beszélni.
A fiam 4 hétig kapott anyatejet, azt is csak szondán keresztül, mert koraszülött volt. Nem szoptathattam sajnos.
Igaz, az első szót 13 hónaposan mondta ki, DE 18 hónaposan már 2-3 szavas mondatokban beszélt, 22 hónaposan bővített mondatokban, érthetően, tisztán. A védőnőnek rendszeresen leesett az álla, amikor nálunk volt.
Nemrég voltunk beiratkozni az oviban. 25 hónapos kisfiam gyönyörűen eltársalgott a vezető óvónőveel, aki gratulált, mert ahogy mondta: "Anyuka, az átlagos 3-4 évesek beszélnek így!" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!