Hallottátok már ezt az összefüggést? Azok a gyerekek kezdenek el későn beszélni, akik nem anyatejesek.
Két lányom: 10 hónapig szoptak, egyik 2 évesen már mondatokban nyomta, másik 2 évesen még szinte nem beszélt, 2,5 évesen kezdett nagy nehezen mondatokban. Most 2 év 8 hós, rengeteget beszél, mondatokban, de koncentrálni kell rá, hogy megértsük.
Bár nálunk nincs összefüggés, de talán az izmok fejlettsége lehet az ok? Vagy egy újabb remek babona :)
Nem gondolom. Mind a két gyerekem tápszeres volt. Fiamnak valóban később indult be a beszédfejlődése, de arra fogták, hogy fiú. Áprilisban múlt 3 éves, beszél mondatokban, de kicsit pösze és néha keveri a betűket, logopédusra van szüksége.
Lányom májusban múlt 2 éves. Ő már 15 hónaposan elkezdett rövidebb mondatokban beszélni, sokkal gyorsabb a beszédfejlődése, mint a bátyjáé, pedig ő is tápszeres volt. Most 25 hónaposan szinte tisztán beszél, érthetőbben, mint a 3 éves testvére.
Fiammal egy egyidős másik kisfiú anyatejes volt sokáig, de az ő beszédfejlődése még az én fiamnál is lassabb, még most is nagyon le van maradva, speciális óvodába kell járjon.
Szerintem ez hülyeség ,még én sem hallottam.
Viszont az tényleg igaz ,hogy a fiuk később kezdenek beszélni,nagyon kevés kivétel van perszer. . .
Ezektől az összefüggésektől kiver a víz.... Én több, mint két évig (!) szoptattam a kisfiamat, és 2,5 évesen kezdett el úgy igazán szavakat mondani, és 3 éves kora körül jöttek a tőmondatok, de még mindig főleg saját maga alkotta szavakat mond.
Nincs semmi baja, egész egyszerűen nem volt eddig mondanivalója.
6 éves korukra úgyis beérik egymást! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!