Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mezítlábazást mennyire hagyod/...

Mezítlábazást mennyire hagyod/hagynád?

Figyelt kérdés

Mióta bejött a meleg, a 3,5 éves fiam csak mezítláb hajlandó létezni. A nővére 5 éves, sokszor ő is mezítlábazik, de pl apró murvakövön vagy ha a parkba megyünk szandált húz.

A fiam bezzeg...! Volt már nem egyszer, hogy azért maradt félbe a séta, mert amerre ő menni akart, arrafelé tudtam ,hogy pl törött üvegek szoktak lenni, és mivel másfelé menni nem akart/lábbelit húzni nem akart így végül hazavittem.

Persze a játszótéren vagy a sétányokon nem gáz ha pucér lábbal slattyog, de örökké félek, hogy rálép egy darázsra vagy mittomén valami szilánkba...

mindig nálam van a szandálja de csak holtsúly...

nálatok hogy van ez?

2013. jún. 24. 14:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Ismerős a helyzet, csak nekem a fiúk 4 és 1,5 évesek. Veszélyes helyre nem viszem őket, ha nem hajlandó felvenni a szandit, akkor arra nem megyünk és indulás haza. A darázstól én is félek, de kb. annyi esélye van hogy rálép egyre, mint hogy rászáll a ruhájára és odakap a gyerek és úgy csípi meg. Szóval kicsi rá az esély.:-)
2013. jún. 24. 14:39
 2/7 Amado atya válasza:
43%

Hagyd csak, hadd szaladgáljon mezítláb: ez ugyanis egészséges a lábnak lúdtalp-megelőzés szempontjából.

Persze, a darázsra és üvegszilánkra azért figyelj/figyeljetek oda.

(Ha lehetőségem van, én is szeretek mezítláb kolbászolni, nem is fáj annyira a lábam).

:)

2013. jún. 24. 14:41
 3/7 Nila5332 válasza:
53%
Nálunk 3 gyerek van, ilyenkor mindig mezit lábaznak. Én is féltem őket, de megesett már, hogy a sétányon üvegszilánk ment a középső lábába. Nagyon hősiesen viselkedett, és sírás nélkül kihúzta magának. Most 3,5 éves.Szerintem nem baj ha felfedezik a dolgaikat, legalább megtanulja, hogy merre nem mehet csupasz lábbal. Anyósom mindig azt mondja, hogy legalább nem lesznek lúdtalpasak.
2013. jún. 24. 14:42
 4/7 anonim ***** válasza:

nekem is mezítlábasok

max az aszfalton veszik fel mert az nagyon forró :-)

2013. jún. 24. 15:12
 5/7 TKI Ibolya ***** válasza:
Én nem hagyom csak biztonságos helyen le venni a szandáljukat.Utcán semmi esetre sem,játszótéren csak a homokozóban vagy akkor ha zárt tiszta játszóra mentünk.Nálunk zárt udvar van a lakótömbnek és ott is levehetik.
2013. jún. 24. 22:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyon megleptek a válaszok! Szerintem az utcán tök veszélyes mezítláb járni és nem csak az üvegszilánkokra gondolok.

Nálunk szerencsére sosem volt ebből probléma, de én nem is hagynám, hogy a szeméttel-rágóval-pisivel-kakival-hányással tarkított utcákon mezítláb menjenek a gyerekek, bármennyire is egészséges.

A kertben, a játszótéren, a parkban, strandon (persze ha meggyőződtem róla, hogy biztonságos), akkor felőlem egész végig mezítlábazhatnak, de egy átlagos utca szerintem nem alkalmas rá.

Ettől függetlenül mindenkinek váljék egészségére! :)

Ja, fiatalabb koromban velem is volt olyan, hogy egy átbulizott éjszaka után már nem bírtam a magassarkúban hazamenni, így kénytelen voltam mezítláb, de nem volt sokkal jobb :)

2013. jún. 25. 06:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak vizközelében ,balatonon,máshol kötelezö a szandál de eböl nincs gond nálunk .
2013. jún. 25. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!