Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig hagynád az oviban?

Meddig hagynád az oviban?

Figyelt kérdés

3 éves lányom ősszel kezdi az ovit, a kistesója pedig novemberben fog megszületni. Hogyan érdemes alakítanom a beszoktatást, legyen majd ottalvós, vagy délben mindig hozzam haza? Aki otthon van a kisebbik gyermekével az délben hazahordja a nagyot is?

Nem tudom hogyan lenne jobb, én fogom vinni és hozni is, egyrészt jó lenne, ha csak délután kellene érte menni,mert akkor Apa is mehetne, meg a kicsivel is könnyebb lenne egész nap, ugyanakkor sajnálnám is, hogy én otthon vagyok, Ő meg egész nap az oviban...

Tapasztalt 2 vagy többgyermekes anyukák, Ti hogyan csináljátok/csináltátok?

2012. júl. 3. 13:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk már elmúlt 1 éves a pici, mire a nagy elkezdte az ovit, de ő akkor egyből bent is aludt. Egyrészt ő akarata volt, de nekem is jó volt így, mert pont a pici alvásidejében kellett volna érte menni (ebéd után).

A ti szitutokban inkább elhoznám ebéd után, nehogy azt gondolja, hogy a kistesó miatt raktad őt ki.

De meg is kérdezheted, 3 évesen már el tudja dönteni, hogy ott akar aludni vagy sem. Ki is próbálhatja, hogy tetszik vagy nem tetszik az ott alvás.

De egy újszülöttnek még elég össze-vissza a napirendje, tehát tőle nyugodtan elhozhatod ebéd után.

Most inkább az ovisod lelki világával törődj majd, hogy neki mi a jó. A kis picibabádnak kb tök mindegy lesz, neki az lesz a lényeg, hogy te mindig ott legyél neki.

2012. júl. 3. 13:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Most haza hozom délben a nagyobbat mert nem maradhat ott.De alig várom hogy maradhasson mert nehéz 4 órán belül felkerekedni a kisebbel ha akar jönni ha nem .Volt hogy elaludt akkor át kellett hívnom hozzá valakit .Vagy esett az eső(biciklivel járunk).
2012. júl. 3. 13:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

én hazahoztam délben vagyis 12.30-kor , hol vittem magammal a kicsit hol itthon volt a féejem. vagyik nem olyan picike mert most októberben megy a kicsi is oviba.

nálunk maradhatott volna a nagyobbik is ottaludni, de ő haza akart jönni délben én meg nem eröltettem.

2012. júl. 3. 13:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a "nagy" 4 éves lesz,idén volt kiscsoportos,a kicsi 1,5 éves.Én otthagyom a lányomat délutánra is.Hogy miért?Én úgy gondolom nem árt neki a társaság.Én igyekszem rugalmasnak lenni,de a kistesó miatt nagyon nehéz.Ha csak délelőttre vinném az azt jelentené,hogy bevinném fél kilencre vagy később és 12-re már ott lennék érte.Szerintem ez alapjáraton kevés idő.Akkor ennyi erővel járhatna egy családi napközibe is.Másrészt télen elindulni-kocsival is-nagyon nehéz.Mire beöltözöm én,na meg a kicsi,az egy kész tortúra.Csak tegyük fel beviszem fél kilencre mire hazaérek,eszik a kisebbem és szinte már hupsz el is repült a délelőtt.Indulhatok érte.De akkor a kicsi hogy alszik?Azért olyan sokáig nem húzza ki.De a nagynak is aludnia kéne,ha nem alszik az oviban,na de hogy?Ha a kicsit el tudom altatni netán délelőtt,akkor addigra biztos nem lesz álmos mire a nagy is.Mellesleg a szoptatást is nehéz megoldani.A kicsinek azért,hogy kiegyensúlyozott legyen nem tudom felborítani a napirendjét.Tehát nekem kényelmesebb is,ha ott van egész nap.Próbálom úgy,hogy később viszem kb.9-re és 3,fél 4-re már megyek érte.
2012. júl. 3. 13:58
 5/10 anonim ***** válasza:

ha jól érzi magát az oviban, szerintem otthagyhatod. Aztán ahogy írtad apa is mehet érte, neked is könnyebb. NE sajnáld. Főleg az elején úgysem tudnál vele úgy foglalkozni, annyit játszani mint régen.

Ha meg nem olyan jó az ovi, akkor a vagy átíratnám, vagy akkor hazahoznám.

2012. júl. 18. 14:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk ott aludt az oviban a nagy viszont az elején mindig korán ott voltam érte, csak amikor elkezdett nyavalyogni, hogy nem tud délután játszani akkor mentem érte kicsit később. Viszont ő nagyon szereti az ovit és a barátait, ha rosszul érezte volna magát akkor inkább nem járattam volna oviba. A fél napos dolgot semmiképpen nem csináltam volna, mert főleg télen mire hazaérünk és levetkőzünk már öltözhettünk is volna fel...és oké, hogy a kicsi alkalmazkodó (nálunk is rettenetesen sokat kellett alkalmazkodnia a nagyhoz) de azért egy csecsemőt sem szabad össze vissza húzni vonni (szerintem).

Szóval ha az ovi engedi és a gyerekednek jó akkor szerintem legyen egész napos, ha meg nem szereti annyira az egészet vagy az ovi nem túl rugalmas, akkor nem nagy tragédia, ha 1 évvel később kezdi az ovit.

2012. júl. 18. 14:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Mindenképpen szeretném, ha elkezdené az ovit, nem azért, mert a terhemre lenne, hanem mert látom, hogy szüksége van már mások társaságára, itthon alig találja fel magát, unatkozik. Csak nem szeretném, hogy az ovi elkezdése után nem sokkal érkező kistesója miatt úgy érezze, hogy lerázom. Ezért gondoltam arra, hogy talán el kellene az első évben hozni őt ebéd után. Mi a véleményetek?
2012. júl. 18. 14:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Nálunk pont akkor kezdte a nagy az ovit (vagyis kb 1 héttel előtte), hogy megszületett a tesó. Nem éreztem soha azt, hogy úgy érezte volna, hogy lerázom. Sőt én mindig úgy voltam vele, hogy neki sokkal jobb, hogy napközben játszik a többi gyerekkel és nem azt nézi, hogy én a kicsi körül ugrálok.
2012. júl. 18. 14:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia, a kicsi nálam 8 hós volt, amikor a nagy 2 éves és 3 hós korában elkezdte a miniovit. Második naptól kezdve bent is alszik, sosem volt gond. Én egész napra hagyom, mert fél nappal mindenből kimaradna Szeret menni, imádják ott és sokat tanul. Du. 4-kor hozom haza. A pici már 14 hós, a nagy azóta jár és minden remek. Én dolgozom is, mindig dolgoztam mellettük. Én a helyedben bent hagynám, ha szeret bent lenni. Persze más a helyzet, ha nem szereti.
2012. júl. 18. 19:00
 10/10 anonim ***** válasza:
én azért nem hagytam ott a nagyobbikat ebéd után, mert utána már csak alvás van és uzsonna és jönne haza. akkor meg jobb ha itthon alszik a kistesóval nyugodtan! én hazavinném a helyedben és én haza is vittem. majd most megy a kicsi is szeptembertől oda ahova a nagyobbik jár, egy csoportban lesznek és majd ketten ottaludnak majd.(remélem :) )
2012. júl. 19. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!