Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen esetben hagynád, hogy a...

Ilyen esetben hagynád, hogy a gyerek döntsön?

Figyelt kérdés

Vasárnaponként istentiszteletre szoktunk járni, ami nálunk nagyon hosszú, 11-től 3-ig tart. Természetes, hogy a 2,5 éves kisfiam ilyen hosszú időt nem tud végigülni, így rendszerint az a program, hogy a férjemmel felváltva kergetjük őt az előtérben, így aztán egyikünk sem tud rendesen figyelni, pedig nekünk ez fontos lenne. Anyósom mindig mondja, hogy vigyük hozzá ezalatt a gyereket, néha szoktuk is, szeret ő is a mamánál lenni. De gyülibe is nagyon szeret járni, mindig kérdezgeti, mikor megyünk.

Most betegek voltak, aztán az ünnepek, a lényeg, hogy legalább egy hónapja nem voltunk már, így nagyon szeretnénk holnap rendesen elmenni, anyósom szokás szerint mondta, hogy vigyük akkor addig hozzá a gyereket, aki viszont újra rákezdte, hogy de ő gyülibe akar jönni.

Szerintetek lehet hagyni, hogy ilyen esetben ő döntse el, mi legyen a program? Én örülök, ha szereti a gyülekezetet, de azt azért nem tartom helyesnek, hogy egy ekkora gyerek határozza meg a nagymamája programját. Ha úgy gondolja, kegyeskedik a mamánál tölteni pár órácskát, ha nem, nem... szerintem egy ilyen döntés meghozatalához még kicsi. Vagy szerintetek rá lehet ezt már bízni?

Ja, gyerekmegőrzés persze ott is van, de ő nem érzi ott jól magát, így az kilőve.

2013. jan. 5. 10:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%
már eleve az nem normális,hogy a templom előterében kergetitek a gyereket,ha nem bírja,ne vigyétek el
2013. jan. 5. 10:49
 2/20 anonim ***** válasza:
74%
Én simán rábíznám a döntést. Nem ő rendelkezik a nagymama programjával, fel lett ajánlva. Van két lehetősége, ti is elvinnétek magatokkal, a nagymama is szívesen vigyázna rá, miért ne választhatna? Más lenne a helyzet, ha a nagyi nem ajánlaná fel, vagy ti tudnátok, hogy más dolga is lenne, de így én ezt nem érzem problémának. És ennyi idősen tényleg kicsi ahhoz, hogy ilyen sok időt megüljön a fenekén :)
2013. jan. 5. 10:50
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
11-3-ig? Úristen! Ez milyen gyülekezet? egy 2,5 évest én vinnék a nagymamához. Szerintem másoknak is zavaró, ha őt kell kergetni órákon keresztül, gondolom ezt a többiek is látják, meg hallják. Majd viszitek ha nagyobb lesz.
2013. jan. 5. 10:51
 4/20 A kérdező kommentje:
1-nek: ez nem hagyományos "templom", mint írtam, sokáig tart az alkalom, és sok a kisgyerek, nagyon sokan vannak az előtérben. Nincs az a kétéves, aki ennyit kibír a fenekén, senkit nem zavarnak kint.
2013. jan. 5. 10:53
 5/20 anonim ***** válasza:
96%
Egy 2 és fél éves gyerekre mégis milyen döntést lehet bízni? Egyszer-egyszer elvihetitek, de többnyire bízzátok inkább a nagyira. Egyébként én a Hit gyülekezetére tippelek.
2013. jan. 5. 10:55
 6/20 anonim ***** válasza:
47%
Egy Istentisztelet nem tart 4 óráig max2 :DDD
2013. jan. 5. 10:56
 7/20 anonim ***** válasza:
62%
Én mondjuk eleve nem értek egyet a vallásossá neveléssel, de ez a ti dolgotok. Szerintem, ha akar, akkor menjen a nagyihoz, vagy cipeljétek magatokkal.
 8/20 anonim ***** válasza:
91%
Hát, szerintem elég nagy hülyeség. Lehet, hogy sok a gyerek, de ezek a picik nem valók templomba, különösen nem NÉGY órán keresztül!!! Én biztos nem vinném, megtisztelném a többieket, (különösen azt aki az istentisztelet miatt megy és nem visz gyereket) hogy nem zavarom. Ez a hit gyülekezet?
 9/20 A kérdező kommentje:

Hit Gyüli egyébként, de a kérdés nem arra vonatkozott, csak azért írtam le a konkrét helyzetet, mert anélkül viszonylag nehezebben érthető a kérdés. De elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy Ti engeditek-e, hogy az ekkora gyereketek szabadon döntsön a napi programjáról.

Még terhesen olvastam egy pszichológustól, hogy ne hozzunk egy ilyen kicsi gyereket olyan helyzetbe, hogy el kelljen döntenie, hogy szeretne-e a mamához menni vagy sem. Akkor teljesen egyetértettem vele, de most, a konkrét helyzetben már nem vagyok benne olyan biztos, hogy ez tényleg ekkora baj lenne.

Persze az is lehet, hogy teljesen mindegy, ő dönt-e vagy mi, ha egyszer mindkét helyen jól érzi magát.

2013. jan. 5. 11:00
 10/20 anonim ***** válasza:
96%

Még felnőttként sem vennék részt ilyen hosszú istentiszteletnek nevezett dumákon. Ekkor gyereket pedig még egy félórás szentmisére sem vinnék.

Nem a gyereknek kell dönteni, hanem nektek és a nagymamának. Ha a nagymama szívesen látja, akkor NEM a gyerek határozza meg a mama programját!

A gyerek legfeljebb azért akar a gyülekezetbe menni,mert ott rohangálhat, élvezi, hogy mindenki vele van elfoglalva.

2013. jan. 5. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!