Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen esetben hagynád, hogy a...

Ilyen esetben hagynád, hogy a gyerek döntsön?

Figyelt kérdés

Vasárnaponként istentiszteletre szoktunk járni, ami nálunk nagyon hosszú, 11-től 3-ig tart. Természetes, hogy a 2,5 éves kisfiam ilyen hosszú időt nem tud végigülni, így rendszerint az a program, hogy a férjemmel felváltva kergetjük őt az előtérben, így aztán egyikünk sem tud rendesen figyelni, pedig nekünk ez fontos lenne. Anyósom mindig mondja, hogy vigyük hozzá ezalatt a gyereket, néha szoktuk is, szeret ő is a mamánál lenni. De gyülibe is nagyon szeret járni, mindig kérdezgeti, mikor megyünk.

Most betegek voltak, aztán az ünnepek, a lényeg, hogy legalább egy hónapja nem voltunk már, így nagyon szeretnénk holnap rendesen elmenni, anyósom szokás szerint mondta, hogy vigyük akkor addig hozzá a gyereket, aki viszont újra rákezdte, hogy de ő gyülibe akar jönni.

Szerintetek lehet hagyni, hogy ilyen esetben ő döntse el, mi legyen a program? Én örülök, ha szereti a gyülekezetet, de azt azért nem tartom helyesnek, hogy egy ekkora gyerek határozza meg a nagymamája programját. Ha úgy gondolja, kegyeskedik a mamánál tölteni pár órácskát, ha nem, nem... szerintem egy ilyen döntés meghozatalához még kicsi. Vagy szerintetek rá lehet ezt már bízni?

Ja, gyerekmegőrzés persze ott is van, de ő nem érzi ott jól magát, így az kilőve.

2013. jan. 5. 10:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Különben meg biztos, hogy zavarnak, csak senki nem fogja mondani.
2013. jan. 5. 11:08
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

1. Szerintem mindenkit igenis piszokul zavar, hogy gyereksikongatást kell hallgatni, amikor figyelni akarnak valamire, csak épp nem mondják, mert "mi most piszokul imádjuk egymást, istenítjük a kis édes csöppségeket, stb."

2. Eleve megtiltanám, hogy szektába vigye valaki a gyerekét, elég szörnyű, hogy ti ilyen helyre jártok.

2013. jan. 5. 11:16
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
Én biztos nem vinném oda akár mit mond a gyerek. Zavar másokat, ráadásul hátha ezek az agy mosók az ő agyát nem mossák át mint a tieteket.
2013. jan. 5. 11:18
 14/20 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ez nem a gyerek döntése. Vigyétek el a nagyihoz és ott jó helyen van és ti is tudtok figyelni.
2013. jan. 5. 11:28
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Na hát komolyan nem értem az egészet ...lehet csak velem van a baj??

1. ti SZERETNÉTEK mind a 4 órát aktívan figyelve eltölteni a férjeddel a gyüliben.

2. ezt a gyerek lehetetlenné teszi (hiszen 2.5 éves, nem csoda ha egy órát se bír megülni nemhogy 4et).

3. a mami szívesen vigyáz rá.

HOL itt a gond??

Ha 1. szeretnétek menni és full odafigyelve ott tölteni ezt a programot mert nektek ez extra fontos akkor egyértelmű hogy vinni kell a mamához, és nincs kérdés hogy ő mit szeretne. A nagyanyjához viszitek könyörgöm, nem egy szörnyeteghez vagy egy idegenhez:)

2. ha fontosabbb nektek hogy ő is megszokja a gyülibe járást és azt hogy ez minden vasárnap közös program stb. akkor vigyétek magatokkal, de akkor sajnos "kergetni" kell felváltva. Ez van.

Sok jót nem hallottam még a Hitgyüliről, de szívetek joga mit csináltok, példaként én azt tudom felhozni hogy barátnőm is jár misére vasárnaponként mert neki ez fontos, nyilván az max. 1 óra. Mivel szeretné a gyerekeit is ebbe belenevelni ezért amikor elérik úgy a 3-4 éves kort, onnantól viszi őket, a kisebbeket meg otthon hagyja.

Most a legnagyobb fia 6 éves, a középső 4 így már ő is jár vele, de a legkisebbet otthon hagyja (1.5) mert az nem alkalmas még rá hogy ott üljön-álljon viselkedjen.

2013. jan. 5. 12:17
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, aki értelmesen tudott válaszolni! Gondolkoztam egy kicsit, hogy feltegyem-e a kérdést, mivel sejtettem, hogy szektázásba fog torkollani, de szerencsére a lényeg azért átjött: a legtöbbetek szerint egy 2 éves döntése egy ilyen kérdésben még nem releváns, úgyhogy a felnőttek döntsenek helyette. Valószínűleg igazatok van.

Igaz, a kérdésem nem a Hit gyüli minősítéséről akart szólni, arra ott a Vallás kategória, de azon azért gondolkozzatok el: szerintetek ha olyan elborultan szektások lennénk, megengednénk, hogy a gyülibe nem járó nagymamánál töltse a gyerek rendszeresen az egész napját? Ennél jóval kevesebbért is el szokták tiltani a gyereket egyes szülők a nagymamától.

2013. jan. 5. 12:44
 17/20 anonim ***** válasza:

Mi keresztények vagyunk, katolikusok, egy órás egy mise, és pici koruktól visszük a gyerekeket. Úgy gondolom a hit bármily formája mindenkinek szíve joga. De a ti esetetekben én úgy gondolom, azért nem vinném ilyen hosszú szertartásra a gyerkőcöt, mert ez neki tényleg hosszú, és ti pedig nem tudtok úgy odafigyelni a lényegre. Szerintem dönthet már egy 2,5 éves sokmindenben, pl. hogy melyik játékkal játsszon, melyik ruhát vegye fel, de ebben a kérdésben te dönts. Én néha elvinném, hogy szokja, de legtöbbször nem, és semmiképp sem kérném ki a véleményét, hanem csak mondanám, hogy most ide megyünk, vagy oda megyünk. Ne kerüljön a nagyi hátrányos helyzetbe.

Visszatérve a hitre, nekem a legkisebb 2 éves, őt nem mindig viszem, van hogy egyedül akarok templomba menni(vagy a párommal) mert igazából csak tényleg úgy lehet odafigyelni arra, ami a lényeg.

2013. jan. 5. 12:51
 18/20 anonim ***** válasza:
67%
Hit gyüli, neee:-(
2013. jan. 5. 12:58
 19/20 A kérdező kommentje:
A 17-es választ nagyon köszönöm, meggyőztél!
2013. jan. 5. 13:15
 20/20 anonim ***** válasza:

Ikerfiaim 2 évesek voltak a Hugicám esküvőjének idején, ahol én voltam a tanu. Átgondoltuk és inkább a templomi szertartás alatt itthon voltak apával én meg tanuskodhattam nyugodtan.

Így mindenki a gyönyörűséges mennyasszonyra és a völegényre figyelt, nem pedig az én izgő-mozgó fiaimra. Szertartás után hazarohantam és a 3 pasival mentünk a lagziba, ahol sokáig bírták a táncot és akkor már rosszalkodhatak is eleget.

2013. jan. 5. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!