Anyukák, akik szülés utáni depresszión estek át, milyen most a kapcsolatotok a gyerekeitekkel?
4 hónapos korában történt egy nagy változás. Valahogy ő is más lett, és én is egyre kevésbé, illetve alig szorongtam már.
Teljesen jó a kapcsolatunk. Szeret, és én is nagyon szeretem. Csak az első pár hónap volt nagyon rossz. Szorongtam minden miatt. Borzalmas volt. Aztán tényleg 4 hónap után mintha elvágták volna. Nálad mennyi idős a pici?
Velem is megtörtént!
Nagyon vártuk a babát, előtte egyet el is veszítettünk, de ezt az esetet leszámítva azonnal sikerült. Nehéz, de nyugodt és boldog terhességem volt (esküvő, új lakás gyerekszobával stb.), és emlékszem, milyen boldogan indultam a kórházba szülni...
Szülés közben jöttek a Neeeeemmmm akkkkaaarroomm!!! jellegű gondolatok! 5 napot voltam kórházban, és borzasztó volt. Itthon már jobb, és mindent megcsináltam vele kapcsolatban, de nem igazán jelentett örömöt. Végül 1-2 hét után rohamosan elkezdett javulni a helyzet! Gyerek koromban voltam utoljára depresszív típus (bár visszagondolva bőven meg volt rá az okom), már jó 6 éve boldog és kiegyensúlyozott életet élek teljesen! Szóval tudtam, hogy kezeljem!
Sok séta, később laza sport. Sírni, ha sírni kell. Kimenni ha süt a nap. Vásárolni magamnak és a gyereknek. Sok nyers gyümölcs és zöldség. Napirend bevezetése. Tökéletességre törekvés (nem hagytam el semmit, házimunka stb. az első naptól kezdve). És mindig megpróbálni kimozdulni. Nehéz.
Most 10 hetes. Egyre többet gondolkodom a kistesón ;)
Tyű, hát akkor én nem voltam depressziós, bocsi nem voltam tisztában vele, hogy ez EZT jelenti amit leírtál.
Ne haragudj, de tervezett baba volt? El se tudom képzelni h érezhet így egy anya..:-S Szegény baba..:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!