5 éves nagylányom kérte, hogy mutassak neki filmet arról, hogy hogy születik a baba. Mit mutassak neki?
Most néztünk filmet arról, hogy hogy fejlődik a baba anya pocakjában. 3X megnéztük. Aztán azt kérte, mutassak filmet arról is, hogy hogy születik meg.
Azt már tudják- 3 éves hugával együtt- hogy anya punciján bujik ki. De hát egy szülést mégsem mutathatok nekik...
Annyira erőszakos kérte szegényem.
Na meg jött a kérdés is, hogy "hogy mentem anya hasába be? "..:.)
Semmiképp se mutass neki, szálljatok le kicsit szerintem a témáról, mert eléggé belement.
Egy ötlet amúgy, nem tudom, hogy az Egyszer volt az ember... sorozatnak van-e ilyen része. Ha van, akkor az biztosan neki való. Mást nagyon nem tudnék elképzelni.
Van a kisvakondnak egy része ahol a nyuszi bele a kamerába szül, vagy is még y lyukja is látszik.
Kisvakond és aszületés a résznek a neve, de a kisvakond és a hóember dvd-n van.
Olyan mesét találjál ki amit te jónak látsz a hasba menetelhez. 5 évesnek már elmondhatod, hogy a kukit és a punit össze kell tenni, és akkor lesz anya hasába baba.
Egyébként még kezdetnek keress képek teljesen újszülött gyerekeröl, hogy lássák milyen csúnyák születéskor. (persze ne puncin kilógot, hanem aho, már kézben tartják de még magzat mázas.)
Szerintem nagyon fontos, hogy ebben ne hazudjunk a gyerekeknek soha. Akkor kell válaszolni a kérdésekre, amikor felmerülnek, és nem elmismásolni, mert aztán eljön a pont, amikor már nem kérdeznek, sajnos, és akkor szóbahozni, megbeszélni sokkal nehezebb. Most nyitott, szerintem használd ki!
Én 6 évesen tudtam meg, hogy születik a kisbaba, és hogy ment be oda. Nem volt teketóriázás, meg mesketélés, unokatesóm bevatott (szüleim zárkózottak voltak, sosem válaszoltak ilyesmire), hogy a fütyit be kell dugni a punciba, de kifejezetten megijesztett azzal, hogy ezt csak felnőtteknek szabad csinálni, mert igazi baba lesz belőle. A szülés meg ugye adott, ahol bement, ott jön ki. Nem részleteztem kérdésekkel, hogy hogy fér ki, az akkor valahogy nem jutott eszembe.
Videót nem tudom, mit mutatnék neki, de kiabálós, véres vajúdást biztosan nem mutatnék. Inkább csak mesélnék róla. Esetleg valami rajzolt animációs filmet, amit oktatási céllal szoktak használni.
Most hirtelen csak ezt találtam:
http://www.youtube.com/watch?v=BgZ5z6RB06c
Te ismered a kislányod, mennyire érdeklődő, és mi viselné meg. Én eü-s lettem, engem ez 6 évesen nem zaklatott fel. :) Sok sikert a felvilágosításhoz! :)
Köszönöm a válaszokat. Én is annak a híve vagyok, hogy mindig őszintén, nem hazudva és hülyeséget mondva, csak a korának megfelelően és annyit, amennyi érdekli.
De ez a kérdés is azért merült fel, mert őt érdekli, nem én erőltettem. Mostanában nagyon sokat foglalkoznak a babával a pocakban.
Amúgy valami ilyesmi videóra gondoltam, szerintem ez nem dúrva, egy igazi szülést nem mutatnék meg neki.
hogy hogy ment be, arra sem elégíti már ki őket, hogy ha a néni szereti a bácsit és összeházasodnak és nagyon szeretnének babát, összebújnak, szeretik egymást és akkor lesz anya hasában baba. Oké, de hogy kerül oda? - a kérdés mindig...
Szóval növögetnek:-)
Én is a kis vakondos mesétcmutatnàm meg youtubon, ott teljesen élethüen a nyuszi nyög, majd a lába között kitágul a lyuka, s kijönnek a kisnyuszik!
Ez teljesen igaz, de mégsem egy igazi szülés videó!!!
Peti, Ida és picuri c. könyv nagyon jópofa. Ezt a témát öleli föl a kezdetektől(anya és apa egymásba szerettek) egészen a kistesó hazaérkezéséig a kórházból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!