5 éves nagylányom kérte, hogy mutassak neki filmet arról, hogy hogy születik a baba. Mit mutassak neki?
Most néztünk filmet arról, hogy hogy fejlődik a baba anya pocakjában. 3X megnéztük. Aztán azt kérte, mutassak filmet arról is, hogy hogy születik meg.
Azt már tudják- 3 éves hugával együtt- hogy anya punciján bujik ki. De hát egy szülést mégsem mutathatok nekik...
Annyira erőszakos kérte szegényem.
Na meg jött a kérdés is, hogy "hogy mentem anya hasába be? "..:.)
Videót biztosan nem mutatnék neki, semmilyet. Max. a Kisvakondost, de az meg inkább csak mese.
A 6 éves fiam nemrég kérdezte meg először, hogy kerül a baba az anyukája hasába. Azt mondtam neki, hogy az anyuka hasában is van egy mag, meg az apukában is (nem tértem ki rá, hogy az hol van). És hogy ha kisbabát akarnak, akkor összebújnak és a 2 kis mag eggyé válik és abból lesz a baba. Ezen gondolkodott vagy 2 percig majd megkérdezte, hogy utána hol bújik ki a baba, hogy van egy cipzár az anyuka hasán? :)))))
Videó tényleg nem jó a hangok és a vér miatt.
Nekem anno a kezembe nyomtak kb ennyi idősen rajzolt anatómia könyvet, ahol "félbevágva" mutatták a női nemiszervet, hímvesszővel is (függőlegesen félbevágva). Száraz tények, szép színes rajzzal. Nem akadtam ki rajta, inkább érdekesnek találtam. Mondjuk ugyanilyen lazán mutogatták végig a teljes anatómiát - emésztés, emberi agy, vese, tüdő, stb.
3 évesen a nemi szervek kb annyira érdekesek, mint valakinek a könyöke, a témával kapcsolatos visszafogottság tanult viselkedés.
Illetve anyám megmutatta a heget a hasán, hogy így is lehet szülni (császáros voltam), ott felvágták a hasát, engem kivettek, aztán összevarrták. Kérdeztem, hogy fájt-e, mondta, hogy nem, mert altatták - itt néhány szó az orvosi altatásról.
Mivel se az anatómia könyv, se az elmesélés nem feszengő hangnemben történt, annyi maradt meg, hogy de érdekes és léptem tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!