Ahol kis korkülönbséggel született meg a kistestvér, hogyan oldottátok meg a főzést szülés után?
Előre teleraktam a fagyasztót félkész és kész kajákkal, sajna rendelni nem tudtam volna az anyagiak miatt, de már ez is nagy segítség volt nekem.
Amikor főznöm kellett frisset, akkor meg a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb ételeket csináltam, hogy időt takarítsak meg, és mindig nagy adagot, vagy eleve fagyaszottam a felesleget, vagy ha pl csináltam paprikás krumplit és maradt még egy kevés de annyi nem, hogy mindhárman jóllakjunk belőle, akkor a maradékból csináltam krumplis tésztát, vagy pl ugyanezen szisztéma alapján a pörköltmaradékot ledaráltam és rakott ételbe felhasználtam stb...
Így aztán minden nap volt főtt étel, de nem minden nap főztem és volt hogy olyan is, hogy két napig azt ugyanazt ettük.
22 hónap van a gyermekeim között.
Mikor a kicsi újszülött volt, akkor este(éjjel) előkészítettem a másnapi ebédet. Mindent megpucoltam,megmostam,felkockáztam, stb és betettem a hűtőbe (nekünk semmi félkész, fagyasztott étel nincs itthon, mert sok mindent magunk termelünk vagy nagyszülőktől kapjuk, így minden zöldséget magam tisztítok, aprítok)
Most hogy már nagyobbak (másfél és 3,5 évesek) reggel korábban kelek mint ők (6-fél 7 között) és mire a fiúk felkelnek, addigra felteszem az ebédet főzni, és begyújtok.
Köszi 6os,igazan kedves vagy!
1.nem érzem magam szuperanyanak,de a gyerekeknek ebéd es meleg kell,ezért van annyi akaraterőm h ezt így csináljam!
2.hidd el h nagyon nagyon sok problémánk van (muszáj is hamarabb felkelnem főzni mert nem egy nyugodt gyerekek,es ha nem kelek fel előttük akkor az ebéd kb 2kor lenne csak kész es meleg meg ki tudja mikor lenne) Éppen ez a dolog nálunk így működőképes,de hidd el h pl a tisztaság szorul ezmiatt háttérbe,ami meg lehet nálad működik tökéletesen! Nekem ez fontos es így jó!
A zöldségekről meg amit írtam az azért van így mert nincs pénzünk felkész dolgokat venni,es ugyanez a fűtés! Azért fával futunk mert olcsóbb mint a gáz! Szóval amíg valakinek semmit sem kell azért tenni h meleg legyen bent,addig nekem az szervezés kérdése h pl tudjak rakni a tűzre,mert a házból nem lehet lemenni a kazánhoz,nem olyan kényelmes dolog ám,nehogy azt hidd!
Es végezetül még annyit h ha pl a kérdező azt kérdezte volna h hogyan működik nálunk a takarítás, vagy hogyan boldogulok a másfel es a három es fel éves fiainkkal,azt is leírtam volna őszintén! Ki lehet próbálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!