Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Játszótéri konfliktus a csap...

Játszótéri konfliktus a csap körül - hogyan lehetne megoldani?

Figyelt kérdés

Harmadik éve járunk játszótérre a gyerekeimmel, eddig nem volt különösebb gondom vele, az anyukák is normálisak voltak, meg a gyerekek is. Van a játszótéren egy csap, ami körül mindig nagy a sár, az anyukák egy része nem engedi, hogy a gyereke belemenjen, más része meg igen. Én is megengedem. Eddig nem volt ebből semmi konfliktus, mások vagyunk, elfogadtuk.

Idén viszont 3-4 nagyhangú anyuka szabályos rohamot intézett a vizező gyerekek és a szüleik ellen. Mert ha mi megengedjük, az ő gyerekük is bele akar menni. Már mindennaposak a beszólások, ma az egyik anyuka szabályosan ordított egy apukával, hogy mégis hogy képzeli, hogy megengedi a kislányainak, hogy megmossák a lábukat a csapban (ma egyébként nem volt sár, addig folyt összesen víz, amíg a lányok a lábukat mosták), mert a csap nem arra való. És az ő gyereke nem fogad szót, és belemegy. És itt "mindenki" fel van háborodva ezen.

A kérdésem most nem a sarazásról akar szólni, aki akarja, megengedi, aki nem akarja, nem engedi, nekem teljesen mindegy. De most komolyan nekünk kéne alkalmazkodni azokhoz, akik nem hagyják? Tiltsam meg a sajátomnak, hogy a másik ne hisztizzen? Egyáltalán, hogy lehetne az ilyet kulturáltan megoldani?

2013. jún. 20. 11:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Mi sem sarazunk (még), az én fiam kimondottan irtózik tőle (persze csak idő kérdése, a nagy szerette). De sosem szólnék rá más gyerekére, más szülőre ezért. Persze hozzáteszem, azt én sem szeretem, ha pl más gyereke a vízcsap alatt sarazik, nálunk ilyen is van, és aki mellette elmegy, az is csupa sár lesz, mert a gyerkőc minden irányban rúgja, csapkodja a földön összegyűlt sarat. Anyuka mondta, hogy ő úgymond jófej anyuka, ő ezt engedi. Azért is néha kicsit mérges vagyok, ha teljesen összesarazzák a homokozót, és nem marad hely annak, aki "csak" homokozni szeretne, mert szerintem el lehetne nagyjából felezni, de én nem szólok érte. Ha nekem, vagy a gyerekemnek nem tetszik a sár, arrébb megyünk, és mást játszunk. Kulturáltan megoldani csak akkor lehet, ha az emberek, akik ott vannak is kulturáltak.
2013. jún. 22. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!