Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezeljem ezt?

Hogyan kezeljem ezt?

Figyelt kérdés

próbálunk nem csunyán beszélni de ha mégis meghalja akkor emg fél napig azt mondja mint a kanász hogy lehet leszoktatni rola?

(már gondoltam rá hogy szájon csapom de gondolom ez nem használna.

3 éves lányzó

ha most ezt csinalja mi lesz az oviba?

2013. jún. 19. 14:02
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Hogy te mekkora gyökér vagy! Hogyan kezeld?? Nwe beszélj úgy, mint egy kocsis, ennyi. Inkább magadat csapd szájba. Nem a gyerek a hibás, hanem te, mert felnőtt létedre nem tudod megállni, hogy ne mondj előtte csúnya szót.
2013. jún. 19. 14:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A szájon vágás tuti hogy nem megoldás, hiszen utánozza amit tapasztal, persze hogy mondja. Mi is néha elszóljuk magunkat, és ha hallom hogy ő is mondja (szerencsére csak úgy akármikor nem, hanem akkor ha "dühös", azaz "megfelelő" helyzetben), akkor elmondom neki, hogy ez nagyon csúnya szó, nem szabad használni, gyerekeknek főleg nem, és anya sem használja amúgy, csak akkor éppen dühös/ideges voltam, de ezentúl odafigyelek.
2013. jún. 19. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Muhaha! Kedves kettes, nem a szerencsétlen kérdező a gyökér! Ha te tudnád, amit én, akkor ezt nem is írtad volna ki. 3 éves, utánoz, MINDENT!!! Ha nem otthon, akkor az utcán hallja meg, mert olyan a fülük mint egy radar, és a memóriájuk mint a szivacs. Én a kérdező helyében sokkal inkább az ovitól tartanék, tapasztalataim 4 gyerekkel katasztrofálisak... Hát sokszor kerekedett a szemem, mikor a gyerek hazajött egy-egy ízes szóválogatás áradattal. Tanácsom: ne vedd fel, ha mondja, "ne halld meg" , és terelj. Pl. de szép a virág! Megmondod, milyen a színe? Vond be a házimunkába, adjatok nevet a söprűnek, (Sára, kitakarít mára) lapátnak (Laci, a szemet felszedi), mindennek. Nálunk ez bevált.
2013. jún. 19. 14:20
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm soha nem hivtak még gyökérnek de hát pacsit rá. sose ütöttem meg a gyereket, nem hiszem hogy van olyan ember aki néha me beszél csunyán és igen olyan amint egy szivacs a lányom remélem valahogy sikerül majd kordába tartani a nyelvét
2013. jún. 19. 14:33
 5/9 anonim ***** válasza:

...hát igen, óvodás lett a fiam, két hónap múlva már lehülézett....:(

Mi is jártunk már úgy hogy apja elszólta magát, vagy a mami, és igen, untalan utánozza, DE ha nem szólsz hogy nem szabad, eltereled el fogja felejteni. Ha minduntalan mondogatod hogy nem szabad ezt mondani, hagyd abba, csúnya dolog, nem mondjuk hogy f..s, csak kinevet és mondja tovább.

Inkább próbáld meg elterelni valahogy, de ekkora csemete már keményen játszmázik, tetszik neki hogy dühös vagy, hogy rászólsz, és azért is csinálni fogja tovább.

Engedd el a füled mellett, és tereld el a figyelmét.

De persze figyeljetek rá hogy otthon azért ne beszéljetek csúnyán.

2013. jún. 19. 14:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam még csak 27 hónapos, de nagyon gyors a beszédfejlődése. Ezen a téren, tényleg mint a szivacs. Mi sem szoktunk durván káromkodni, de néha kicsúszik egy basszus...Ismétli. Múltkor véletlenül a szomszéd mondta, pedig neki is másfél évese van. De volt, hogy már azt mondogatta egy órán keresztül, hogy fasza...Fogalmam sincs, hol hallotta.

Sokszor nehéz, de figyelmen kívül kell hagyni. A dackorszakban már csak azért is szajkózni fogja a csúnya szavakat, főleg, ha te kiakadsz rajta és látja, hogy neked ez nem tetszik.

Sok esetben hiába beszélnek otthon szépen, utcán, oviban, egy szabadabb szájú rokon közelében villámgyorsan felcsipegetik ezeket a szavakat.

2013. jún. 19. 14:39
 7/9 anonim ***** válasza:

....folyt.....nálunk apa volt szabadszájú, már csak a faxa maradt meg, de mindig kijavítom hogy azt mondjuk "szuper".

Nyugi! Megy oviba, ennél is rosszabb lesz! :)

Majd mondja: nem vagyok a barátod, taknyosokkal nem barátkozok, na meg a többit, amit nem sorolok...mert kimoderálnak :):)

2013. jún. 19. 14:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Sajna van ilyen.

2,5 éves a lányom. Ultem a wc-n és kérdezte, hogy mi az ott a sunámon. Mondtam, hogy csikló. Na azóta minden csupaszon levéskor keresi a csiklóját vagy a csiklandóját :) Nem gondoltam, hogy ez meg marad benne. Remélem, hogy hamar elfelejti. Szerintem ne vedd figyelembe, hátha hamarább elfelejti.

Néha vagyunk így, amikor csúnya szavat mondunk, de az vesse ránk az elso kovet, aki soha nem volt duhos és nem ejtett el illetlen szót.

2013. jún. 19. 14:44
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek ment a zöld kéz
2013. jún. 19. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!