Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más 2-3 évese is csinál...

Más 2-3 évese is csinál ilyet? Hogy kezeljem? (evés-rágás)

Figyelt kérdés

2 évesek múltak az ikreim. (fiúk) A probléma a következő: megrágja a húst, de kiköpi, nem bírja lenyelni. Ezt még értem is, gondolom sokáig tartja a szájában, a száraz húst meg már képtelen lenyelni. Bár ennek sem örülök, de mostanában már a kenyérhéjjal, az almával is megcsinálja ezt. Próbáljuk őket arra tanítani, hogy evés közben játékból nem gusztustalankodunk, az étel nem játék, stb... Ezért kérdezném, hogy szerintetek hagyjam rá vagy szóljak rá? Mi lehet a hátterében? Alig akar harapni, vagyis amit nem kellene, azt harapja, amit kéne, azt nem. Nem gondolom, hogy baja van, inkább lustinak tűnik. Nincs semmi baj a fogaival, sosem sérült, épek.

A másik kisfiamnak elöl sérült a foga, érzékeny neki, de mégis szépen eszik és megrág-lenyel mindent.

Mit tegyek, hagyjam rá, szóljak rá, vagy vigyem valahova, hátha valami baj van?

2013. jún. 10. 13:33
 1/4 anonim ***** válasza:
nem jon a ragofoga? Nem lehet hogy nem izlik neki? A lanyom ilyen, ha tul nagy falatot kap, vagy szaraz amit eszik, ragja egy ideig aztan kikopi. Szerintem ennyi idosen meg nem igen ertik, hogy mit jelent az hogy gusztustalan.
2013. jún. 10. 14:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Hát azt nem tudom, hogy jön-e a foga. Lehet attól, hogy hátul jön neki fog, hogy ilyeneket csinál?

Igen, persze azt nem értik, hogy gusztustalan:) De szoktam használni ezt a szót, amennyiben tényleg csak gusztustalankodásról van szó, (mert ugye ilyet is csinálnak), hogy elöbb-utóbb megértsék, ez egy fölösleges dolog, amin senki nem nevet, sőt.

Csak ebben az esetben nem tudom mondjam-e neki, mert ha tényleg valami baj miatt teszi, akkor nem akarok ártani. A fogát azért megnézem/megnézetem.

Köszi!

2013. jún. 10. 14:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen időszak 2 évesen a fiamnál (a lányom sosem csinált ilyet), majd szép lassan elhagyta. Sosem tudtam meg az okát, de nagyon dühítő volt, főleg ha másnál is csinálta. Ő pl nem szerette a darabokat a szájában, pl ha egy joghurtot evett, és megérezte a gyümölcsöt, azonnal kiköpte, a kifli, kenyeret, almát meg simán elrágcsálta külön-külön.
2013. jún. 10. 15:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Hát remélem elhagyja majd, mert tényleg idegesítő:)

Köszönöm!

2013. jún. 10. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!