Más 2-3 évese is csinál ilyet? Hogy kezeljem? (evés-rágás)
2 évesek múltak az ikreim. (fiúk) A probléma a következő: megrágja a húst, de kiköpi, nem bírja lenyelni. Ezt még értem is, gondolom sokáig tartja a szájában, a száraz húst meg már képtelen lenyelni. Bár ennek sem örülök, de mostanában már a kenyérhéjjal, az almával is megcsinálja ezt. Próbáljuk őket arra tanítani, hogy evés közben játékból nem gusztustalankodunk, az étel nem játék, stb... Ezért kérdezném, hogy szerintetek hagyjam rá vagy szóljak rá? Mi lehet a hátterében? Alig akar harapni, vagyis amit nem kellene, azt harapja, amit kéne, azt nem. Nem gondolom, hogy baja van, inkább lustinak tűnik. Nincs semmi baj a fogaival, sosem sérült, épek.
A másik kisfiamnak elöl sérült a foga, érzékeny neki, de mégis szépen eszik és megrág-lenyel mindent.
Mit tegyek, hagyjam rá, szóljak rá, vagy vigyem valahova, hátha valami baj van?
Hát azt nem tudom, hogy jön-e a foga. Lehet attól, hogy hátul jön neki fog, hogy ilyeneket csinál?
Igen, persze azt nem értik, hogy gusztustalan:) De szoktam használni ezt a szót, amennyiben tényleg csak gusztustalankodásról van szó, (mert ugye ilyet is csinálnak), hogy elöbb-utóbb megértsék, ez egy fölösleges dolog, amin senki nem nevet, sőt.
Csak ebben az esetben nem tudom mondjam-e neki, mert ha tényleg valami baj miatt teszi, akkor nem akarok ártani. A fogát azért megnézem/megnézetem.
Köszi!
Hát remélem elhagyja majd, mert tényleg idegesítő:)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!