Hogyan kezeljem az alábbi problémát?
én 2 dolgot tennék. egyik, beszélnék az óvónővel, megkérném arra amit írtál is, hogy ültesse külön őket mert a kislányodat frusztrálja és amúgy is visszahúzósó, úgy érzed rossz hatással van rá a piszkálása és nem tudja a tied kezelni.
a másik, mikor az öltözőben összefutsz a kislánnyal akkor kérd meg szépen, hogy ne csinálja. aranyosan, lazán, de mégis olyan anyásan :)
én a másik oldalon vagyok, egyszer egy kislány odajött hozzám és közölte, hogy a fiam mindig piszkálja, nem hagyja egyedül játszani, stb!
megkérdeztem a fiam és bevallotta, hogy tényleg, mert nagyon szereti a kislányt és vele akar lenni :D
elmondtam neki, hogy ne csinálja mert nem szabad ráerőltetni senkire a szeretetét (azóta amúgy nem olyan rámenős), beszéltem az óvónővel is, kikértem a tanácsát, de csak legyintett, mondván, hogy ezt is meg kell tanulniuk.
aztán mikor összefutottam a kislány apukájával, akkor kezdeményeztem egy négyes beszélgetést (hogy a 2 gyerek is ott volt), de az végül rosszul sült el, apuka még le is szidta a kicsi lányát aki amúgy tényleg egy tündér, hogy ne árulkodjon :(
pedig én tényleg sajnálom a leányzót, tudom milyen akaratos az enyém, én is néha a falra tudok tőle mászni, de persze én imádom így azért könnyű ;)
szóval szerintem nyugodtan beszélj azzal a kislánnyal, én se bánnám ha az enyémmel beszélgetne el egy szülő ilyen esetben :)
De aranyos a kisfiad. Igen, szerelem az már ilyen korban is van. :)
Egyébként mondasz valamit, amikor látom a kislányt, akkor mindig messziről köszön az enyére, sőt akit régen piszkált, most a barátnője lett, tehát simán lehet, hogy azért piszkálja a lányomat is, mert a barátnője szeretne lenni. De a lányom nem igazán hajlik rá, ahogy érzem. Szóval lehet, hogy kicsit rosszul fejezi ki az érzelmeit a kislány....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!