Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 évesen még bekakál. Mit...

3 évesen még bekakál. Mit tehetnék még? Többi lent.

Figyelt kérdés
A pisi sikerül a wc-be,mert már azt mondja ő nagylány,neki nem kell bili,felül egyedül,megtörli,és le is húzza.De a kakiláshoz elbújik,nem szól,csak akkor ha már bekakált,ha épp rajtakapom,még sikerül a wc-be.a gond az ,hogy már oviba jár,és ott is néha bekakál.Mindig megígéri,hogy nem fog többet,és mégis.Mivel vegyem rá?Mit csináljak?Sosem kiabáltunk érte,türelmesek vagyunk vele,az óvónők viszont nem:(
2013. jún. 14. 10:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Na akkor most anyukák kövezzetek meg és pontozzatok le, de én bizony rácsaptam a fenekére mikor a nappaliba, vagy a hálószobába kakkantott be. Nem könyörögtem neki, elsőre elmagyaráztam miért kell a bilibe, másodjára is, harmadjára már nem, és soha többé. Egy hét alatt megtanulta a kakinak hol van a helye, és anyával nem csinálja azt amit akar.
2013. jún. 14. 10:55
 2/11 A kérdező kommentje:
Ok.Ez a Te módszered,ha így látod jónak nem kövezlek meg érte,viszont én nem nem szeretném ezt a módszert alkalmazni,sírva is fakadnék ,ha rávernék a gyerekemre,eddig mindent meg tudtam vele beszélni,nem hisztis,nem veri magát földhöz,abszolút jó gyereknek gondolom,persze vannak rosszabb napjai,de szép szóval is mindig elértem nála amit akarok,és most a bekakilás a kivétel.Ezért kértem tanácsot.
2013. jún. 14. 11:27
 3/11 anonim ***** válasza:
64%

Az én kisfiam is 3 éves, és kakilni csak pelusba tud. Ezentúl majd minden alkalommal jól elverem érte, biztos meg fog oldódni a probléma, kösz a tippet, kedves első.

Kedves Kérdező! Ne haragudj, hogy nem tudok érdemben hozzászólni a kérdésedhez, csak annyit, hogy ez nagyon-nagyon gyakori. Itt a Gyakorin is rengeteg kérdés van erről. A többségnél az idő megoldotta a problémát. Jól teszed, hogy türelmesen kezeled, biztos, hogy hosszú távon jobbat teszel vele, mintha ütnéd érte.

2013. jún. 14. 12:17
 4/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt kisfiammal!!!

Elbújt,elszaladt,bekakált!Bölcsis volt és ott is pedig ott láthatta a többiektől a wc-be6bilibe kakilást!

Én SOHA nem vertem megérte!!!!Nem szabad!Sokat olvastam erről a témáról,és sok gyereknél az van hogy a teste részének gondolja a kakit és nem nagyon akar tőle megválni!100%-ig mindenhol azt írták,hogy:TÜRELEM majd kinövi majd megoldódik,majd ha megérik rá!Csak minden balesetnél el kell mondani,hogy ez nem jó ezt nem szabad,és így utólag én is azt mondom:TÉNYLEG MEGOLDÓDIK!!

Most 3 éves és 3-4 hónapja csak a bilibe/wc-be kakil!!Egyik napról a másikra!!

Könyörgöm Anyukák!

ne verjétek meg ezért mert akkor még késsőbb is oldódhat meg a probléma illetve lelkileg is sérülhet a gyerek!

Egyik ismerősömék ezért hordták 6 éves lányukat pszhihológushoz mert még akkor is bekakált és ők is az elején megszidták érte!

2013. jún. 14. 13:35
 5/11 anonim ***** válasza:

Minden egyes alkalommal el kell neki mondani h semmi baj legközelebb majd sikerül,és nézd anyai apa is mama is stb wc-be kakil mert felnőttek/nagyok oda szoktak...te is szeretnéd úgy csinálni mint a nagyok?

matricázzatok,nálunk annó nagyon bevált,kedvenc mesefigura stb matricája ha sker van lehet wc-szűkítőre vagy általatok kigondolt megbeszélt(lányoddal együtt vond be)helyre ragasztani,türelem maradjon.

A verés sztem sem old meg semmit,ha akkor abban a pillantban látszólag meg is oldódik későbbiekre egy rossz szó is végzetes lehet nemhogy verés!!!

Elmesélem saját példámat:kiscsoportos ovis voltam én is bepisiltem bekakiltam oviban rendszeresen,s a dadus annyit mondott:egy ilyen vén szamár lánynak már nem szabadna bekakilni,bepisilni.Erre utána lelkileg annyira megviselt h ki kellett venni engem oviból,és mire iskolás lettem oldódott meg a probléma.Tanultam pszichológiát és ott azt mondta a tanárunk hogy pici kori bekakilás bepisilés átvált iskolában hajtépéssé körömrágássá stb.Nálam át is váltott plusz a mai napig nagy akaraterő kell h ne rágjam,és mai napig nem tudok idegen helyen nagydolgot elvégezni.Ezt lehet elérni szidással és veréssel.

4 éves nagylány és 21 hetes pocaklakó anyuja

2013. jún. 14. 13:52
 6/11 anonim ***** válasza:

A 4 éves kisfiam csak és kizárólag pelenkába kakil. Oviban nem hajlandó, hazahozza. A világ összes módszerét kipróbáltam már, kivéve a verést!

Én pedagógus vagyok és tudom hogy miért lehet megütni egy gyereket és miért nem. Na ez a kaki nem az!!

Talán most sikerült kompromisszumot kötnöm a gyerekkel, hogy legalább megpróbálja.

Mivel nem akarom az oviban hogy szégyenkezzen ez miatt, állandóan figyelem, hogy legyen rendesen széklete. Minden nap délután otthon kakilunk.

türelem... ennyit tudok mondani csak. És inkább add vissza rá csak kakihoz a pellust, mint hogy a ruhája legyen olyan.. legalábbis én nem bírtam a kakás ruhát :)

2013. jún. 14. 14:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!A jutalom matricát mindenképp kipróbálom,ez tetszik.Jó hogy nem vagyok egyedül a problémával,jobb kedvem is lesz,és akkor reménykedek,hogy idővel a kaki is a wc-ben landol.Pelus már esélytelen,nem bánom ha a bugyiba megy ,rögtön cseréljük,és az oviban is van váltóruha.Még egyszer köszönöm mindenkinek.
2013. jún. 14. 22:55
 8/11 anonim ***** válasza:
lánykám augusztusban lesz 3 éves. s ő is csak pelusba hajlandó kakilni, egyébként eltekintve még a déli alvástól, nincs rajta pelenka napközben.
2013. jún. 14. 23:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Matricás vagyok.Pelenkát én sem adnám vissza semmiképpen mert azt olvastam hogy visszaeshet tőle.És a családunkban van is ilyen eset,ahol anyuka nem bírta tovább cérnával és visszaadta.Oviban sem lehet rajta úgysem.
2013. jún. 15. 09:42
 10/11 A kérdező kommentje:
A matricás ötletet nagyon nagyon szépen köszönöm !!!!!!!!SIKER!!!Igaz még csak két napja,de olyan büszkén mutatja a kislányom ,hogy a wc.be kakilt,és megy az ajtóra a Bogyó és Babócás matrica!!
2013. jún. 16. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!