Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Leszokóban a pelusról? Mit...

Leszokóban a pelusról? Mit tehetnék? Kisfiam mindig bekakál.

Figyelt kérdés
Kisfiam 21 hónapos. 20 hónaposan, magától szólt,h. pisilnie kell, azóta pisilünk a bilibe, WC-be, ügyesen. Alváshoz, ill. ha elmegyünk itthonról, akkor még kap pelust, de ha itthon vagyunk, egyáltalán nem. Szóval a pisiléssel nincs gondunk, nem úgy, mint a kakálással. Sosem szól, ha kakálnia kell, már már mindennapos,h. mosom a kakás kis gatyát, nadrágját. Nagy ritkán veszem észre,ha nagy vécéznie kell, akkor szaladok vele a bilire, bele is kakál, csakhogy végig ordít ez idő alatt. Mi lehet a baja? Miért nem szól? Hanyagoljam a szobatisztaságot? De hát eddig sem erőltettem. Másnál hogy volt?
2012. okt. 1. 10:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Próbáld meg hogy otthon meztelen popsival legyen és a bili mindig legyen neki szem elott! Ne kerdezgesd h kell e kakilni hátha raül magától a bilire :)
2012. okt. 1. 12:39
 2/4 A kérdező kommentje:

Sajnos most ordítottam ki a lelkem nemrég. Elmentünk a boltba, mikor hazajöttünk, egyből ráültettem a wc-re, mert nem volt rajta pelus. Egy kis pisi be is ment neki a gatyába, de a nadrágja száraz maradt. Levettem róla a kis gatyát, gondoltam alvásig lehet puci fenékkel idebent. Bekapcsoltam a tv-t, én meg kimentem teregetni, egy pár perc volt az egész. Mikor bejövök, látom, hogy tiszta sz.ros minden. Rákakált a szőnyegre, belelépett, végigvitte a szőnyegen, aztán az egész konyhát bejárta kakás lábbal, ráadásul a kezével is belenyúlt. Hát itt már nem bírtam tovább. Torkom szakadtából üvöltöttem, a sírás is elővett. Ma már másodjára kakált be. Délelőtt csak a gatya lett olyan. Most meg? A bili mindig előtte van. A fürdőszoba bejárata mellé tettük, bármikor ráülhetne. De ha kakálnia kell, egyszerűen nem hajlandó, még csak szólni sem. Nem lett volna szabad vele kiabálnom tudom, nagyon megijesztettem, ő is nagyon sírt. Már megbántam a dolgot, de akkor abban a pillanatban, teljesen elegem volt. Mit csináljak?

Adjak rá mindig pelenkát? Szoktassam vissza rá? Jövőhónapban születik a kis tesó. Nem mindegy lenne, h. a picinek is, ill. a nagynak is pelenkát kéne venni.

2012. okt. 1. 13:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia!Biztos hogy nem érett meg még a dologra.Az én fiam is ekkor kezdte a szobatisztaságot,a pisi nappalra simán a wc-be megy szól megbízhatóan,de a kaka még mindig nem pedig már 30 hónapos.Nekünk is volt már ilyen esetünk,hogy a tesó fedezte fel a szétgurult golyókat,nem is olyan rég.Nekem az vált be hogy vettem bugyipelust és elmondtam neki hogy szóljon ha pisilni kell,szólt is,a kaka meg ebbe ment.Mostanában átállt arra hogy reggel mikor felkel már bevan kakálva,vagy a déli alvás után.Rengeteget beszélek neki,könyvet is vettünk,mégsem jutunk tovább.Illetve addig eljutottunk hogy van hogy szól,de akkor 10 percenként,hogy kakálni kell de nem tudja elengedni,és ellenkezik ha ráültetem a bilire pedig ő kéri.A szobatisztaság ezen részét én a helyedben hanyagolnám,és semmiféleképpen ne kiabálj vele mert nem tehet róla.Ez elindíthat egy ördögi kört szorulást,hasfájást stb,még súlyosabb dolgokat.Szegény biztos meg akar felelni,de nem tudja még ezt irányítani,én 9 hónapja várom a változást,mosom a gatyát.Azt viszont nem akarom hogy mint az egyik rokon gyerek mikor kakálnia kellett már ordított,csak ölben volt el,és olyan fájdalma volt a kemény kakától hogy az csak na.Megszenvedte az egész család.Fogadd el ő ilyen,beszélgess vele sokat,próbáld ki a bugyipelust,de mond el neki hogy mit szeretnél tőle.
2012. okt. 1. 14:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam mar 32 honapos es a tegnap orditba kakalt. Nallunk sem megy a kaka a bilibe. Tegnap este kisurranta konyhaba es elbujt. Ott akarta elvegezni a dolgat. En meg pont rajtakaptam es raultettem a bilire. Meg nem kakilt be de feluton volt. Ugy orditott, hogy mar szinte levegot sem vett. A tolokendo meg pont kint volt a konyhaba. Nem tudtam erte kimenni mert orditott es fel akart kakas fenekkel allni a bilirol. 15 perc kellett amig annyira lenyugtattam, hogy ki tudtam menni a konyhaba behozni a torlokendot. En ugy dontottem nem eroltetem addig adom vissza ra a pelust amig nem akar wc-be vagy bilibe kakilni de ezt tobbet nem csinalom. Majd szobatiszta lesz a sajat tempojaban. De tenleg nem akarom megjobban elvenni a kedvet tolle. :(
2012. okt. 1. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!