Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól lehet felvilágosítani...

Mikortól lehet felvilágosítani egy gyereket, mindenfajta kertelés és hazugság nélkül? Mi történik, ha idő előtt történik, sérül a lelke?

Figyelt kérdés
2013. jún. 8. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Sosem kell hazudni. Mindig válaszolni kell a kérdéseire (az igazat!), és nem fog sérülni a lelke. Én 4 évesen is olyan kíváncsi voltam, hogy nem elégedtem meg az "apa beleteszi a mama hasába" válasszal, így a szintemen el lett magyarázva, hogy azért van a fiúknak fütyijük, hogy beleilljen a lányok puncijába, és úgy juttatja fel a magot, de ezt csak a felnőtteknek szabad csinálni, akik szeretik egymást. A kisöcsém viszont sokkal később 6-7 évesen kezdett érdeklődni, de végül ő is kicsikart egy ilyen választ. Nem lettünk lelki sérültek, csak mindig válaszolni kell a kérdésekre :)
2013. jún. 8. 13:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az első válaszolónak! Soha nem szabad hazudni nekik, hanem mindig a koruknak megfelelően kell válaszolni a kérdéseikre, de csak őszintén, és annyit kell mondani, amire éppen kíváncsiak!!!
2013. jún. 8. 13:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem, csak attól félek, hogy ha elmondom a kukis nunis sztorit, és hirtelen kitalálja, hogy neki baba kell, az óvodában majd megkér egy kisfiút, hogy ugyan, segítsen már neki ebben. Vagy valami hasonló. Képes rá, az biztos, hiába mondanám, hogy csak felnőtteknek szabad, csak nekik sikerül.
2013. jún. 8. 14:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell rögtön ezzel indítani :) Csak tényleg amennyit kérdez! Ha azt kérdezi, hogy kerül a pocakba a baba, akkor megmondod, hogy apa beleteszi a magocskáját, ami anya magocskájával összeolvad, és anya hasában fejlődik 9 hónapig. Csak a nagyon kíváncsi gyerekek (mint amilyen én voltam :D) kérdeznek rá a technikai részletekre!
2013. jún. 8. 14:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Baromság, hogy sérül a lelke.

Csak akkor okozol kárt, ha hazudsz neki.

2013. aug. 24. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!