Szerintetek egy 6 éves kisfiú hazudik?
Szerintem itt nincs ellentmondás.
"Nem akart enni, mert nem tetszett neki", az én olvasatomban annyit jelent, hogy belekóstolt, pár falat evett. Az apjának meg honnan lenne fogalma, hogy mennyit szokott enni, amikor alig látja.
Otthon meg megette a "rendes adagját".
Itt mindenki "igazat mond".
Hát nem tudom.
Viszont én a helyedben nem feszegetném ezt a dolgot, ha a fiad továbbra is 2-3 havonta egyszer megy hozzájuk, akkor semmi értelme ezzel foglalkozni.
Nyilvánvaló, hogy Te még nem léptél túl a szakításon, mert a hangodban düh és keserűség van jelen ("azzal a nővel él együtt aki miatt elhagyott bennünket"), ami persze a részletek ismerete nélkül is érthető, és valószínű, hogy a fiadra is "átragad" ez a hozzá állás az apjához.
Egy ilyen helyzetben én nem beszélnék "hazugságról", hogy mit mond egy gyerek, az sokszor azzal van kapcsolatban, hogy lelkileg nem tud feldolgozni valamit, és ha "mást mond", úgy könnyebb túltennie magát.
Nem vagyok pszichológus, de nekem is elváltak a szüleim anno, és én felnőtt fejjel mentem szakemberhez, ami sokat segített a dolgok megismerésében.
A gyermeki lélek nagyon érzékeny, a felnőttek minden rezdülésére.
Ha nem tudjátok/tudod kezelni a dolgok, keressetek fel szakembert ti is, hátha a fiadnak már hamarabb lesz segítsége, mint nekem volt...
Minden jót!
2
Hát "nevelni" kevéssé fogja, főleg, ha ennyit találkoznak csak.
De azt tudnod kell, hogy a fiad érdekében jó, ha elfogadod, hogy az apja "csomagban" elérhető csak a számára. Lehet, hogy később kettesben is elmennek majd ide-oda, de most még úgy tűnik nem.
A fiadnak meg fontos lenne a kapcsolat az apjával.
Csak annyit írok le még, hogy nekem életem amúgy "legszebb napjait - pillanatait" tette tönkre, és teszi ma is sokszor, hogy nem bírtak egy fedél alatt meglenni a szüleim, (apámnak szintén új felesége van, anyám egyedül maradt).
Mert egy szülinapot meg lehet ünnepelni külön-külön is, de ballagásból, esküvőből, és most a gyerekeim keresztelőjéből csak EGY van, amin mindenki ott van egyszerre, és nem mindegy, hogy milyen ott a hangulat...
Szóval ha a fiad boldogságát szeretnéd, akkor a Te érdeked is, hogy ápolja a kapcsolatot apjával, és ezáltal valahogy azzal a "nővel" is ki kell jönni...
Én soha nem fogok azzal a nővel kijönni sőt egy légtérbe kerülni sem. Képtelen vagyok rá Fiam aki a mindenem most még úgysem kér meg erre, ha meg nagy lesz akkor meg úgyis meg fog érteni sőt addigra biztos vagyok benne, hogy az a nő sehol sem lesz!
Most lesz a szokásos éves szülinapi zsúrja, amin tavaly sem vett részt az apja...sajnos ez van. Lehet hülye a felfogásom sőt én vagyok hülye de én azzal a nővel sosem fogok kontaktust teremteni. SOHA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!