Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek egy 6 éves kisfiú...

Szerintetek egy 6 éves kisfiú hazudik?

Figyelt kérdés
A Fiam nem akar felmenni az apjához, aki azzal a nővel él együtt aki miatt elhagyott bennünket. Az elmúlt kb 2 évben ha 10szer találkozott az apjával, akkor lehet sokat mondok. Tegnap valahogyan rádumálta és a Fiam elment hozzájuk, 11 órától fél 3-ig volt ott kb. Mikor hazaért az volt az első, hogy kért ebédet és be is vágott egy rendes adagot. Azt mondta ott nem akart enni mert nem tetszett neki. Apja állítja, hogy evett...

2012. okt. 15. 10:00
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Igen erre is gondoltam, hogy nem akar megbántani, fájdalmat okozni nekem, de ez így nem jó mert az anyja miatt nem találhat ki ilyenek és nem élhet kettős életet! Én ezt nem szeretném!!!
2012. okt. 15. 10:52
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az evést fogd fel technikai dolognak. Vagy ebéd után küldd.
2012. okt. 15. 11:02
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

10:52-es kommentedre

Pont ezért kell valamilyen formában engedned, nyitnod a párod és az új barátnője felé. Soha ne mond, hogy soha. Nem tudhatod mit hoz a jövő. A fiad könnyen fog egyszer téged hibáztatni azért, hogy nem volt kapcsolata az édesapjával.

2012. okt. 15. 11:06
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

" ez így nem jó mert az anyja miatt nem találhat ki ilyenek és nem élhet kettős életet! Én ezt nem szeretném!!!"

Sajnos épp ebbe sodrod bele a hozzá állásoddal.

Ő nem tudja máshogy feloldani a feszültséget, mert az anyját és az apját is szeretni akarja (ami természetes).

Ne érts félre, nem akarom elítélni az érzéseidet meg a viselkedésedet sem, elképzelésem sincs, hogy én mit csinálnék, ha szétmennénk a férjemmel, ez egy nagyon sz@r szituáció, de ezért javasoltam, hogy fordulj szakemberhez, aki segít feldolgozni Neked a szakítást, mert ez a KISFIADnak nagyon fontos, és amint írod, ő a "mindened".

2012. okt. 15. 11:09
 15/23 A kérdező kommentje:
Próbálom és elfogadom a helyzetet a számat befogom.
2012. okt. 15. 11:15
 16/23 anonim ***** válasza:
Tényleg hülyén állsz hozzá. Pont a te hozzáállásod sodorja hazugságba a fiad. Muszáj elfogadnod a volt férjed új párját, ha jót akarsz a gyerekednek, márpedig gondolom igen, mert így még jobban tönkreteszitek az életét.
2012. okt. 15. 12:26
 17/23 anonim ***** válasza:
43%

Én megértelek, mert nálunk dettó hasonló a helyzet csak két gyerekkel. Én se jópofizok az új leányzónak, nem is óhajtok vele megismerkedni, beszélni se, de a gyerekre nem szabad rátolni a stresszt, hogy mit mondhat neked.

Téged szeret, nem akar megbántani. Ilyenkor jön az, hogy rosszul érezheti magát attól is, hogy ha esetleg ott jól érzi magát - nem tudom mennyire érthető ez. Vagyis lelkiismeret furdalása lesz azért, ha odamegy és jó neki ott.

Én azt szoktam mondani, hogy érezzék jól magukat. Ha gond van, akkor szóljanak (simán beleverném a betonba a p..a fejét), de ne kelljen nekik azon idegeskedni, hogy én szomorú leszek és ők engem megbántanak, ha ők jól érzik ott magukat.

2012. okt. 15. 13:14
 18/23 A kérdező kommentje:

13:14-es válaszra! Én is mondom neki érezze jól magát végig mosolyogtam mikor elment csak akkor sírtam de azt ő már nem látta. Mikor megérkezett, akkor is kedves voltam mosolygós és örültem neki. Igyekeztem ezerrel játszani, hogy minden ok.

Egyébként tudom, hogy nem evett semmit sem, csak hazudnak én hiszek a Fiamnak ők meg fulladjanak bele a hazugságaikba, előbb utóbb úgyis bekövetkezk. Kitartást neked is és mindet jót nektek is. És remélem egyszer eljön a Te időd is elégtételt kapsz!

2012. okt. 15. 13:27
 19/23 anonim ***** válasza:
Gondolod, hogy annyira alávalók lennének, hogy a kisfiú nem eszik semmit és azt hazudják, hogy jól lakott? Higgy a fiadnak. De értsd meg, hogy kívülállóként nem mondanak butaságot azok akik azt tanácsolják, hogy Te lépj túl mindenen. Igazad van, ha nem tiszta lelkiismerettel fordulnak a gyerek felé, meg fogja őket büntetni a sors (mert családos ember létére egy szerelem nem bűn,hiába fáj annyira az egyik félnek). De Te is szenvedni fogsz a keserűség miatt. Ne hagyd eluralkodni magadon.
2012. okt. 15. 13:36
 20/23 anonim ***** válasza:

"És remélem egyszer eljön a Te időd is elégtételt kapsz!"

Én már megkaptam. :-D

A csaj próbált kedveskedni emailben, írt olyanokat, hogy két napig röhögtem rajta (észre is vették a környezetemben, hogy milyen mosolygós voltam), majdnem visszaírtam neki, hogy Isten hozott az Átb.szott Nők Klubjában, csak nem akartam, hogy kirakja az utcára a lakásából azt a lükét a hazugságai miatt, mert nekem már nem kell (van mááááásik aki tényleg társ és nem egy nevelni való kamasz gyerek). Aki amúgy ezerszer megbánta az egészet és utalt rá hogy visszacsinálná, de hát ez van. Így járt. Ahogy elnézem, ő rosszul járt (anyagilag is, de nem azért mert gyerektartás lenne-ha fizetne..), én viszont jól, mert most minden téren megy a szekér.

2012. okt. 15. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!