Hol a határ a butaságok beszélésében? Hogy lehet megértetni vele hogy ezek értelmetlen dolgok vagy épp már hazugság kategória?
3 éves lányommal ilyen és ehhez hasonló beszélgetések zajlanak le szinte egész nap:
- Leveszi a papucsát itthon és elhajítja messzire. Megkérdezem ezt most miért dobtad el? Lányom: Azért mert jött egy kisfiú és ellökött...
- Állatfigurákkal játszunk neveket kell nekik adni. Lányom mondja: Biba, Csika, Maka, Aipailaila...stb
- Odahoz hozzám pl egy labdát és közli hogy - Ez egy kutaka amit csak óvatosan lehet fogni
stb
Ez teljesen normális. Ez a gyermeki fantázia, ami belőled már kiveszett. Ne akard kinevelni belőle, mert ártasz neki. Pl. az elsőre, nevetve reagálhatnál hogy "Nahát akkkor szólj annak a kisfiúnak hogy sürgősen hozza vissza azt a papucsot!"
Örülj neki hogy élénk a képzelete. A másik kettővel nem is értem mi a bajod. Nálunk is volt már a fürdőkád repülő is, és akkor mi van?
A lányom is csinál ilyeneket, már lassan 4 éves, ez szerintem a gyermeki fantázia szüleményei.
A nevek dettó, és nem a meséből szedi, ki tudja honnan..
a labdáshoz is van hasonló, a papucsos sztori pont nincs, de hasonló igen.
Szerintem ezekkel nincs baj, majd kinövik.:)
Az én 2,5 éves lányom is ilyen, és SOHA nem néz tévét.
Dvd-n néz dörmögőék kalandjait, bogyó és babócát, futrinak utcát, meg peppa pig-t. Ma vetem neki egy thomas-t, de még nem nézte.
Sztem teljesen egészséges, hogy így játszik! Sőt, kell is "tegyünk úgy, mintha" dolgokat játszani a másfél-két éves gyerekkel. (Anya taníts engem c. könyv)
Van olyan, hogy majd bepisilek, de amikor mondom, hogy pisilnem kell, felkapja a plüsscicát, odarohan a wc-hez, hogy a Kandúrnak is kakilnia kell, várj anya!. Így megvárom, míg kandúr úr végez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!