Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon csúnyán viselkedtem 16...

Nagyon csúnyán viselkedtem 16 hónapos kislányommal? Nagyon bánt!

Figyelt kérdés

Tízóraira őszibarackot adtam neki, nem tetszett, tányérostól a falhoz vágta.Nagyon ideges lettem, beküldtem a szobába és nem kapott tízórait.

Naponta többször előfordul, hogy a földre dobja az ennivalót ha nem akarja megenni, és ma elszakadt a cérna.Utólag megbántam, hogy így reagáltam le.

2013. jún. 7. 10:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

Nyugi,semmi rosszat nem csináltál.

Eldobja,akkor éhen marad,legközelebb meggondolja hogy nem dobja el.

Nem lesz semmi baja ha kimarad a tizórai.

2013. jún. 7. 10:08
 2/12 anonim ***** válasza:
94%

Néha mindannyian járunk így, főleg, ha már többedszer csinál ilyesmit a lurkó. Neki is meg kell tanulni, hogy az ételt akkor sem dobáljuk, ha nem akarjuk megenni. Összességében szerintem akkora hibát nem követtél el, hogy megvontad tőle az uzsit, ha annyira éhes lett volna, megeszi. Az viszont nem jó, ha látja, hogy "elborul az agyad". Sztem az sem gáz, hogy beküldted a szobába, legalább tudja, hogy bünti jár azért, ha rosszalkodik. A lényeg, hogy tudja, hogy ilyenkor is szereted.

Elmúlik ám a kajadobálós időszak is :)

2013. jún. 7. 10:11
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Sztem jól tetted,ha mindig ezt csinálja akkor már megszokta,h szabad,vh le kell szoktatni róla....
2013. jún. 7. 10:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

ha azt írtad volna hogy jól nyakon vágtad akkor azt mondanám igen,csúnyán viselkedtél.

amit tettél jól tetted,meg kell tanulnia hogyha nem jót cselekszik,vagy játszik az étellel akkor büntetés jár,és anya mérges.

ajánlom amúgy hogy vegyél egy olyan babatálkát aminek az alja tapadókorongos,lehet kapni bababoltokban.

azt nem fogja tudni dobálgatni a leányzó.

2013. jún. 7. 10:13
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
Szokott lenni a Life Networkon egy ilyen műsor ahol egy nő (szakember) ilyen viselkedésű gyerekekkel foglalkozik. Sajnos nem jut eszembe a műsor címe. De szerintem nézz utána, mert lehet hogy Te is sok hasznos tanácsot tudnál meríteni belőle, hogy hogyan kezeld az ilyen szituációkat! Ha jól emlékszem, a nő a jutalmazás módszerét alkalmazta és amikor a gyerek megevett valami olyat amit előtte soha vagy csak nehezen, akkor kapott valami apró jutalmat, lehetett az pici nasi, vagy elvitték kirándulni az apával... ilyesmi. Próbáld pozitív irányba vinni számára az étkezést, hogy ne gondoljon rá ő sem stresszként!
2013. jún. 7. 10:14
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
Jól tetted. Ha nem eszik, akkor meg nem tömheted. Másrészt muszáj megtanulnia, hogy az étel nem játék. Én ebben a korban azt tanítottam meg a fiaimmal, hogy ha nem kéri a kaját, akkor tessék nemet inteni a fejükkel. Valahányszor így cselekedtek, valóban nem erőltettem tovább, így rászoktak egy rendesebb kommunikációra.
2013. jún. 7. 10:18
 7/12 anonim ***** válasza:
94%
Nem te viselkedtél vele csúnyán. Meg kell tanulnia, hogy így nem lehet viselkedni. Nehogy te érezd magad rosszul amiatt, mert neveled. Nem képelted fel, nem verted pirosra a fenekét, nincs miért bánkódnod. Sőt, ha még egyszer megcsinálja, következetesnek kellene lenni, ugyanígy beküldeni a szobájába.
2013. jún. 7. 10:27
 8/12 anonim ***** válasza:
95%

Ez szerintem sem olyan durva. Ha nem is eszi meg, azt meg kell tanulnia, hogy nem dobáljuk a tányért.

Valaki írta a jutalmazást. Én pont azt olvastam, hogy az étkezést nem szabad összekötni a jutalmazással, mert az később evészavarokat okozhat. Nem szabad ránevelni, hogy azért egyen meg valamit, mert akkor jutalmat kap.

Több csatornán is volt a Szuperdadus c. sorozat, abban nagyon jó dolgok voltak. Ő pl. azt mondta, hogy ha válogatós a gyerkőc, akkor adni kell neki választási lehetőséget. Pl. ha gyümölcsöt akarsz neki adni, akkor megengeded neki, hogy válasszon 2 közül. Még ha annyira nem is szereti őket, ha már választhat, akkor nem fogja annyira kényszernek érezni, hogy azt meg KELL ennie.

Nekem ez szimpatikus hozzáállás, szerintem érdemes kipróbálni.:)

2013. jún. 7. 10:48
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen normális,ne bánd meg,megérdemelte,milyen dolog ledobni az ételt.Ne legyen lelkiismeret furdalásod mert neveled a gyereket,nem arról van szó,hogy naponta kékre-zöldre vered.
2013. jún. 7. 15:16
 10/12 anonim ***** válasza:
95%

Off: Valaki megint megtalálta a piros kezet.:(

Én most mindenkit FELPONTOZOK, kérlek tegyétek ti is ezt.:)

2013. jún. 7. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!