2,5 éves kislányommal nagyon döcögősen megy a bilizés, tanácsok?
értelmes kislány, nagyon nagy szókincse van
de nem szól,ha pisilni kakilni kell, ha nem kapom rajta simán bekakil a bugyiba. ha bilibe sikerül kaki vagy pisi ,kap pici jutalmat, de nem igen motiválja, bepisil a bugyiba és bejelenti ,hogy sajnos nem kaphat jutalmat mert nem a bilibe pisilt. 3 napja nem adok rá pelust itthon, de ki akarok tartani, remélem menni fog...
Igen, tudom, hogy mi már 1,5-2 évesen szobatiszták voltunk. De azért én akkor is azt mondom, hogy nem biztos, hogy érett rá.
Nekem mind a 2 gyerekem 3 éves korára lett szobatiszta. De akkor 3 nap alatt. Próbálgattuk előtte is, de azt gondolom, hogyha 4-5 napnál tovább nincs eredmény, akkor vissza kell rá adni a pelust. Nekem a gyerekorvos is azt mondta, hogy 3 éves koráig még simán elmegy, ha nem szobatiszta. Szerintem csak így tovább még egy pár napig, és ha akkor sincs eredmény, akkor 1 hónap múlva próbáld meg újra.
Nekem van egy barátnőm, nagyjából egyidősek a gyermekeink. Ő a 2,5 éves fiát egész márciustól szeptemberig pelenka nélkül hagyta. Nyár van, jó idő van, azt mondta. Fél éven át összepisilte, kakilta magát, és nem lett szobatiszta. Na, szerintem ennek aztán semmi értelme a világon. Nagyjából egyidőben lettek a gyerekeink szobatiszták, pedig az enyém végig pelusban volt.
"Nekem van egy barátnőm, nagyjából egyidősek a gyermekeink. Ő a 2,5 éves fiát egész márciustól szeptemberig pelenka nélkül hagyta. Nyár van, jó idő van, azt mondta. Fél éven át összepisilte, kakilta magát, és nem lett szobatiszta. Na, szerintem ennek aztán semmi értelme a világon. Nagyjából egyidőben lettek a gyerekeink szobatiszták, pedig az enyém végig pelusban volt."
A módszer minden, pszichésen egészséges gyereknél működik, ha felajánlják neki a bilit. Az illető gyerekre valszeg a szülő is kakilt nagy ívben, nem csak a gyerek a kertbe. VAGY PEDIG el volt/van maradva a fejlődésben, idegi érésben, és/vagy pszichésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!