Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le a gyereke...

Hogyan szoktassam le a gyerekeimet a szörpivásról?

Figyelt kérdés

2,5 és 4 évesek.

Eddig állandóan szörpöt ittak, pénteken azt mondtam, hogy nincs több szörp. Víz van, tea van, tej van. Szörp nincs.

Meguntam, hogy máshol (vendégségben, mamánál, stb) jó más innivaló is, itthon meg csak a szörp.

Szóval péntek óta nem adok nekik szörpöt. Viszont így a reggeli és esti tejen (vagy kakaón) kívül alig isznak, jó ha egy decit.

Főzök gyümölcsteát, kínáltam őket limonádéval, vízzel, nem kell semmi.

Meddig tart ez az állapot, hogy nem isznak semmit?

Szörp nincs, nem is lesz.

2013. jún. 5. 08:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én az enyémeket rászoktattam a vízivásra, a kisebbikkel nincs is gond, ő sokszor akkor is vizet kér, ha van más itthon.

A nagyobb viszont kezdett rászokni a Nesteára. Issza a vizet, mert a suliba azt visz az üvegében, de amikor jön haza, akkor csak a tea. Én bevezettem azt, hogy egy héten csak két üveg fogyhat el, több egyszerűen nincs itthon.

Egyébként szerintem is ha már rászoktak, akkor nem egyik napról a másikra kellene megvonni, hanem egyre kevesebbet adni. Pl. ha ittak egy pohár szörpöt, akkor a következő pohár ital csak víz lehet, más nem. Ha sztrájkol, ha hisztizik, mindegy. a második pohár szörpöt akkor ihatja meg, ha már elfogyott egy pohár víz előtte...

2013. jún. 5. 09:58
 12/18 anonim ***** válasza:
Csináld nekik egyre hígabbra, de ne vond meg tőlük teljesen, mert a veséjüknek is nagyon rosszat tesz, ha napokig nem isznak.
2013. jún. 5. 10:08
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
71% Azért egy kis kultúrát erőltethetnél magadra, nem hiszem, hogy károsabb lenne az egészségedre nézve, mint a szörp :).
2013. jún. 5. 10:39
 14/18 anonim ***** válasza:
Fiam higított házi készítésű,vagy 100%os higított gyümölcslevet kap,ezen kívül megissza a vizet,és a citromos mézes,vagy citromos nádcukros teát.Szörpöt sosem kapott.Fokozatosan szoktasd le,ne vedd el egyből,rá szoktattad őket aztán csodálkozol,ha nem adsz nem isznak semmit.
2013. jún. 5. 10:40
 15/18 anonim ***** válasza:
én csak azt nem értem, ha teát és limonádét is kínálsz nekik, amik szintén cukrosak, akkor miért nem mindegy neked, h. mit iszik? ha kizárólag csak vízre szoktatnád őket, akkor megértelek. de így nem. nekem ebben az esetben mindegy lenne h. a boltból cukrot veszek le a polcról a teába, vagy egy üveg szörpöt. egyébként én is itthon készítem a szörpöt, neked is javaslom!
2013. jún. 5. 10:41
 16/18 A kérdező kommentje:

Ha egy liter lefőzött gyümölcsteába teszek egy kanál cukrot és egy csöpp citromlevet, az még mindig jobb, mintha szörpöt isznak.

Régen egyébként csak vizet ittak, nem tudom, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy CSAK szörp fogy.

Köszönöm a válaszokat, próbálom ezt, hogy egyre hígabbra csinálom.

És még engem az is zavar, hogy máshol mindent elfogadnak, a vizet is, itthon van ez a "szörp-probléma".

2013. jún. 5. 12:22
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

huh, nálunk is ez volt. ovi után kapott szörpit itthon mert szereti nagyon.

aztán a következő is legyen szörpi, meg a vacsihoz is...

én is berágtam mert nem volt hajlandó vizet inni, mikor van itthon szörp is, azt kér.

na én eltettem a szörpöt, saga teát vettem, ennek jó élénk színe lesz, kis cukorral és citrommal ízesítettem, azt mondtam szörp.

és akkor szépen lassan egyre kevesebb cukor került a teába :)

2013. jún. 5. 14:26
 18/18 anonim ***** válasza:
49%

helló szörp, nincs több szörp.

Pontosan így, egyszerüen nem adsz nekik és kész.

Minden ember bele értve a 2 évest is azt eszi isza amihez hozájut. Ha nincs cukros löty jó lesz víz is kitartása.

2013. jún. 6. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!