Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Barátnőm túlzottan "neveli" a...

Barátnőm túlzottan "neveli" a gyerekeimet. Hogy kérjem meg, hogy ne csinálja?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon kedves barátnőm, a gyerekei épp annyi idősek mint az én gyerekeim, a kisebbek együtt járnak oviba, a nagyobbak is egy suliba, szeretik egymást a gyerkőcök, én is kedvelem a barátnőmet. De nagyon zavar, hogy folyton fegyelmezi a gyerekeimet. Pl. az ovis fiúk rendetlenek, az én fiammal kiabál. Vagy mondjuk a lányom egyszer ott aludt, és meglegyintette a fejét. Nem pofozta fel meg semmi durva, de egy legyintést kapott a feje hátuljára. 8 éves, semmi baja nem lett, de engem akkor is zavar, hogy a saját gyerekei szerintem sokkal rosszabbak, mégis ha együtt vagyunk folyton az enyémeket cseszegeti. Hogy kérjem meg szépen, hogy szálljon le róluk, én is rájuk szólok ha kell?

2012. nov. 18. 08:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
10%
ezt nem lehet szépen elintézni. a büszkesége, meg a hormonjai miatt ebből csak veszekedés lesz. valahogy le kell választani a gyerekekről. ez így nem működik.
2012. nov. 18. 08:33
 2/16 Vitus válasza:
51%

Kedves Anyuka! A barátnődnek mond meg, hogy nem szereted, ha más is nevelni akarj a gyerekeidet, és kérd meg, hogy a saját gyerekeit nevelje...

én azt mondanám:

"Yx, lenne ami nagyon zavar, és mivel a barátnőm vagy és veled is kapcsolatos a problémám, kérlek ne haragudj meg, de nem tetszik, vagyis nagyon zavar, hogy próbálod a gyermekeimet fegyelmezni. Köszönöm, hogy segíteni szeretnél, de kérlek ezt hagyd rám, hiszen mégis az én kölkeim...de ha mégis úgy úgy gondolod, hogy a gyermekeim nem megfelelően viselkednek,akkor hívd magadhoz az adott gyereket, és magyarázd el neki, hogy nem jó amit csinál, és azt is, hogy miért nem jó, ha elmagyarázod neki, akkor hidd el, hogy megérti, de velük nem kell kiabálni,nem kell a fejüket meglegyinteni stb, de annak örülnék a legjobban, ha problémád van a gyerekeim viselkedésével nem szólj, és ne intézkedj, de ah nem vagyok ott, magyarázd el neki a dolgot szépen... Ne haragudj rám, csak nagyon zavar ez az egész, de köszönöm, hogy segíteni szeretnél, ettől eltekintve semmi bajom nincsen veled, szeretek veled beszélgetni stb stb" Kb ennyit mondanék neki, ha ez sem vált ki nála változást, akkor írj! Üdv!

2012. nov. 18. 08:34
 3/16 A kérdező kommentje:
Sajnálnám 1 rossz szokás miatt lerázni, a gyerekek is kedvelik egymást, mi felnőttek is kedveljük egymást. Egy idegesítő hülyeség miatt nem kellene pálcát törni. Valahogy szépen kellene célozni neki, hogy a sajátjait fegyelmezze, az enyémeket fegyelmezem én ha gond van.
2012. nov. 18. 08:35
 4/16 A kérdező kommentje:

Vitus,

köszi a választ!

Fú, hát így direktben? Félek, hogy megsértődik, és én leszek a bunkó pedig ő csak jót akart...

Persze, ha nem megy másként beszélek vele így direktben, de jobban örülnék valami célzásnak, amiből vehetné a lapot.

2012. nov. 18. 08:37
 5/16 anonim ***** válasza:
51%
Nos, szerintem meg lehetne próbálni visszaadni a dolgot: te is kezdd el nevelni az ő gyerekeit, amikor ő ott van. Ha szól érte, márpedig szinte biztos, hogy fog, akkor "engem is pont ennyire zavar, amikor te csinálod ugyanezt az én gyerekeimmel"
2012. nov. 18. 08:50
 6/16 anonim ***** válasza:
75%

Ha legközelebb rászól a gyerekedre, csak úgy röptében mondd azt, hogy "bocs, majd én elintézem a fiammal/lányommal" és már menj is és beszélj a gyerekeiddel.

Esetleg te is szólj rá az ő gyerekeire, ha valami nem tetszik neked.

2012. nov. 18. 08:55
 7/16 A kérdező kommentje:
Én nagyon nem vagyok olyan, aki más gyerekét neveli, fegyelmezi. De ez jó ötlet, hogy "bocs, majd én elintézem". Csak kapcsol, hogy nem kéne...
2012. nov. 18. 08:57
 8/16 anonim ***** válasza:
28%

Ha indirekt célzást akarsz:

"Képzeld, Mancika (a barátnőm/kolleganőm/sarki boltos, stb) mesélte, hogy a Jucika mindig fegyelmezi a gyerekeit, kéretlenül. Nagyon zavarja szegényt, tőlem kért tanácsot, hogy mit tegyen - te mit válaszolnál neki?"

Ha tud olvasni a sorok között, akkor le fog esni neki a tantusz és falhoz sincs állítva.

2012. nov. 18. 08:58
 9/16 anonim ***** válasza:
De azt is jó ötletnek tartom, amit #6 írt.
2012. nov. 18. 08:58
 10/16 anonim ***** válasza:
82%

# 6/9 vagyok

Tapasztalatból tudom, hogy ez bejön.

Anyukám sokszor beleszól a konfliktusainkba a lányommal, és ez engem eléggé zavar. Így neki szoktam ezt mondani, hogy "bocs anya, majd én elintézem a gyerekemmel" és már magyarázok is tovább a gyerekemnek.

Sajnos kb minden nap el kell ezt mondani anyunak, de legalább abban a pillanatban befejezi.

Ha kell, te is mondd ezt minden áldott nap a barátnődnek.

De ha neked nem tetszik valami az ő gyerekeivel kapcsolatban és a ti lakásotokban vagytok, nyugodtan szólj rá. Például egy barátnőméknél legális a kanapén ugrálás, de nálunk nem. Ha itt van a b.nőm fia, és elkezd ugrálni nálunk a kanapén, én mindig mondom neki, hogy "ne haragudj, otthon ezt lehet, de nálunk tilos" -- és ezen a b.nőm sem szokott megsértődni. Ha az én gyerekem csinál olyat náluk, amit ott nem lehet, de itthon igen, a b.nőm is rászól a gyerekemre és nekem ezzel nincs is gondom. Persze ha kedvesen szól rá, mert ordítani csak nekem lehet a saját gyerekemmel :)

2012. nov. 18. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!