Barátnőm túlzottan "neveli" a gyerekeimet. Hogy kérjem
meg, hogy ne csinálja?
Figyelt kérdés
Van egy nagyon kedves barátnőm, a gyerekei épp annyi idősek mint az én gyerekeim, a kisebbek együtt járnak oviba, a nagyobbak is egy suliba, szeretik egymást a gyerkőcök, én is kedvelem a barátnőmet. De nagyon zavar, hogy folyton fegyelmezi a gyerekeimet. Pl. az ovis fiúk rendetlenek, az én fiammal kiabál. Vagy mondjuk a lányom egyszer ott aludt, és meglegyintette a fejét. Nem pofozta fel meg semmi durva, de egy legyintést kapott a feje hátuljára. 8 éves, semmi baja nem lett, de engem akkor is zavar, hogy a saját gyerekei szerintem sokkal rosszabbak, mégis ha együtt vagyunk folyton az enyémeket cseszegeti. Hogy kérjem meg szépen, hogy szálljon le róluk, én is rájuk szólok ha kell?
ne a gyerekeket használjátok már eszköznek a hatalmi harchoz.
2012. nov. 18. 09:41
12/16 anonim válasza:
Nem értem, hogy lehet szó nélkül hagyni ennyi ideig, hogy legyintgeti meg ordítozik valaki az én gyerekeimmel?! Milyen érzés nekik, hogy az anyjuk nem áll ki értük, mert félti a 'barátságát'...? Ha nem beszélgetsz el vele, magától nem fog megváltozni. Főleg, hogy eddig ráhagytad.
2012. nov. 18. 10:05
13/16 anonim válasza:
Olyanok vagytok, mint a gyerekek a homokozóban, vagy még olyanabbak. Alapból nem vagyok egy "hűmostaztánmegmondom" anyuka, de ha bárki helyettem próbálná nevelni a gyerekemet, simán megmondanám, h "köszi, ott a Tiéd, neveld azt" kész ,csókolom. Nem kell itt manőverezni, meg"2de úgy mondd h meg ne sértsd a kis lelkivilágát".... ÁÁ, vasárnap van, vagy mi? :D
2012. nov. 18. 10:47
14/16 A kérdező kommentje:
Elnézést, komolyan, hogy nem vagyok bunkó egy számomra kedves személlyel. :) A gyerekeim is szeretik a barátnőmet, biztos vagyok benne, hogy nem szolgálná az érdeküket, ha jól összebalhéznék mindenkivel aki csúnyán néz rájuk. Valószínűleg ők haragudnának (a gyerekeim) meg rám, ha elmarnám a kisbarátaikat.
Természetesen valahogy megoldom a dolgot, de nem izomból. :) Többet ésszel...
2012. nov. 18. 11:18
15/16 anonim válasza:
Ugyan már, ezt ti sem gondoljátok komolyan. Egy számotokra kedves embert (barátnő vagy anyuka) nem fogtok letámadni, hanem igen is finoman fogtok rászólni, ha valami nem tetszik. Szép lenne, ha mindig mindenki tahó lenne a másikkal. Ha valakit szeretsz, akkor kedvesen szólsz rá, ha gondod van és nem letámadod.
6-os voltam.
2012. nov. 18. 13:56
16/16 anonim válasza:
Egyetértek a 15-össel, és szerintem az emberek többsége csak a neten ilyen szókimondó. Vagy a "futtában beszólós" módszert választanám, vagy nyíltan de tapintatosan megkérném, hogy hagyjon fel ezzel. Nemcsak te vagy az ő barátja, hanem ő is a tiéd, így meg kell értenie, hogy ez téged zavar.
Ha viszontneveled az ő gyerekeit, ez egyrészt olyan hátulról jövős, nem tiszta, provokatív dolog, másrészt nem biztos, hogy őt zavarná.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!