Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dvd-függő gyerekeimet hogyan...

Dvd-függő gyerekeimet hogyan neveljem meg?

Figyelt kérdés
Fiaim 4,5 illetve 3 évesek. Sokat betegeskedtek ősszel, magas lázzal, és mivel olyan ugribugrik, dvd-ket nézhettek (nem ökörségeket, hanem Bogyó és Babócát, Frakkot, Thomast, Kisvakondot)- na de olyan szinten természetesnek veszik, illetve annyira csak ez számít időtöltésnek, hogy más már nem is érdekli őket. Komolyan aggódom, főleg a nagyobbiknál van gáz. A kicsi még eljátszik a vasúttal, firkálgat, autózik, na de a nagy? Semmi. Kapott egy nagy doboz legót Karácsonyra, rá se bagózik, szintúgy a távirányítós autóra...színezés, rajzolás nulla szinten érdekli. Egyedül memory-zni szeret. Már lassan megőrülök, mert én meg a 9. hónapban vagyok, már nagyon nem vagyok jól, de főzök meg háztartás, és persze olyan könnyű lenne berakni a dvd-t, hogy pihenhessek egy kicsit, de nem lehet, legalábbis letiltottam őket - de egész nap nyavalyognak miatta. A nagyobbik eü. okokból márc. 1.-ig nem mehet oviba amúgy. Úgyhogy a ma délelőtt úgy nézett ki, hogy erőszakkal színeztettem a nagyot, a kicsivel ezalatt könyvet nézegettünk, aztán leültettem a legóhoz őket (pofavágások), magyarul vagy jelen vagyok 100%-ig, vagy nem köti le őket semmi (csak bebutulnak, összevesznek vagy rongálni kezdenek valamit...) Mit lehet tenni ilyenkor?
2013. jan. 10. 10:52
 1/9 anonim ***** válasza:

dvd lejátszót el a szekrény mélyére és ennyi!

muszáj és majd lefoglaja magát agyerek lányom is iylen elnne éjjel nappal csak mese. hát nem

nem engedem van ezernyi játék lehet játszani vagy itt vagyok én :)

2013. jan. 10. 10:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Meg kell egyezni! Napi 1 óra mese nézés, amikor te pihensz, ők mesét néznek! Mutasd meg nekik az órán, 3-4 van mese nézés!
2013. jan. 10. 11:06
 3/9 anonim ***** válasza:

A dvd-t használod bébicsősznek.

Megértelek, mert nekem is itt volt 2 ovisom, amikor terhes voltam a 3. babával. nem könnyű az biztos, nekem lányaim vannak, imádnak kreatívkodni.

Vidd őket ki a szabadba, hadd rohangáljanak kedvükre.

Ne gyárts kifogásokat, hogy miért nincs rá idő, muszáj!

Nálunk nem tilos a mesenézés, de megszabtuk a határokat.

Férjed?

2013. jan. 10. 11:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Namost: az én fiaim nem kreatívak. Nem bébicsősz volt a dvd, csak nem tudtam mást kitalálni, hogy 39 fokos lázzal ne az ágyon ugráljanak (nem amolyan leteszem-ottmarad típusok...). Szabadba nem tudom őket kivinni, mert ha a játszón álldogálok (megj. 9. hónapban), akkor elájulok, nagyon alacsony a vérnyomásom, illetve nem tudok az utcán utánuk futni már (pedig a kicsi miatt KELL tudni futni, ha valaki kimegy velük.) Férjem meg, mint minden rendes családapa, dolgozik, majd amikor megjön, eszik valamit és fektetésig velük foglalkozik, fürdet, altat, majd megfőz másnapra.
2013. jan. 10. 13:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Bár ez már nem is átlagos, hanem átlagon felülien rendes családapaság...
2013. jan. 10. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor memorizz velük egész nap.

Mit vársz, mit mondjak?

Én is rosszul voltam a végefelé, elfeküdtem az ágyon, mondtam nekik, hogy most olyant játszunk, hogy én vagyok a beteg, ti pedig az orvosok, és meg kell gyógyítanotok.

Amúgy tévedés ne essék, az én lányaim sem ülnek egész nap el egy rajz fele...dehogy! foglalkozni kell velük egész nap.

Ne állítsd már be magad a legnehezebb sorsú leendő 3gyerekes édesanyának. Mi lesz, ha megszületik a kicsi?

2013. jan. 10. 14:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi, pont erre volt szükségem, hogy még belém rúgj kettőt.
2013. jan. 10. 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:

sok kedves válasz érkezett, én megpróbálok kicsivel kedvesebb lenni.

én nem "kényszeríteném" őket színezni, stb, egyszerűen elraknám a dvd-t és azt mondanám, hogy játszanak, amivel szeretnének.

én is hasonló cipőben vagyok, igaz csak 1 gyerekem van, Ő 2,5 éves de a bogyóék neki is nagy sláger és néha én is engedtem neki a mesenézést, amíg muszáj volt.

egyébként Ő is nagyon mozgékony.

nagyon rá tud kattanni a mesenézésre, olyankor pár napig próbálom kerülni a tv-t.

mindenesetre őszinte elismerésem, én még második gyereket se vállalnék be, nemhogy harmadikat.

kitartást és könnyű szülést :)

2013. jan. 12. 02:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy!
2013. jan. 12. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!