Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan altassam el gyerekeimet?

Hogyan altassam el gyerekeimet?

Figyelt kérdés
Nemrég szoktak le a cumiról hamarosan 3 éves ikreim. Amíg cumiztak, nem volt gond az elalvással, leraktam őket megsimiztem, puszi, jó éjt és kijöttem a szobából. Amióta nem cumiznak, elvárják, hogy ott legyek mellettük és hol az egyik mellé hol a másik mellé feküdjek. Nehezen alszanak el és így van, hogy fél óra, háromnegyed órába telik mire elalszanak. Nekem ez sok, mert előtte nem volt ilyen. Mit tegyek?
2012. dec. 4. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem add vissza a cumit! Ha csak alváshoz kell cumi,nem kóros,az enyémek 4-5 éves korig cumival aludtak el.
2012. dec. 4. 09:13
 2/9 anonim ***** válasza:

Én biztosan nem adnám vissza nekik a cumit.

csinálj úgy mindent, mint előtte.

Rakd le őket, és gyere ki, ha kijönnek, vidd vissza.

Pár nap, és megtanulják mi a régi rend. Jó esetben...

rossz esetben meg sosem fognak már úgy elaludni, mint eddig...

2012. dec. 4. 09:25
 3/9 A kérdező kommentje:
A cumit biztos, hogy nem fogom visszaadni, már nem is kérik. Az az érdekes, hogy nem jönnek ki a szobából pedig megtehetnék. Inkább csak sírnak. Ez igazán akkor bosszantó amikor az egyik már majdnem alszik és a másik felébreszti.
2012. dec. 4. 09:29
 4/9 Golan Trevize ***** válasza:
100%
Mesélj nekik.
2012. dec. 4. 09:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A mese jó ötlet!Én minden este a Piroskát meséltem,és mindig másképp,volt hogy a farkas megjavult ! Működött!
2012. dec. 4. 09:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem egy háro és féléves kislányom van,ő még cumizik de csak alvásnál,mégsem mindíg sikerül a lefektetés nekünk.Én is mesélek és még énekelek 3 kis dalt.Minden este ugyanaz a sorrend.Mese,ének jóéjt puszi,aztán egy mukkot se halljak már szövegecske.Ha pedig sír akkor el kell neki magyarázni,hogy ha nem alussza ki magát akkor álmos lesz és nem tud majd álmosan játszani,mert folyton ásítozni fog.Még szoktam azt is mondani,hogy elijeszti az álommanókákat akik nem tudnak így álomport szórni a szemecskéjére,és akkor nem lesz álma.Általában ezek működnek,de nem 100%-osan.Attól is függ mikor mennyire fáradt.
2012. dec. 4. 10:36
 7/9 anonim ***** válasza:
előző voltam, három és féléves ,lemaradt az m
2012. dec. 4. 10:37
 8/9 anonim ***** válasza:
szia!Ugyanezt a kérdést akartam ma kiírni,csak az én ikreim újabban az új ágy miatt nem alszanak.Játszanak,tombolnak,énekelnek,holott máskor 1 perc alatt elaludtak.Most már 40 perce játszanak ott bennt a szobájukba...én sem tudom mihez kezdjek velük...ja,kb 10edszer fektettem vissza őket!
2012. dec. 4. 13:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Szerencsére az új ágy nem volt probléma, már jó előre felkészítettem őket, hogy kapnak majd új ágyat, milyen jó lesz,stb. Ritkán jönnek ki a szobájukból alvás után, megvárják, míg értük megyünk, sőt van olyan, hogy hajnalban áthív és megkérdezi, hogy átjöhet? Persze ha azt mondom nem, akkor jön a sírás.Visszatérve az altatáshoz, most délutáni lefektetésnél kipróbáltam a mesemondást. Elmondtam egyszer a Piroskát. Utána követelőztek, hogy most ezt, most azt, most a Piroskát még egyszer!!Végül is kijöttem, párszor még visszamentem, rájuk szóltam, hogy minél többet nyafognak, annál kevesebbet fognak aludni mert felébresztem őket. Nagy nehezen elaludtak.............
2012. dec. 4. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!