Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó nagy hülye voltam?

Jó nagy hülye voltam?

Figyelt kérdés
Reggel jöttem ki a Spar-ból.Állt előtte egy 10 év forma kisfiú.Piszkos volt a ruhája,tiszta seb a keze.És olyan halkan,hogy szinte hallani sem lehetett,megszólított:Néni,tessék szíves lenni adni 250 Ft-ot,hogy kenyeret tudjak venni.Először azt mondtam,hogy nincs.Továbbmentem,de a szeme kísértett.Olyan végtelen szomorúság volt a szemében,hogy gyereknek ilyet még nem láttam.Visszamentem és odaadtam neki.És ha jól láttam,akkor a kenyeres polchoz futott.Lehet,lehúzott,de kicsit jobb lett.
2013. jún. 4. 09:03
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor nehéz eldönteni, hogy átvágnak-e vagy sem. Már jártam úgy, hogy kért valaki kenyérre. Adtam a táskámból egy szendvicset (jól megpakolva zöldséggel, felvágottal). Néhány lépés után visszanézek, épp dobta a szemétbe. Úgy fel voltam háborodva, hogy leírni nem tudom. A pénzem másra kellett volna, úgy látszik. Én meg vehettem magamnak kaját. De ha az a kisgyerek őszintének tűnt és tényleg a kenyerekhez futott, akkor nagyon jól tetted, hogy adtál neki pénzt.
2013. jún. 4. 14:25
 22/23 anonim ***** válasza:

Nem sajnálom ha kérnek. Volt amikor az utolsó almámat(aznap még nem ettem én sem, itthon tudtam főzni, csak időm nem volt egy harapásra sem) adtam oda egy élelmiszert kunyeráló hölgynek(elfogadta, jószívvel adtam(ha azt mondta volna, hogy kell a francnak, neki pénzt adjak, nem adtam volna).

Egyszer kapott egy mini-pici-kicsi gyerekes roma asszony kb 600ft-ért kaját tőlem(főznivalót kért)

Mivel dohányos vagyok, és néha betalálnak, abból is adok(kivéve ha az utolsó szálam lenne).

Ami a lelkiismeret, a mai napig van előttem egy kép, egy kislány(2-4év között) sírt két bódés bolt között letolt bugyikával, felnőtt sehol, és nem mentem oda megnézni mi van vele(16voltam), sose fogom elfelejteni, lehet csak beszaladt zsepiért az anyuka, mert nem csak pisilt a kicsi, vagy vagy... és nyomasztó érzés, pedig 10éve történt. És egy kérdés, segítség nyújtás pénzbe se kerül. Szóval, mert segítettél ne legyen rossz éjszakád.

2013. jún. 4. 17:02
 23/23 anonim ***** válasza:
Légy büszke magadra, jól tetted!
2013. jún. 4. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!