Reggel jöttem ki a Spar-ból.Állt előtte egy 10 év forma kisfiú.Piszkos volt a ruhája,tiszta seb a keze.És olyan halkan,hogy szinte hallani sem lehetett,megszólított:Néni,tessék szíves lenni adni 250 Ft-ot,hogy kenyeret tudjak venni.Először azt mondtam,hogy nincs.Továbbmentem,de a szeme kísértett.Olyan végtelen szomorúság volt a szemében,hogy gyereknek ilyet még nem láttam.Visszamentem és odaadtam neki.És ha jól láttam,akkor a kenyeres polchoz futott.Lehet,lehúzott,de kicsit jobb lett.
Nálunk a városban minden nap délután 6 óra előtt egy szellemileg visszamaradott 16-18év körüli fiú 50ft-ot kér vonatra hogy haza tudjon menni a szomszéd városba. először adtam neki de mikor már 3szor 4szer is találkoztam vele akkor már gyanús lett hogy sosincs nála pénz??? aztán kiderült hogy van, csak ő Így érzi magát biztonságban ha mindig valakitől pénzt kér. Mellesleg szeritem nagy felelőtlenség egy ilyen állapotú fiút egyedül hagyni hogy utazgasson. Kedves kérdező jól tetted!
2013. jún. 4. 10:31
12/23 anonim válasza:
Én szoktam adni szerencsétlen koldusoknak, és nem vívódok rajta hogy 250ft-al szegényebb lettem. Jól tetted, gyakorold gyakrabban az adakozást és majd megszokod.
2013. jún. 4. 10:41
13/23 anonim válasza:
Múltkor nekem a tescoba jött oda egy kisgyerek pénzért nem adtam neki. De vettem pont egy csomó pékárut azokból adtam neki. Egyből el is kezdte enni. Nem bántam meg. Máskor is adnék
2013. jún. 4. 10:47
14/23 anonim válasza:
Engem úgy tanítottak, aki kér, annak adni kell!!
Én os voltam már így, gyerek a kocsikat kérte el, hogy visza tolhassa, s a 100-as az övé legyen. Mindig oda adom!
Bent a boltban találkoztam vele, s kérdezte hogy mire futja a pár azáltal forintjából, enni valót vett...
Mindig azt mondták otthon adjak ha kerek, isten vissza fizeti...
Na meg mi lenne ha mi kerülnénk ilyen helyzetbe!?
2013. jún. 4. 10:52
15/23 anonim válasza:
Azért kedves utolsó olyannak nem adnék aki totál részegen borra kunyerálva kéreget. Azokat elküldöm. Gyereknek meg pénzt nem adok a kezébe csak ételt!! Mert sajnos sokszor a szülők küldik ki őket.
2013. jún. 4. 11:00
16/23 zabmester válasza:
Itt sok minden lehetséges. Lehet, hogy a szülő küldi ki kéregetni a gyereket, és nem is kenyérre. De az is lehet, hogy a szülő küldi ki, és valóban kenyérre, mert egyszerűen nincs pénzük, és a gyereknek jobban adnak, mint egy felnőttnek.
Ezt ennyiből nem lehet tudni. Én úgy vagyok vele, hogy nem halok bele 250 forintba, és megeshet, hogy jót tettem vele, akkor meg végül is hol a baj?
(Amúgy ez durva, nálunk a Sparban 199 a kilós kenyér. Nem is tudtam, hogy ekkora különbségek vannak.)
2013. jún. 4. 11:07
17/23 anonim válasza:
Durva! Én még találkoztam GYEREKKEL, aki kéreget! Aki kiküldi a gyerekét az nem normális! Miért nem áll oda a szülő?!?! Mert neki nem adnának? Vagy kevesebben?
Egyébként jól tetted! A szíved ezt diktálta, hallgass mindig csak arra :)
2013. jún. 4. 11:37
18/23 anonim válasza:
Dehogy vagy hülye! Ez a normális reagálás. Én, amikor tudok, mindig adok, nem érdekel, hogy átverés-e, az már az ő dolguk. Azért, ha nyilvánvaló az átverés, akkor nem adok. Ebben az esetben nagyon sajnálnám, hogy nem adtam többet, szegény kisfiú...:( Nagyon durva, én sem láttam még kéregető gyereket, max. roma gyereket a Hősök terénél, de ott szerintem tuti átverés.
2013. jún. 4. 12:39
19/23 anonim válasza:
Szegénykém :( én bementem volna vele a boltba és megvettem volna amit kér.
2013. jún. 4. 12:43
20/23 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!sajnos többet nem tudok adni,mert ki van számolva minden fillérem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!