Anyósülésen utazhat kisgyerek? 2 és 5 éves gyerekeim hátul szoktak ülni, de mennénk vidékre és jönne még egy felnőtt velünk.
én nem szeretek gonoszkodni, de mondjuk 15 kilós 1,5 évest még én se láttam :O
nekem egy hatalmas, 3,5 éves fiam van, 106cm és 17 kiló, 2,5 évesen volt 15kiló és 100cméhez, ami nagyon kirívó, az ovi vegyes csoportjába ő a legmagasabb a 5-6 évesek között.
na de tényleg nem ez volt a kérdés, bocs az offért
teljesen igazat mondok :D
14 kiló 80 deka volt a 18 hónapos státuszon áprilisban
87 centi
teljesen normálisan néz ki semmi extra
fotókat természetesen nem fogok feltenni
nem értem miért hihetetlen ez
Képzeljétek, ma bementem a rendőrségre megkérdezni, összevissza telefonált, végül azt mondta, hogy utazhat elől egy 4,5 éves 110 cm-es gyerek gyerekülésben.
Na ehhez mit szóltok?
Első ülésre gyermekülést csak menetiránynak háttal szabad bekötni, ebből következően itt gyermek akkor utazhat, ha olyan méretű, súlyú, hogy még nem lóg ki a lába a biztonsági gyermekülésből. A babát csak a menetiránynak háttal, csak biztonsági gyermekülésben lehet szállítani és csak akkor, ha légzsák nincs, vagy ha van, kikapcsolható.
Első ülésen a csecsemőn kívül utazhat a 150 cm-nél magasabb, mindegy, hány éves gyermek, a lényeg, hogy a mérete már közelíti a felnőttekét, így biztonságosan utazhat a menetiránnyal szemben. Nála a légzsákot már nem kell feltétlenül kikapcsolni.
Tudnunk kell, hogy az első ülésen utazás a gyermek számára még így, a szabályok betartásával is sokkal veszélyesebb, mint hátul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!