Anyósülésen utazhat kisgyerek? 2 és 5 éves gyerekeim hátul szoktak ülni, de mennénk vidékre és jönne még egy felnőtt velünk.
3-as vagyok, itt nagyon sokan azt írják, hogy nem szabad elöl ülnie, stb.
De szabad! Viszont vannak szabályok, amiket betartva lehet csak és ha azok nem valósulnak meg, akkor nem szabad csak ott utazni.
Ülhet elöl kisgyermek, de csak is menetiránnyal háttal beszerelve és az előbb kihagytam azt, hogy vagy olyan autóban amiben ott nincs légzsák, vagy van, de ki van kapcsolva. Tehát bekapcsolva hagyott légzsák mellett is tilos elöl ülnie a kisgyermeknek.
És azért írtam, hogy egy 2 és egy 5 éves gyerek, ami ebben az esetben adott, nem megoldható, mert saját tapasztalat szerint, már egy 2 éves gyerek lába is kilóg a gyerekülésből, tehát nem lehet menetiránnyal háttal bekötni. Egy 5 éves gyereké meg pláne.
Viszont ha valakinek van egy pl. fél éves gyereke, azért egy olyan korú gyereknek ritkán lóg ki a lába a gyerekülésből, ő utazhat első ülésen, viszont menetiránnyal háttal bekötve és kikapcsolt vagy nem létező légzsák mellett.
én nem azt mondom hogy a Kresz nem tiltja, hanem azt mondom hogy csak itt Magyarországon tilja a Kresz, és amint átléped az ország határát láss csodát máris ülhet elöl a gyerek
(bár nyelvészek is vitatkoznak róla)
Sera! Van már 15kg a másfél éves lányod? Mert, ha nincs annyi, akkor még egy tényező amivel veszélyezteted a testi épségét!
A kérdésre a válasz: Nem! És nem azért, mert a kresz tiltja, hanem mert nem biztonságos!
sera vagy nem mondasz igazat vagy egy kisdisznó a kislányod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!