Ti hogy reagálnátok ha az apa bevágná nektek telefonon keresztül hogy a gyerek akit éveken keresztül neveltél az még nem is emleget, nem hiányol?
nem értem én se :(
magyarok vagytok mindketten?
Te külföldön dolgoztál/dolgozol ezért az apa engedély nélkül kivitted a kicsit is magaddal?
ebben az esetben valóban így van, hogy az apánál helyezik el, ha erről van szó akkor vagy elfogadod ezt, vagy keresel itthon munkát és megteremted itt az egzisztenciádat, majd visszaszerzed a gyerekedet. mert esélyed csak így van.
amit a gyereked csinál veled meg valahol jogos. bár el tudom képzelni, hogy pokoli érzés lehet, gondolj bele az ő helyzetébe is. van egy apja aki eddig hol feltűnt hol nem. erre odaviszed hozzá és te tünsz el :( gondolom apuka is elmondta neki, hogy miattad nem találkozhattak eddig, nyilván összeállította a képet, hogy akkor mostantól te leszel az aki hol feltűnik, majd elmész... gondolom ez a nem beszélés is inkább védekezés nála :(
Igen jogellenesen vittem ki az országból szakítás után a gyermeket , mivel úgy gondoltam én neveltem ő hozzám tartozik, útlevele volt tehát bizonyos időre ki tudtam vinni rövid ideig.
Az apuka együtt élésünk során is csak hétvégente látta gyermekét munkájából kifolyólag.
Azután 8 hónapig eggyántalán amíg másik országban tartózkodtunk.
Az apa nem tett feljelentést, vagy csak nem foglalkoztak az üggyel mert ugyan annyi jogom volt nekem mint neki, csak elindított egy gyermek elhelyezési pert az ő javára amiről elfelejtett szólni.
Szóval a régi lakcímemre kaptam állítólag a felszólításokat a leveleket ahol már nem is laktam.
Állítólag 3 szor is meg kellett volna jelennem, de nem jelentem meg mert nem is jutott tudomásomra az apuka nem szólt pedig facebookon rendszeresen tartottuk a kapcsolatot.
A lényeg hogy az apukának is van út levele és eszébe sem jutott hogy esetleg ő jöjön látogatóba.
Amikor eleinte próbáltuk megbeszélni a dolgokat ő úgyvárta volna el hogy én vigyem, utaztassam a gyermeket saját költségemen 850-900 km-rt és ő még fizetni sem hajlandó a gyermeknek semmit ha nem akar.
A szülő városától nem volt hajlandó megtenni csak 25 km-rt, mert ő ismeretlen helyre nem megy.
Esélytelen dolog lett volna hogy esetleg fél útig eljöjjön.
A gyermek nevelését nem ő gyakorolja hanem a barátnőjére és anyukájára hárította át a felelősséget, úgy hogy még egy háztartásban sem élnek a lánnyal.
Ő meg csak esténként van a gyermekkel 9 után.
Én aki itthon voltam vele éjjel nappal mivel második kisbabámat várom , ő ezt nem tudta elnézni, hogy én olyan távol lakom és nincs a gyermeke a közelében.
Ő jobban hozzá volt szokva ahhoz hogy ritkábban látja a gyermekét, én minden nap vele voltam és most hirtelen lett egy törés és valószínűleg ezért reagál rám így a gyermek hogy a hétköznapjaiból a megszokott életéből ki lett emelve.
Amilyen viszonyban vagyunk a gyermekem apukájával még annak is őrüljek hogy egyántalán hagyja hogy látogassam a gyermekem.
Egyre zavarosabb. És kitől van a második gyerkőc? Mert ezek szerint nem ugyanaz az apukája, mint az elsőnek....
Egyébként elég gáz, amit csinálsz. Fogtad a gyereket, dobbantottál külföldre - gondolom, egy másik pasival, aki a mostani pocaklakó apukája - ezek szerint az új címedet nem adtad meg az apának, mert ha megadtad volna, akkor nem a régi címedre irkálnak.... Ahonnan valamiért senki sem küldte utánad, vagy pedig valaki átvette a nevedben, hiszen az idézéseket ajánlva szokták küldeni... Ha nem veszed át, akkor nincs mit tenni, a posta visszaküldi a levelet a feladónak. Ha valaki átveszi, az csak közeli hozzátartozód lehet.... Szóval nem értem.
nekem is zavaros.
mindenesetre azt azért sejthetted volna, h ha kiviszed a országból, akkor sanszos, h ebből baj lesz. ha te indítottad volna el a gyermekelhelyezési pert (vkinek mindenképp el kell, miután nem békében váltatok el és nem egyeztetek meg), akkor se biztos, h nyertél volna (az ország elhagyása nagyon komoly hátrány ilyenkor), de legalább lett volna rálátásod a dolgok folyására, tudtad volna, h mikor mi történik. így meg vele voltál 8 hónapot-1 évet, aztán egyszer csak elvették. azért ennél előrelátóbb is lehettél volna, mégiscsak a gyerekedről van szó. :-(
Így van , lehettem volna megfontoltabb is, de sajnos az ár sodort magával.
A lakcímet nem hagytam meg az apukának, de ő sem kérte 1 sem.
Nagy hiba volt mikor meggondolatlanul kihoztam a gyermekemet az országból, így utólagosan jobban tehetem volna ha előbb elrendezem a gyermekelhelyezési pert, magam mellett tudom és majd csak utána a külföld a bíróság hozzájárulásával.
26.
igen, sajnos jog szerint az, ezt magyaráztam én is. főleg, h a címüket se adta meg...
21.
a kérdező valószínűleg erdélyi magyar
"A lényeg hogy az apukának is van út levele és eszébe sem jutott hogy esetleg ő jöjön látogatóba.
Amikor eleinte próbáltuk megbeszélni a dolgokat ő úgyvárta volna el hogy én vigyem, utaztassam a gyermeket saját költségemen 850-900 km-rt"
hát ez ilyen, a törvény kerek perec leírja, hogy annak kell mennie a gyerekkel aki elköltözött, szóval neked kellett volna biztosítanod a láthatást.
annyi hibát halmoztál fel, hogy nem csoda, hogy apának ítélték :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!