Mit csináljak? Öt éves lányomat az ovodába lefogta két gyerek, szoknya föl, harisnya-bugyi le és az egyik belenyúlt a fenekébe.
Legalább a kislányod jól van.
Azért titkon remélem, hogy a "két gyerek megkapta a magáét" megjegyzésed legalább 1-2 pofont is takar a leb@száson kívül. Én tuti megmondtam volna a két kis sz@rházinak, ha ez még egyszer előfordul, én fogom a seggükben megforgatni a saját öklüket.
Az ilyenekkel csak keményen, mert nagyon tudják a jogaikat, de a kötelességeiket annál kevésbé.
Ovisok még nem mérik fel a súlyát eléggé a tetteiknek. Ezért fontos RÖGTÖN adott esetet követően elmagyarázni nekik. A büntetés viszont csak olaj a tűzre. A gyerek kívánt viselkedését kell megerősíteni, szeretetteli odafigyeléssel, mosollyal stb.
Ráadásul gyakran azt teszik, amit látnak, így nem lehet "rossznak" tartani őket. Nevelni, tanítani szükséges őket. Lehet, h otthon láttak ilyet az elkövető gyerekek, lehet h a tévében, lehet, hogy (sajnos manapság a legnagyobb veszélyforrás a gyerekek számára) az internetről.
A másik dolog... Ez az állandó cigányozás nekem gyanús... mintha szándékosan bujtogatnának ennyien... Oké, h vannak balhés romák is, de miért kell folyton hangsúlyozni az elkövetők származását, problémák esetén?? Én pl helyén kezelem a dolgot, NÉHA számos nép tendenciáiról lehet beszélgetni, de nem állandó jeleléggel, mint mostanában a gyakorikérdések fórumon... Pedig magyar vagyok, fehér bőrű, mégis így vélem. Érdekes... a sváb-magyar többséget nem svábozzák, pedig még inkább lenne miért, pejoratíve! Meg a terelés rendesen -a bűnbakkeresés ahelyett, h önvizsgálatot tartanának...
"elvileg keresztény civilizációban élünk"
Nah, azért tessék tiszteletben tartani a többi felekezetet, vallásút, gondolkodásút, spiritualistát, ateistát is! Csak mert a kereszténység a legelterjedtebb Európában, ettől még nem kell azt állítani, hogy "kizárólag" erre van alapozva a lelki érték!
Először is: kivétel erősíti a szabályt, tisztelet a kivételnek.
Ért már komoly inzultus balhés cigányoktól. És vannak rendes cigány ismerőseim is.
A svábok azonban mindenen túltesznek képmutatással, látszatkeltéssel, pszichés (és végső esetben tettleges) agresszióval, klikkesedéssel -jobban, mint a cigányok, SŐT, ha nincs épp közös ellenségkép, akkor egymás ellen folytatnak a svábok igen lekezelő, másokhoz képes primitívebb és aljasabb pszichés hadviselést-, kétszínűséggel, lélektelen mérnöki számító hozzáállással, felszínes érzelmük kevéssé ismeri az empátiát, kivéve, ha saját fajtájukról van szó, de még akkor se mindig, ha épp nincs, akibe belekössenek.
A cigány legalább egyenes módon támad, ha támad, ha meg épp nem, akkor jól tudja önmagáról a cigány ,h gyermekien átlátszó, tehát nem folytat android módjára éveket számítgatással, hogy miképp lehet a hírnevüket "csinosítani", míg a svábok egyrészt erre teszik fel az életüket. A pszichopata elmebetegséghez a sváb, félsváb, sváb-magyar keverék lélek áll a legközelebb, de ismétlem: kivétel erősíti a szabályt! Tisztelet a kivételesen emberséges sváboknak.
Léteznek zseniális sváb emberek, bár ha németekről van szó, akkor nem ezek közül a beletelepített német paraszt származású emberek közül, a pirospozsgás svábokból kerülnek ki, bár köztük is akad. Számos német művészt, tudóst nagyra becsülök és tisztelek, Semmelweistől Sweitzer-ig (elnézést az esetléeges elírásért, szintaktikai hibáimért), a német zenében is van kedvemre való, pl a Kraftwerk zenekar remekül foglalta össze ÖNIRÓNIKUSAN a lélektelen erőgép németséget, őket bölcs német embereknek tartom, és nem csupán önkritikájuk miatt, hanem mert felismerték, mint általában a művészemberek, h önmagunk megismerése, magas fokú kifejezése lényeges,
nem pedig a primitív emberi színjáték, mások, sőt, a saját családtagok becsapása ha ok van rá, ha nincs rá ok (a sváb vállvetve összefog képzelt ellenség ellen, de ha nincs képzelt ellenségképük sem, akkor egymást szapulják pszichésen), a svábos mindent érdekben , látszatokban, harcban gondolkodó mentalitása, na meg ugye a jellegzetes sváb übermensh képzelt, kivagyiság is elgondolkodtató, a kiközösítő, szüntelenül támadásra hajlamos hozzáállásuk, de pl a Kraftwerk zenekar tagjai ezen nagyrészt felülemelkedet emberek, hiszen művész, és gondolkodó emberek, nem gépek, ahogy önironikusan zenéltek "önmagukról" mintegy tükröt tartva a mensch maschine -ről; a lemez címadó dala is lehetne példa, de a híressé vált "mi vagyunk a robotok" című 1978-as szám, példának okáért, elgondolkodtatóul:
http://www.youtube.com/watch?v=wHEoMpMvz7A
Én se vagyok tökéletes, de pl a Kraftwerk tagok se - ott is kiderültek komoly emberi hibák (Ralf és Florian szintén kiközösítő hajlamú volt)
Na most, kérem szépen, mi ehhez képest a cigányság, akik körében szintén vannak zenészek, sőt virtuóz művészek, akik még hatalmas nyomás alatt is vannak mint kisebbség, nem úgy mint a többségi sváb-magyarság; a cigányság körében is számos értelmes ember van (mondom ezt erősen magyar genetikájúként, fehérként, aki NEM vagyok nacionalista, sőt, sokféle néphez vonzódom), mégis gátolva voltak egészében, sokszor ÁTTÉTELESEN, hogy egyetemre eljuthassanak, nem ragozom, kisebbség... Vannak nekik is hibás HAJLAMAIK, de hol van ez a svábság negatív tendenciáitól... csak mert a cigányok EGYENSEN módon rosszindulatúak, vagy átlátszóbban ás esetben, a sváb meg művésze a képmutatásnak, kétszínűségnek, ez még nem jelenti azt, h a látszat alapján lenen reális ítélni emberi hajlamokat...
A svábság kritikatűrése ráadásul nulla, épp így önkritikai érzékük, sőt, önismeretük is többnyire a nullához tendál, erősen hajlamosan kivetíteni saját hibáikat másokra, és azt hiszi sok sváb, hogy "ó, hát kis fondorlat van bennem, KIBEN NINCS? :)", arra viszont nem hajlmamosak gondolni, h más népek KÖZEL SE olyan alattomosak, képmutatóak, aljasak, mint amire ők hajlamosak...
A cigányozás az megy ezerrel a sváb-magyaroknak, igaz...? Önkritikájuk nulla... Mondom, tisztelet a kivételnek, meg a normális németségnek, nem ennek, az ömagukra vak, és korlátolt hajlamú németségnek, mert ugye nem egyforma a bajor, a szász sem, se a GONDOLKODÓ (akár kétkezi munkás, akár művész gondolkodó) ember...
Itt is mi a reakció? Cigánykérdésben korrekt elgondolkodtató sváb kritikát írt valaki?? GRRR NULLLLÁRA PONTOZNI AZONNAL, GRRRR!
Öngól. Elszomorító hozzáállás... Vannak normális sváb és cigány ismerőseim is, sajnos svábból kevesebb a korrekt, több az életét ravasz módon felépítő paranoiás hajlamú, mint pl cigányban, ha már a cigányokat ostorozzák megint, pl eme kérdésre írt válaszokban sokan...
Kedves 49!
Gyönyörű-legalábbis neked-az eszmefuttatásod, de a kérdés nem az összehasonlító elemzésről szól.
Az a probléma, hogy azok a gyerekek ott az oviban, amit tettek, látták valószínűleg otthon, és kipróbálták.
Isten mentse, hogy az én gyerekem legyen egyszer az ő "játékuk"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!