Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak? Öt éves lányoma...

Mit csináljak? Öt éves lányomat az ovodába lefogta két gyerek, szoknya föl, harisnya-bugyi le és az egyik belenyúlt a fenekébe.

Figyelt kérdés
Ovónő egy fél percre ment ki. A lányom akkor sírt, itthon elmondta, de szerencsére nem látom raja, hogy megviselné. Ezért nem akarom tovább vinni az ügyet, nem akarom, hogy hetekig, hónapokig téma legyen és több helyen elmeséltessék vele. Jobb, ha elfelejti. A gyerekek cigányok, a szülők sem az értelmesebbekből valók. Ovónő beszélt velük, gyerekeket megbüntette.
2013. máj. 23. 13:32
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom mit tehetnél :( Mert ha annyiban hagyod azt hiszik ezek után bármit megtahetnek,de ha tovább mész akkor még a végén ti isszátok meg a levét,ezek nem félnek semmitől.Undorítóak egyszerűen.Szegény kislány :( még ha el is felejti ám,a tudata mélyén ott lesz mindig,ez erőszak volt hiszen.Szerintem egy pszichológushoz azért érdemes lenne elvinni.Én szerintem ezt tenném.
2013. máj. 23. 13:59
 22/59 anonim ***** válasza:
82%

Hát ha ez a mi lányunkkal történik, már tuti nem élnének a kis r.hadékok...

Nem kellene annyiban hagyni. Nem olyan bátrak ám ezek, csak olyanok, mint a kóbor kutyák, hogy ha érzik a félelmet, akkor vannak nyeregben. Én nem nyugodnék, amíg azokat a kölköket ki nem vágják az óvodából. (Mi is elég "színes" környéken élünk, van velük ilyen meg olyan tapasztalatom is).

2013. máj. 23. 14:04
 23/59 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az óvónők ezt,hogy adták elő nektek?Vagy a kislány mesélte el?És,hogy büntették meg őket?Azért ha te nem is mersz lépni az óvónőknek ezt nem szabadna ennyiben hagyni!
2013. máj. 23. 14:09
 24/59 anonim ***** válasza:
100%

1. A kislányodat világosítsd fel gyermeknyelven, hogy mely testrészeit nem érintheti meg senki, és hogy benned mennyire megbízhat, mindent mindig elmondhat. ha kell ezt minden nap mond el neki. Hiába 5 éves, tudnia kell, hogy a feneke, a nemi szerve, a hasacskája, cicije, 5 évesen sem játék. Ha valaki simogatja ezeket szóljon. Sokszor a gyerekek az ilyen simogatást, nem tartják bajnak.

2. A gyermekedet irasd be önvédelmi tanfolyamra. 5 évesen sem baj ha van kellő önbizalma.

3. magyarázzátok el neki, mit csinálhat ha valaki olyat akar, amit ő nem szeretne, vagy bántják.

Kiabáljon, ahogyan csak tud, felnőttnek, óvónéninek. Mondjátok el, hogy ilyen esetben nyugodtan rúghat, haraphat, csíphet. És hangosan sikítson!!!! ha kell játékosan gyakoroljátok vele. Nem kell megijeszteni, hogy állandóan féljen, csak rá kell szoktatni, hogy egy kislánynak ezeket tudnia kell.

Nem is mondom, hogy próbáljatok a szülőkkel beszélni, mert gondolom 60-as iq-val esélytelen.

Sajnálom ami történt.

A legfontosabb, hogy a kislány bízzon benned, bennetek. Ha elmondja, hogy ilyet csináltak vele, ne mutasd ki előtte, hogy úristen...most mi lesz...mert meg fog ijedni és nem mondja el többé.

Ennyit tudok segíteni, és javaslom az iskola nagyon alapos megválasztását.

Esetleg a helyi jegyzőhöz, vagy polgármesterhez vagy gyámügyhöz fordulnék. Meg lehet őket kérni, hogy legyen névtelen a dolog, de valamit tegyenek, legalább tudjanak a problémáról.

A polgármester gondoskodhatna arról, hogy 1 rendőrt küldjön az óvodába, aki játékosan beszél a gyerekekkel a gonosz tettek következményeiről. Remélhetőleg 5 éves korban ez még visszatartja őket.

2013. máj. 23. 14:10
 25/59 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen ne hagyd annyiban!!! Az óvónőnek kötelessége beszélni a szülőkkel!
2013. máj. 23. 14:29
 26/59 anonim ***** válasza:
91%

És mindez fél perc alatt, ugye? Na, az ilyen óvónőktől is mentsen minket az ég! Miért megy ki? Miért nincs ott? És ha nagyobb baj történik? Ne haragudjatok,én ezt nem értem!

mellesleg sos-ben jelezném az óvodavezető felé, és írásban a gyámügy,, vagy jegyző felé. Attól tartok, a történet nem fog itt megállni. Mi van, ha két hét múlva újra megesik egy másik kislánnyal?

2013. máj. 23. 14:40
 27/59 anonim ***** válasza:
89%
Ott a pont az előzőnél!Fél perc???? A mi óvinkban különben meg 2 óvónő van és egy dadus.Senki nem volt bennt?Ennek járjál utána!
2013. máj. 23. 15:01
 28/59 anonim ***** válasza:
86%
Úristen,én biztos nem hagynám ezt annyiba.Ha már tényleg ennyire durva a helyzet az oviba,hogy ilyen neveletlen kis majmok járnak oda legalább az ovónők figyelnének oda.Én panaszt tenné mindenhol az ovónőkre ahol csak lehet.Istenem...nekem iker lányaim vannak,jövőre lesznek ovisok,ha ilyen történne velük az oviba....:(((
2013. máj. 23. 15:15
 29/59 anonim ***** válasza:
89%

Tényleg ne hagyd annyiban. Sajnos ha nem teszel semmit, akkor csak vérszemet kapnak. Nekem fiam van, és kezdetben csak időnként eltűnt egy-egy játék (vihetnek be egy kis plüssállatot, amivel alszanak), pulcsik, egyéb ruhák. Nem csak a miénk, másoké is. Az elsőnél még nem is gyanakodtam, gondoltam elkeveredett, majd meglesz. De amikor már a harmadik alvóka tűnt el, azért kezdett gyanús lenni az eset, azóta nem visz magával. A ruhákra meg külön figyel a dadus, így azoknak sem kél lába azóta.

Pár hete azzal jött haza a fiam, hogy neki mindenképpen kell vinnie alvókát. Addig -addig kérdezgettem, hogy végül kibökte, hogy az egyik cigánygyerek megfenyegette, hogy ha nem hoz játékot neki, akkor megvereti a nagytesójával. 6 évesek, és itt tartunk. Na itt már én is azt mondtam, hogy elég volt, mentem az óvodavezetőhöz azonnal. Igen, több károm származott belőle, mocskolódtak, rasszistáztak, és "valakik" egyik éjjel szarral dobálták meg a házunkat. Most már csitult az ügy kicsit, már egyébként is csak 2-3 hetet kell kibírni az oviban, aztán olyan suliba megy a fiam, ahol nem lesznek cigányok. Ne hagyd magad, lehet, hogy rövidtávon rosszabb lesz, de minket azóta elkerülnek a cigány csoporttársak, mert tudják, hogy nem fogok hallgatni, és tűrni.

2013. máj. 23. 15:18
 30/59 anonim ***** válasza:
66%

Ez borzasztó.

És ez egy olyan dolog, amit én sem hagynék annyiban.

Bemennék az óvoda vezetőjéhez, de inkább az óvoda felett állóhoz és elmesélném, hogy mi történt és kérném, hogy a szülőket azonnal hívassák be az irodába és ott elmagyaráznám a szülőknek, hogy merre hány méter és hogy soha többet nem szeretnéd, hogy ez még egyszer előforduljon.

És valóban lehet, hogy úgy tűnik, hogy nem viselte meg a lányodat, de nem biztos, hogy így is van. Figyelj oda rá, ha szükségesnek érzed, beszéld meg vele a dolgokat úgy, hogy ő is értse.

És az óvónő ellen pedig panaszt emelnék, mert mi az, hogy otthagyja felügyelet nélkül a gyerekeket, akkor meg kellett volna egy másikkal beszélni, hogy addig figyeljen a gyerekekre, illetve ez szerintem egy olyan dolog, amit nem kellett volna neki ennyivel elintéznie, hanem jelentenie kellett volna a vezetőjének, hogy ilyen dolog történt az óvodába és a vezető majd intézkedett volna.

2013. máj. 23. 15:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!