Még mindig nem beszél! Ez normális? Majdnem 2 éves.
Figyelt kérdés
Júliusban lesz két éves a fiam, de meg mindig inkább a halandzsa nyelvet beszéli!persze, ha kedve van akkor szavakat, nagyon -nagyon ritkán szokásokat mond, de teljesen alapszintű,ezerszer használt szavakat mond pl. : tea, éhes,cumi,tv, papa,finom, nem, jó, ezen kívűl egyre többet ismetel bennunket,de szerintem nem az igazi még,ami ennyi idősen kellene. Van egy ugyanennyi idős kislány a szomszédban és ő olyan érthetően,szépen beszél szotagokban,hogy el sem akartam először hinni.nem is beszélve arról, hogy mostanában mindenki azt mondja körülöttünk, hogy már beszélnie kellene.aggódom, hogy igazuk lehet!
Tényleg elvagyunk késve beszedileg?
A válaszokat, véleményeket előre is köszönöm!
2013. máj. 21. 23:32
11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,nagyon megnyugodtam most az irottak végett! Akkor így ha ezeket olvasom nem is állunk olyan rosszul, hiszen többször mondja mit szeretne, mint mutogat vagy nyuszog.most is jött ide hozzám és mondta, hogy "ötöz, ötöz." azaz öltözzunk és menjuk ki. Tényleg köszi,csak mindenki azzal jött, h már nagyon késett a beszédben.
2013. máj. 22. 10:06
12/19 A kérdező kommentje:
Jah, a múltkor a a nagyival több mint fel órát beszélt telefonon de egyetlen értelmes szót sem mondott,csak halandzsa,de az folyamatos volt, annyira h nem is hagyta szóhoz jutni a nagymamát.nem tudom mire vélni ezt is...
2013. máj. 22. 10:10
13/19 anonim válasza:
Nekem sem beszéltek 2 évesen a gyerekeim. A legnagyobb (lány) 2 évesen mondott szavakat, de nem rakta őket össze mondtokká vagy akár 2-3 szót sem egymás után. Kb. 1 hónappal később már kb. 80-90 szót mondott. A középső (fiú) halandzsázott már régóta, de kb. apa-mama-vau, amiket felismerhetően mondott 2 évesen. A legkisebb (lány) ő beszélt a legkevésbé, viszont nála pont azt vettem észre, hogy beszéld nélkül is teljesen jól megértette magát. Amúgy ő is ért mindent, mert bármire megkérjük, teljesíti (pl. hozd ide, vidd oda ezt-azt, keresd meg) illetve kérdésre fejrázással válaszolt. Ő a nem szót mondta ki először, mostanában kezd beindulni családtagok nevét mondogatja, ill. a ő is a vau, cica, tigi (tigris) szavakat, de már 26 hónapos volt, amikor ezeket elkezdte.
14/19 anonim válasza:
Az én lányom is júliusban lesz 2 éves. Ezeket mondja: hinta, háp-háp, vau, hoppá, nem, szia, hallo. ezeken kívűl csak zagyvál egész nap. Szóval ti még jobban is álltok :)
15/19 A kérdező kommentje:
Lehet butaságot kérdezek,de ha a könyvből kérdezem,hogy ez mi és ez mi,akkor mindent szépen elmond,pl. : van olyan könyvnek több kiadás, hogy. Számok,formák,színek itt pl az összeset életútja mondani, cipő-tipo,kacsa-hapapa, csizma-timma,delfin -dufsza,dinnye-dinne, stb.... Szóval ezeket nem használja a hétköznapoban, de ha könyvet olvasunk akkor mondja. Ez is a beszédhez tartozik?
2013. máj. 22. 15:33
16/19 anonim válasza:
hát persze hogy a beszédhez tartozik ez is :)
17/19 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. máj. 23. 15:17
18/19 anonim válasza:
szia.az én kisfiam július 5.én lesz 2 éves.az elején ő is mondott szavakat de most ő is áttért a halandzsa beszédre és a mutogatásra.mond ő is szavakat de inkább olyanokat hogy anya,apa,papa,mama,adjál,kész,meleg stb.én is gondoltam már arra hogy az a baj hogy mindent megértek a mutogatásból meg lassan a halandzsából is.kipróbálom hogy mi van akkor ha nem értem meg mit akar.hátha akkor fog beszélni.bár én semmit nem szeretnék a fiamra erőlteteni.járni is egyedül kapaszkodás nélkül 14 hónaposan kezdett el.akkor érezte biztosnak a lépéseit.de nyugi nem vagytok elkésve.minden gyerek megtanul beszélni.az is lehet hogy mindent majd egyszerre kezd el mondani.az egyik ismerősöm gyereke sem akart beszélni de még azt sem mondta hogy anya vagy apa.aztán 3 évesen elkezték azt csinálni mintha nem értenék mit akar és szép mondatokba elkezdett beszélni.
19/19 anonim válasza:
Teljesen normalis....a kislanyom egy eves koratol mar folyamatsan beszel...mind ket fiam... a baratnoim gyermekei is elmulottyak ket evesek a fiam 2.5 mire normalsan kezdett beszelni...nem jo tanacs...hogy /.dolgozzon meg erte.../..ez nem azert van mert lusta....baromsag...turelem...meg kell hallgatni oda kell figyelni... kijavithatod...de ne eroszakkold...minden ...gyermek mas...ki elobb ki utobb...elobb-utobb beszelni fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!