Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » "Ne nyúlj hozzá semmihez, ne...

"Ne nyúlj hozzá semmihez, ne fogj meg semmi" Normális a túlzott féltés, vagy azért meg vannak az egézséges határok?

Figyelt kérdés
Ma voltunk vásárolni a férjemmel. Ott ültünk az étterembe és egy nő rohant el melletünk a három éves forma kislányával a mosdóba. Közben azt kiabálta ne nyúlj semmihez ne fogj meg semmit. Nem értem az ilyen szülőket. Miért nem lehet megmosni a gyerek kezét? Vagy az is egézségtelen? Burokba nevelik a gyerekeiket nehogy véletlenül hozzá érjenek valamihez mert bacis lesz a kezük. A játszó térre se mennek mert koszos lesz a gyerek. Aztán meg csodálkoznak, hogy a kicsijüknek nincs inmunrendszere és két hetente beteg. Van víz van szappan meg lehet mosni a gyerek kezét. De könyörgöm nem búra alatt tartani. (Bocs a helyes írási hibákért, gyorsan írok)
2013. máj. 11. 18:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ez a mondat épp nemrég az én számat is elhagyta :)

DE!!! a fiamat vittem be pisilni a nőibe, ahol elég magasan van a mosdó és nem éri fel. Mivel nem emelhetem meg őt (veszélyeztetett terhes vagyok) így nem is tudtam volna megmosni a kezét.

Amúgy meg persze a wc-be ne nyúlkáljon bele, de ha a kilincset vagy mosdót megfogja, talán nem lesz semmi baja sem, hiszen ennyi erővel a játszótéren, buszon, stb is elkaphat valamit. És amúgy sem szokott a szájához, arcához nyúlkálni.

2013. máj. 12. 07:11
 12/13 A kérdező kommentje:
Oké igen mindengyik válaszban van igazság, és talán a példa is rossz volt. Nyilván valami oka volt az anyukának hogy ezt mondja. Nem is az én dolgom. Nekem is van gyerekem, két éves és én se díjazzom ha a földre dobott csokit akarja megenni vagy ha össze fogdos minden féle mocskos dolgot. Nyilván rászolok (Sokszor hiába) majd viszem kezet mosni. Ám úgy vélem megvannak az egézséges határok. Pl nem vasalt ruhába viszem a játszó térre és nem tiltom meg hogy megsimogasson egy macskát, vagy a kutyával játszon. Persze szigorúan csak az én vagy az apja felügyelette mellett. Sokszor estére olyan mocskos hogy alig lehet le csutakolni. De nem is látta orvos december óta. A féltés jó és szép dolog de valljuk be azért vannak akik túlzásba viszik.
2013. máj. 12. 14:43
 13/13 anonim ***** válasza:

Ebben teljesen egyetértek veled, szerintem se jó a gyereket a "széltől" is óvni. Az állat simogatás (nálunk még a bogár-giliszta-kukac-béka fogdosás is) belefér a normális keretbe, hiszen ebben a korban tapasztalatok útján tanulnak a legtöbbet. (Naná, hogy utána jó alaposan kezet kell mosni)

Én még emlékszem milyen jó volt dagonyázni a vizes homokozóban, vagy ugrálni páros lábbal eső után a pocsolyákban... ezektől a gyerekemet sem fosztom meg. :) Az enyém is olyan koszos estére, hogy már-már szégyenlem, de boldogabbnak látom ilyenkor, mint az élre-vasalt fehér ingbe sétáló etalon-gyereket, akinek az anyukája már készül a gyámügyet rámhívni :)

2013. máj. 12. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!