"Ne nyúlj hozzá semmihez, ne fogj meg semmi" Normális a
túlzott féltés, vagy azért meg vannak az egézséges
határok?
"egy nő rohant el melletünk a három éves forma kislányával a mosdóba. Közben azt kiabálta ne nyúlj semmihez ne fogj meg semmit." - nekem az lett volna az első gondolatom, hogy a gyerek keze ketchapos, csokis, zsíros stb, és a nő nem aakrja hogy az egész étterem koszos legyen mire a mosdóba érnek és megmossa a kezét.
2013. máj. 11. 18:55
én is arra gondoltam amire az első válaszoló
2013. máj. 11. 19:03
3/13 A kérdező kommentje:
Kintről jöttek, és nem ettek semmit. Tescoba voltunk, ott az aszalok mellett lehet bemenni a mosdóba. S már az ajtóban voltak. De végül is nem ez a lények. Hanem inkább a kérdésem második fele. Egézséges ez a féle féltés?
bocs tényleg nem kötekedni akarok de akkor meg lehet épp a játszótérről vagy akárhonnan jöttek koszos kézzel. viszont ha nem akkor ez szerintem nem normális dolog.
2013. máj. 11. 19:09
Én ugyanezt szoktam mondani a kisfiamnak, amikor valamelyik nyilvános wc-be kényszerülünk bemenni. Szerintem az anyuka is arra gondolt, hogy majd ha bemennek a mosdóba, ott ne fogjon meg semmit a gyerek. Igen, meg lehet mosni a gyerek kezét, kivéve, ha nincs a mosdóban szappan. Azért ha láttál már közelről ilyen mosdót (biztosan láttál), akkor szerintem megérted...
2013. máj. 11. 19:15
Szerintem valamibe belenyúlt,és nem akarta,hogy minden olyan legyen,vagy pusztán a "nagyon tiszta" tescos wc-t nem akarta,hogy összefogdossa a gyerek.Én sem engedem,hogy mindent megfogdosson,ha lesz gyereked te is rájössz,hogy azért van amit nem engedsz,van ami elkerülhetetlen,pl felvegyen egy kakát a földről,hiába vagy szemfüles,azért a Tesco ezerszer mocskosabb,mintha a természeteben fogna meg akármit.Vannak egészséges határok,és szinte biztos vagyok benne,hogy az említett nő sem a túlféltés példája.
2013. máj. 11. 19:26
Hát, amíg én az egyik gyerekem fenekéről csutakoltam le a kakit az egyik fülkében, addig a másik egy másik fülkében megnézte, hogy a hosszú haja beleér-e a vízig. Ahogy a barátnőm mondja, mi kreatívan vagyunk idióták. Olyan dolgokat találnak ki a gyerekek hogy a hajam égnek áll és mivel minden hülyeségre nem vagyok felkészülve. Gyakran az volt a válasz, hogy ezt vagy azt nem mondtam, hogy nem szabad. Hát persze, mert ép elméjű emberben szerintem fel sem merül! Úgyhogy nekem sokszor egyszerűbb bizonyos helyeken azt mondani, hogy ne nyúlj semmihez, ne csinálj semmit.
Mondjuk nyilvános vécében én sem szeretem ha összefogdosnak mindent, múltkor a kicsi ment be egy fülkébe, majd szaladt is kifelé rémülten, hogy anya, itt megöltek valakit....
2013. máj. 11. 19:32
Hú, hát én sem engedem, hogy a nyilvános vécében bármit is megfogjon a gyerek. Iszonyat mennyire nincsenek rendesen tisztítva, na meg igen, örüljünk ha van folyékony szappan a tartóban, na meg vécépapír is, mert lassan azt is vinni kell magunkkal. Na, meg mennyi ember megfogdozza a kilincset úgy, hogy nem mos kezet. Nem hiányzik egy jó kis rota, vagy kalici.
2013. máj. 11. 19:55
Én sem szeretem,hogyha nyilvános vécében összefogdosnak mindent,mert sajnos olyan dolgokat tapasztalok ott,hogy jobb,ha nem írom le...De ettől még nem tartom magam "paramaminak",pld. engedem,hogy megsimogassák a kutyát (a kicsi még csak 10 hónapos) utána úgyis kezet mosunk.Vagy megfoghatják a bevásárlókocsit,csak ne vegyék a szájukba a kezüket (a kicsinél erre ügyelni kell nagyon,ugye.)Szóval vannak egészséges határok,meg van amit már abszolút nem tartok higiénikusnak.
2013. máj. 11. 20:34
én meg az olyan szülőket nem értem akik engedik, hogy a gyerekük a nyilvános wc-t összefogdossa :P
amúgy tegnap pont ezt szajkóztam a gyereknek. bárányhimlős, már esnek le a pörkök, elméletileg nem fertőz. tegnap kénytelen voltam a gyerekkel bemenni a zöldségeshez, mert nem volt ki vigyázzon rá. és hát vagy 50x elmondtam neki,hogy ne nyúljon semmihez, ne fogjon meg semmit, stb.
nem szeretném ha megfertőznénk bárkit is...
szóval nem tudhatod miért mondta ezt az az anyuka, elég erős egy mondatból egyből "túlféltő burok alatt nevelő" anyát csinálni belőle
2013. máj. 11. 21:15
Kapcsolódó kérdések: