Mit csinaljak, hogy ez a szornyu feltes abba maradjon?
Szia!
Mennyi idős a pici?
Lehet, hogy nálad ilyen a szülés utáni depresszió megnyilvánulása.
Ha nem tudsz ezzel egyedül megbírkózni, pl. racionális gondolkodással nem tudod legyőzni ezeket a félelemeidet, akkor mindenképpen kérj pszichológustól segítséget. Nem szégyen az. Egyszer én is voltam, és sokat segített, csak beszélgettünk egy jót.
Nos én is hasonló vagyok, igaz nem ennyire.
Én is féltem őket,néha nekem is jönnek a mi van ha.....gondolatok, de olyankor nekiállok valaminek, hogy eltereljem őket.
Most nehezebb, mert jön a kis tesó napokon belül, és császározni fognak:((((((((((((((((((((((Na most megint nagyon nehéz, mert féleeeeek a műtéttől nagyon,és attól is hogy viseli a kisebbik.A nagyobb már elvan,kamasz.
Nem könnyű de próbálj lazítani, mert hosszú távon egyikőtöknek sem jó ez.Kikészíted magadat, és ha már megérti a kicsit is.
Ez nagyon durva amit érzel, hidd el nem normális. Én is nagyon féltem, mikor hazajöttünk a kórházból kb 4 napig nem ettem, feszült voltam, azon paráztam mi lesz ha náthás lesz, én is figyeltem vesz-e levegőt, és persze láttam, hogy néha nem, akkor meg nem tudtam aludni. szörnyű volt, de aztán elmúlt. persze most is féltem (6hetes), nem viszem bevásárolni nehogy elkapjon valamit az emberek között, utálom ha látogatják, mert hátha beteg valaki, vagy olyan mintha bántanák, pedig csak szeretgetik. De akkor is idegenek... szoval ez is túlzás kicsit amit én érzek, de amit te, az nagyon -nagyon nem normális, hidd el. valószínű tényleg a depresszió tört ki rajtad. Az jár ilyen irracionális félelmekkel, szorongásokkal. Minél előbb kérj szakszerű segítséget, hidd el utána sokkal-sokkal jobb lesz mindkettőtöknek, csak idő kell a gyógyuláshoz.
Voltam én is depresszios és pánikbeteg régebben, tudom miről beszélek. Az ember észre sem veszi és belesüllyed. Fel kell időben fedezni, és gyorsan segítséget kérni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
ezt a kérdést én tettem fel! Azóta már egyre kevesebbet jut ez eszembe, lefoglalom magam, ha csinálok valamit nem erre gondolok, és nem lyutnak eszembe ezek a bolond gondolatok, máson agyalok:)
pl.
Minden nap főzök, eltervezem melyik nap mi legyen a kaja!
Délelőtt délután kiviszem a gyereket, ha esik is, vagy esőkabát gumicsizma, vagy babakocsi esővédő!
Hetente bemegyünk pestre csavargunk sétálunk nézelődünk!
Teszveszezem, kinőtt ruháit eladom, veszek újakat neki abból a pénzből, meg amit nem hordunk nem használunk is lefényképezem felrakom böngészek a teszveszen! Lakást rendezgetem át, szekrényeket pakolok lomolok:) ezek lekötnek, és nem jár a bolond gondolatokon az eszem! Mindent vasalok este miután elaludt a gyerek, így megint estevnem ezen jár az eszem, ha megvfelvan a gyerek vele játszom olvasok neki, így abszolut nincs unalmas percem! Próbáldd ki, a teszveszezés izgalmas és leköt meg a házimunka is! Vegyél edit magadon mozfuljatok ki, és meglátod 1-2 hét múlva csak mosolyogsz rajta milyen bolondd voltàl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!