Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak? Lapos 7 hós...

Mit csináljak? Lapos 7 hós fiam feje hátul. Nem volt hajlandó sosem hason aludni, és ha forgattam a fejét mindig visszaforditotta. Most már alszik oldalt is, de nem kerekedik a feje. Mit tehetnék, hogy ne maradjon laposfejű?

Figyelt kérdés
2010. máj. 18. 13:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Lányomnak is ilyen volt, de szerencsére nem látványos, csak én láttam, meg hát akkor még elég kopaszka is volt. :)

Egy éves kora óta szinte csak hason alszik.. előtte az istennek nem aludt hason, születése óta csak a hátán! Kezd a feje kigömbölyödni hátul.. Persze olyan sose lesz, mint akié sose lapult le, de a haja is eltakarja már, szóval senki se lát semmit :)

2010. máj. 18. 13:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Nálunk az volt, hogy csak egyik oldalra fordította mindig a fejét (azt mondták, valószínű, hogy már méhen belül "elfeküdte", merthogy ő volt az alsó iker), így már 2 hónaposan ijesztően lapos volt a fejének az az oldala. Az ortopédián (csípőszűrésre mentünk) elküldtek gyógytornára, jártunk is 3 hónapon keresztül. Elég nehezen, de sikerült átszoktatni (ágyfordítás, tornáztatás). Most 9 hónapos, majdnem teljesen kerek a feje. Az ortopédián azt mondták, 1 éves korára teljesen kikerekedik, és persze a haj is benövi szépen lassan (nagyon lassan :-)) a fejét.

Én sosem erőltettem a fejfordítást (nem is hagyta volna). Annyit csináltam, hogyha elaludt, átfordítottam óvatosan a fejét, ha csak 5 percig is, de úgy volt. Végül a gyógytorna feloldotta az izomzatát, ahogy erősödött, úgy lett egyre jobb a helyzet.

De mindenképpen foglalkozni kell vele, sokat lehet segíteni kis odafigyeléssel, időráfordítással.

2010. máj. 18. 14:00
 3/4 anonim ***** válasza:

A kisfiam most 10 hós. 5 hónapos koráig csak hanyatt aludt, majd oldalt és hanyatt és még most sem alszik hason. Egyáltalán nem lapos a feje. Pedig féltem, hogy az lesz.

Talán ez kivétel? Nem tudom....

2010. máj. 18. 16:59
 4/4 anonim ***** válasza:
ha hátul lapos a feje, nem csak az elfekvéstől lehet, hanem azért is mert a koponyavarrat összeforrt és nem tud gömbölyödni hátra, esetleg nézesd meg, nálunk legalább is hasonló volt a probléma.
2010. máj. 18. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!