Mi volt a legjobb "jó tanács" amit gyerekneveléssel kapcsolatban kaptál?
A "legjobbak" nálunk ezek voltak:
- "minden csak szoktatás kérdése"
- "miért hagyod, hogy ne egye meg a spenótot" kérdés után 1 perccel a "miért erőlteted" kérdés
- ha valakinek nem tetszik valami a gyerek viselkedésén, akkor annak én lehetek csak az oka, ha mégsem talál rá értelmes indokot ezen az úton, akkor akkor is én vagyok a hibás, mert kivetítem rá :DDDD
- szintén klassz kis tanács volt nálunk is a "nem baj ha nem beszél" kérdéskör, bár ezt legalább jóindulatból mondták, nem úgy mint az előzőeket (szintén fejlesztésre járunk)
1 vagyok igen néhányan jószándékból mondták de a legtöbben azért mert kvázi engem néztek hülyének, mit "hajszolom" szegény gyerekeket, majd beszélnek ha akarnak...
Holott mint utóbb kiderült sajnos nekem van /lett igazam. Utólag persze ezt már senki se ismeri el.
A másik kedvencem amúgy lemaradt miszerint a rosszul nevelt rosszul viselkedő gyerek a BÉNA SZÜLŐ hibája aki nem képes megnevelni, a csendes rendes jól viselkedő viszont PUSZTÁN GENETIKAI adottság, nekem mint szülőnek semmi közöm a dologhoz hisz magától lett olyan a gyerek :DDD
:D
Nálunk ezt anyósom továbbfejlesztette: amit a gyerek magától jól csinál, azt az apjától örökölte, amiben fegyelmezett azt tőle tanulta, minden ami rossz azt én beszélem bele. Már várom, hogy mikor kapom meg, hogy azért nem beszél, mert belebeszéltem, hogy ne beszéljen :D
Ami valóban jó tanács volt, azt a bátyám mondta, miszerint ha úgy érzem felrobbanok a dühtől, úgy felhúzott a gyerek, hagyjam ott, menjek ki akár a lakásból is. Még mindig jobb egyedül hagyni pár percre, persze biztonságos helyen, mintha vele maradok és ne adj Isten megütöm.
Ami meg kéretlen "jó tanács" és a falra mászok tőle?
Sok van, általában szülő, nagyszülőtől.
Túl sokat van kézben a gyerek, el van kényeztetve (mondták ezt már 3-4 hetes korában!!) stb.
Attól pl. a falra mászok mikor apukám ad nekem szoptatási tanácsokat.
-Ha nagyon lázas a gyerek, jobb, ha kisírja magából... Eközben a sírás idején 3 perc alatt 1 egész fokot ment feljebb a láza...
- Havonta tüszős mandulagyulladásos gyerekemre: "ne adj neki hideget a hűtőből, aztán nem lesz semmi baja!" Eközben inkább már túlféltem és óvóm...
-Ráér még megtanulni, mit szabad,mit nem. (3,5 évesen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!